KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN weekdaadje 14- t/m 20 april 2014

386 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
[verwijderd]
0
Er komt weer een nieuwe week aan en de grote vraag is of de gifbeker voor dit fonds nu leeg is of zit er nog meer aan negativiteit qua koersontwikkeling aan te komen.

We zijn van heel ven externe factoren afhankelijk. Speelt de onrust in Oekraine verder op en als dat het niet is zijn er wel weer andere zorgen te bedenken.

Meerdere keren hebben verschillende forumleden gedacht dat er een bodem werd gevormd. Eerst leek dat de €2,60 te zijn, daarna de €2,50 en wie het nu weet mag het zeggen. Ik waag mij niet aan en voorspelling want die is dan alleen op gevoel en niet op feiten gebaseerd

Blok blikte deze week terug op z'n eerste periode als CEO en hij zei
‘nergens’ spijt van te hebben. Eigenlijk vindt hij het dus goed gedaan te hebben

Veel eerdere beleggers in dit fonds zitten nog negatief maar wat kan Blok dat schelen. Eigen belang is letterlijk goud waard.

Het belang van Poulsen heeft nog niet geholpen en Blok wilde niet verder op deze investeerder ingaan. Hebben zij wel met elkaar gesproken?

Dan hebben we natuurlijk die beer die nog geschoten moet worden en wij wachten ook nog op de E-Plus huid om te verkopen. Maar ja die beer hebben we nog niet.

Die ligt denk ik nog in z'n winterslaap in Brussel. De ambtenaren daar willen hem nog wat langer verzorgen want hij is nog zo mager. Ik hoop ze het daar op tijd redden.

Maar zo is er nog meer, Norge Bank iets meer aan belang, inkoopprogramma en ga zo maar door.

Het Blok effect is uitgebleven las ik eerder maar ik heb nog nooit iets van een Blok effect gemerkt.

Het grootste deel van de huidige aandelen bezitters wacht met smart op goed nieuws maar dan moet het er wel zijn

Veel succes deze week en vooral blijven hopen op die mooie huid van de nog niet geschoten beer. Mocht die in Brussel losgelaten worden dan wordt die zeker geraakt
[verwijderd]
0
quote:

AtPatat schreef op 13 april 2014 13:29:

geen woorden maar daden ?

weekdaad.
Oeps, foutje maar nu staat het er wel. Sorry
[verwijderd]
0
KPN-topman Blok gaat bewogen tweede termijn tegemoe

Eelco Blok wordt woensdag benoemd voor een nieuwe termijn als topman van KPN. Op rustige tijden hoeft hij niet te rekenen. Twee zaken zijn op korte termijn van vitaal belang voor het telecombedrijf.

Dit jaar zou wel eens cruciaal kunnen zijn voor KPN. Twee factoren spelen daarbij voorlopig de hoofdrol.

1. E-Plus deal van vitaal belang

Voor beleggers KPN is goedkeuring uit Brussel voor de verkoop van de Duitse activiteiten aan Telefonica Duitsland van vitaal belang.

Als de deal doorgaat ontvangt het bedrijf 5 miljard euro die nodig is om de financiële huishouding een vrolijker aanblik te geven. Daarnaast krijgt het belconcern een minderheidsbelang in het samengevoegde bedrijf met een geschatte waarde van 3 miljard euro.

KPN kan de cash goed gebruiken. Het concern had eind vorig een zogeheten leverage ratio van 2,4 - nettoschuld gedeeld door het bedrijfsresultaat (ebitda). Daarmee balanceert KPN op het randje als het gaat om behoud van zijn kredietwaardigheid.

Kredietbeoordelaars S&P en Moody's hebben een rating uitstaan van respectievelijk BBB- en Baa3. Die beoordelingen zijn maar één treetje verwijderd van wat beleggers 'Junk' noemen.

Een "nee" uit Brussel - waar de meeste marktvorsers ondanks vertraging in besluitvorming nog steeds niet op rekenen - zou er toe kunnen leiden dat de schuldenratio´s verder verslechteren.

Het bedrijfsresultaat blijft in de komende kwartalen onder druk staan en het zelfstandige E-Plus zal dan weer flinke investeringen moeten doen in Duitsland (spectrumveiling).

In dit scenario is de kernvraag voor beleggers hoe KPN de belangen tussen verschillende typen geldschieters zal wegen. De obligatiehouders zien graag een hoge kredietrating, maar dat zal niet prettig zijn voor aandeelhouders omdat hier mogelijk een claimemissie voor nodig is.

Vorig jaar stond KPN voor eenzelfde dilemma. Het bestuur en commissarissen kozen toen voor een omvangrijke uitgifte van 3 miljard euro, met als gevolg een stevige winstverwatering en een gemarginaliseerde beurskoers.

2. Mexicaanse verhoudingen

América Móvil verlaagde halverwege februari het belang in KPN van 29,8 procent bij de derde kwartaalcijfers tot 27,1 procent . Toch is de Mexciaanse belgigant nog steeds met afstand de grootste aandeelhouder in KPN.

Het blijft gissen naar de intenties van de Mexicanen. In ieder geval staat het América Móvil vrij om vanaf volgende week een nieuw bod op KPN te doen.

Dit zou tot nieuwe spanningen kunnen leiden binnen de raad van commissarissen. In de biedingsstrijd vorig jaar om KPN ging het er heftig aan toe.

Zo werden de twee Mexicaanse commissarissen, die door América Móvil in de board zijn geparachuteerd, niet betrokken bij vergaderingen waarin zij conflicterende belangen hebben.

Dividend

Kort voor de aandeelhoudersvergadering van woensdag sprak Eelco Blok met Het Financieele Dagblad. Hij liet weten dat de tijden van ruimhartige teruggave van geld aan aandeelhouders, zoals onder zijn voorganger Scheepbouwer, voorlopig niet meer terugkomen.

Voor 2012 betaalde KPN ruimhartig dividend en besteedde veel geld aan aandeleninkoop om de beurskoers een zetje te geven.

Aandeelhouders hebben die gang van zaken destijds regelmatig bekritiseerd als een blijk van ideeënarmoede.

Blijkbaar wist KPN niets beters met zijn geld te doen. Eelco Blok was destijds al bestuurder van KPN en is daarmee een van de verantwoordelijken voor deze uitkeringen.

(VEB)
[verwijderd]
0
quote:

elf schreef op 13 april 2014 14:35:

Zitten we nog steeds met dit intellect opgescheept dus.......
Helaas wel maar laten we het beste ervan hopen.

[verwijderd]
0
Ik ben geen doemdenker, maar als de spanning in de Oekraïne nog verder toeneemt vrees ik weer het diepe rood voor de gehele beurs, dus ook voor KPN. Een koers onder de € 2,40 moeten we niet meer onmogelijk achten want een vermeende bodem wordt weer net zo gemakkelijk weggeslagen.

Helaas hebben we steeds met externe factoren van doen die de koers steeds lager zetten. En die E.U. ambtenaren maar treuzelen.
[verwijderd]
0
Normaal zou ik denken dat we vandaag iets van correctie zouden zien, vanwege de abnormale en ongefundamenteerde daling van afgelopen week.
Echter, ervaring heeft me onderhand wel geleerd dat de kans er ook dik in zit dat we gewoon onder de 2,40 gaan zakken.

Dramatisch...
[verwijderd]
0
Mr_Market
0
quote:

Jager63 schreef op 14 april 2014 08:37:

Naast KPN zit ik ook nog in Imtech en PostNL, dus ik heb niets te klagen.
Hahahaha... begin de dag met een lach. De juiste instelling lijkt me op deze klote dagen :-))

Succes !
[verwijderd]
0
quote:

MerDeNoms schreef op 14 april 2014 08:02:

Normaal zou ik denken dat we vandaag iets van correctie zouden zien, vanwege de abnormale en ongefundamenteerde daling van afgelopen week.
Echter, ervaring heeft me onderhand wel geleerd dat de kans er ook dik in zit dat we gewoon onder de 2,40 gaan zakken.

Dramatisch...
Laten we eerlijk zijn, wie van ons had weken geleden deze koers voorzien? Ik denk niemand want we verwachtten eerder de € 2,70 dan de huidige € 2,43. Ik hoop van harte voor ons allemaal dat we die € 2,40 niet gaan zien vandaag.
[verwijderd]
0
IQ
0
Zal best wel gebeuren, zelfs onder de 2,40 deze week, denk zelfs de 2,20 eind deze week, het gelazer met de Oekraïne is nog lang niet ten einde.
RAUL
0
quote:

Jager63 schreef op 14 april 2014 08:37:

Naast KPN zit ik ook nog in Imtech en PostNL, dus ik heb niets te klagen.
Heb je nog "geluk" dat je niet in Imtech zit.

"Troost" je met die gedachte......-)
[verwijderd]
0
quote:

IQ schreef op 14 april 2014 09:15:

Zal best wel gebeuren, zelfs onder de 2,40 deze week, denk zelfs de 2,20 eind deze week, het gelazer met de Oekraïne is nog lang niet ten einde.
En ook vanmorgen is KPN gewoon AEX gerelateerd. De Slimprijs nadert rap
[verwijderd]
0

onder de algehele Beurs omstandigheden doet KPN het zeker niet slecht, we testen de psychologische steun op 2,40 van Carlos Slim en die is vooralsnog sterk genoeg, dat is bemoedigend.

buiten dat is er geen steun zolang er geen nieuws uit Brussel komt, eigenlijk doet KPN het verbazend goed, want het aandeel zit erg Long en er is geen paniek, het is eigenlijk een lager graviteren onder gewicht en gebrek aan koopkracht, maar dat kan ook niet anders in het huidige algehele beursklimaat.
ik zit Long op 2,5250 dus dat zit een dubbie tegen, ik wacht nog even met bij te nemen maar ben dat wel van plan mochten we verder onderuit zakken.

succes Wies
[verwijderd]
0
quote:

RAUL schreef op 14 april 2014 09:18:

[...]

Heb je nog "geluk" dat je niet in Imtech zit.

"Troost" je met die gedachte......-)
Was dat maar waar!!!
IQ
0
Jager met lede ogen kijk ik ook naar de koers Imtech, het is wel pech hebben, maar tactiek van Buffet is, blijven zitten.
IQ
0
Er is geen enkele reden om de koers KPN een wending te geven naar positief, zien geen enkele gerenommeerde analist iets zeggen.
386 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 3,379
Verschil +0,001 (+0,03%)
Hoog 3,401
Laag 3,375
Volume 10.555.239
Volume gemiddeld 13.711.851
Volume gisteren 9.601.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront