Draka Holding « Terug naar discussie overzicht

Geduld wordt beloond!

877 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
[verwijderd]
0
Draka is een prachtbedrijf met uitstekend toekomstperspectieven.Groot nadeel: de koers is niet vooruit te branden. Mijn strtegie is dit aandeel aanhouden. Na de jaarcijfers spuit het naar boven.Bovendien wellicht wordt het bedrijf van de beurs gehaald door de grootaandeelhouder. HOUDEN en geduld hebben en ik denk dat je er rijkelijk voor beloond wordt!

met groet, de Neut
[verwijderd]
0
Met zoveel vertrouwen zou ik flink bijkopen. Dan gaat de koers vanzelf omhoog.

JBARD
[verwijderd]
0
HAHAHAha,

kan even niet bijkopen, maar als jij wat geld over hebt kan ik je dit aandeel aanbevelen. Kijk naar de basics.

Met groet, de neut
[verwijderd]
0
geachte de neut,

John Fentener van Vlissingen Vraaggesprek over jaloezie, ondernemers en buitensporige topinkomens

John Fentener van Vlissingen, telg uit een roemrijk ondernemersgeslacht, ergert zich aan de jaloezie in Nederland. Er zijn zakkenvullers, maar niet alle ondernemers zijn zo.

Het is je en u in Ma Retraite, de hagelwitte renaissance-imitatie met terracottakleurig dak in Zeist. Hier houdt de steenrijke ondernemer John Fentener van Vlissingen (68) kantoor met zijn zakenreisorganisatie BCD. Hij ontvangt in zijn werkkamer met uitzicht op tuin met grote vijver. In de kamer boekenkasten, familiefotos en veel abstracte bronzen beeldjes. Persoonlijk adviseur Mario Bruna (64), telg uit de gelijknamige boekhandelsfamilie, reikt Fentener Van Vlissingen met een beleefd alstublieft een glas water aan. Een vaderlijk dankjewel Mario volgt. Zo liggen de verhoudingen.

Bruna mag een bekende naam zijn, de Fentener van Vlissingens zijn een roemrijk ondernemersgeslacht dat aan de wieg stond van ondernemingen als Akzo Nobel en KLM en een vermogen vergaarde met de Steenkolen Handelsvereniging (SHV). John Fentener van Vlissingens vermogen wordt geschat op 2,4 miljard euro. Vermogen dat hij zelf heeft vergaard met BCD, de zakenreisorganisatie die vele multinationals zoals Siemens, Nestlé, ArcelorMittal en Pepsi tot haar klanten rekent en vorig jaar een omzet haalde van 13 miljard dollar (8,8 miljard euro) in 90 landen met 14.000 werknemers. Fentener van Vlissingen neemt, exclusief het familievermogen, de zesde plaats in op de Quote 500-lijst van rijkste Nederlanders.

Met zijn sonore stem zegt John Fentener van Vlissingen bezorgd te zijn. Bezorgd over het gezeur, en het geklaag. Bezorgd ook over de verdomhoek waarin de ondernemer is terechtgekomen. Zakkenvullers en graaiers zouden zij allemaal zijn, gedreven door vulgair winstbejag. Zie de excessieve beloningen waarmee topmannen in het bedrijfsleven zich zouden verrijken. Maar lang niet alle ondernemers zijn slecht, stelt hij. De meesten werken zich te pletter en worden daar over het algemeen geen miljonair van. Zijn stem wordt krachtig en zijn blik naar de bezoeker indringend. Door de excessieve beloningen zijn alle ondernemers in een kwaad daglicht komen te staan. Dat schaadt het ondernemersklimaat. We moeten de ondernemer juist koesteren, vindt Fentener van Vlissingen. Want: De kleine, zelfstandige, de familiebedrijven zijn de hoeksteen van de economie.

Om die reden werpt hij zich op als sympathisant van een nieuw initiatief, dat de vaderlandse ondernemer in een goed daglicht wil zetten en vooral aanmoedigen. Vandaag was hij daartoe een van de sprekers op de Big Improvement Day in Amsterdam, het nieuwe initiatief van ondernemers en ambtenaren, bedoeld om successen te belichten en lessen te trekken hoe het beter met ondernemend Nederland kan.

Een andere bekende spreker vandaag was oud-generaal Wesley Clark, naaste adviseur van de Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton.

Wat ergert u vooral?

De jaloezie. Sla de kranten er maar op na, het gaat óf over voetbal óf over jaloezie. Een man als Goddijn heeft van zijn bedrijf Tomtom een wereldmarktleider gemaakt op het gebied van navigatietechnologie. Lees je ooit iets over het succes van deze Nederlander? Nee. Waar de kranten bol van staan zijn verhalen over bonussen en het misbruik ervan. Superlatieven in overvloed hier.

Is klagen in Nederland niet van alle tijden?

Dat is zo. Vroeger waren we calvinistisch. Nu zijn we calvinistisch én jaloers. Terwijl we juist trots zouden moeten zijn op de buurman die goede zaken doet. Jaloezie schaadt het ondernemersklimaat.

Een paar zichzelf verrijkende topmanagers verpesten het voor de rest?

Heeft u weleens een beroepsgroep gezien met een schoon blazoen? Niet bij journalisten, niet bij artsen, niet bij ondernemers is dat zo. Het merendeel is op een positieve manier bezig met zijn bedrijf en lijdt onder het kleine percentage dat uitgemeten negatief in de pers komt. Natuurlijk zijn er ondernemers die de grenzen niet kennen noch beheersen. Er zijn zakkenvullers. Maar we moeten niet zeggen: ze zijn allemaal zo.

De ondernemers moeten eerst hun hand in eigen boezem steken?

Ja. Al jarenlang hebben zij geen antwoord op de excessen op financieel gebied. Dat is teleurstellend. In mijn bedrijf krijgt een werknemer een bonus van maximaal zijn jaarsalaris. Ook als de bonus gebaseerd is op een winstpercentage en soms op papier hoger uitvalt, is dat het maximum. Ik ben dus voorstander van het aanpakken van het beloningsmodel. Nu krijgen managers bij beursgenoteerde bedrijven vaak een bonus gebaseerd op aandelenopties. Bij een vijandige overname kan de koers flink oplopen en maken managers grote winsten. Hebben ze dat verdiend? Nee. Neem daarom dan de gemiddelde koerswinst over bijvoorbeeld een periode van twee jaar als basis voor een bonus en sluit koerswinst als gevolg van een overname uit. Die heb je niet altijd aan jezelf te danken.

Maar u wilt ook een duwtje in de rug voor ondernemers.

Beginnende ondernemers moeten - mits zij in die periode hun verdiensten terugstoppen in hun bedrijf - de eerste zeven jaar vrijgesteld worden van vennootschapsbelasting. Dat kost bovendien niets. De eerste drie jaar maakt een ondernemer gemiddeld verlies, in het vierde of vijfde jaar draait hij gemiddeld breakeven. Daarna maakt hij een bescheiden winst. In Ierland werken ze ook met zon systeem en ik ben ervan overtuigd dat dat een van de redenen is waarom dat het land zo goed presteert op tal van [economische] terreinen.

U bent ook voorstander van andere maatregelen om het ondernemingsklimaat te verbeteren?

Ja. De beroepsbevolking zou groter moeten. Door meer mensen aan het werk te zetten. Dat kan door de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen. En door kritisch te kijken naar het hoge aantal arbeidsongeschikten. Nergens ter wereld zijn het er zoveel. Bijna één miljoen. Natuurlijk zitten daar mensen bij die volledig terecht een uitkering ontvangen. Maar ik vraag me ook af of er niet een aantal is waar de problemen tussen de oren zitten. Als je maar lang genoeg volhoudt dat je hoofdpijn hebt, krijg je dat vanzelf ook. Uiteindelijk zouden deze maatregelen resulteren in een lastenverlichting en dat stimuleert ondernemers.

Bent u wel de juiste persoon om zich op te werpen als belangenbehartiger van de ondernemer?

Dat is een goede vraag. Nee. De man in de garage op de hoek of de bloemist in het winkelcentrum is vast een betere vertegenwoordiger. Ik heb toch een zekere luxepositie gehad als ondernemer. Sommige mensen moeten geld lenen van hun tante of nemen een tweede hypotheek om hun bedrijf te starten. Dat hoefde ik niet. Als mijn onderneming zou mislukken, kon ik altijd terugvallen op mijn familievermogen. Maar als niemand zich straks uitspreekt, is dat nog veel erger.

[verwijderd]
0
we gaan verder :

Ik doelde eigenlijk op uw eigen verleden als ondernemer.

Juist in dat opzicht ben ik wel de aangewezen persoon. Een ondernemer heeft altijd schaafwonden. Een ondernemer die alleen maar goede beslissingen neemt, bestaat niet. Vlekkeloos ondernemen is een illusie. Heb ik fouten gemaakt? Absoluut. Heb ik ervan geleerd? Ik hoop het wel. Door het heersende negativisme zijn veel ondernemers alleen schuw geworden. Ze durven niet meer naar voren te treden en hun mening te verkondigen.

Beter iemand dan niemand dus?

Zo zou ik het niet willen stellen. Ik zeg liever: beter iemand met al deze ervaring die gestruikeld is, opgestaan is, en hopelijk heeft geleerd van zijn ervaring, dan niemand. Dat is heel wat anders.

als jarenlang medeaandeelhouder van dit bedrijf,heb heel sterk de idee dat dit heerschap al lang bezig is ,om voor een habbekrats,dit bedrijf volledig naar zich toe te harken.
trouwens zijn broer kon er wat betreft arrogante praatjes ook wat van .
heb op papier in draka de laatste 6 maanden een hoop centjes verloren maar le papier souffre tout
en ik blijf letterlijk en figuurlijk een optimistische stier
[verwijderd]
0
Beste Rosz,

veel dank voor deze posting. Ik denk het ook dat deze "Heer" inderdaad wel eens dit bedrijf van de Beurs kan halen. Als deze deskundige zo'n groot deel van Draka in ijn bezit heeft dan wil hij hier toch op een gegeven moment wat mee doen. Ik denk: blijven zitten en meeliften. Ik verwacht ook een beho0orlijjke koersboost na de jaarcijfers.
Nogmaals dank

met groet, de Neut
[verwijderd]
0
Wat een drama dag weer beste mensen. Bijna 5% er weer af. Buiten het negatieve algemene sentiment...zijn er andere berichten die deze koers rechtvaardigen?

Marc
[verwijderd]
0
Mooi bedrijf. Lees de fundamentele berichten op de diverse draadjes er nog maar eens op na. Dan kom je weer een beetje bij van de optaters van de laatste dagen. Ongelooflijk, wat wordt dit fonds in de grind getrapt. Een paar slechte berichten uit de tech hoek in de VS. En 'dus' gaat Draka onderuit. Rationeel? Nee. Heb daarom bijgekocht.
[verwijderd]
0
Wordt Draka op dit niveau niet een heerlijk overname snoepje? Corning misschien?
Haha....betrap me er op dat ik nu hetzelfde aan het doen ben als het gros van de mensen die op de Forums zitten...de koers omhoog lullen (niet dat ik de illusie heb dat het lukt hoor)
Vandaag op 16,80 ingestapt....afwachten maar.

Succes allemaal.

Marc
[verwijderd]
0
Er is maar een verantwoorde manier om hiernaar te kijken en dat is fundamenteel. De rest is gokken. Zoals bekend loop je dan op puur statistische gronden de grootste kans om te verliezen. K/W momenteel 8. Overigens geen gewelding dividend. Het is meer een groeiaandeel.
[verwijderd]
0
Mijn gympies, wat een ongelofelijke opdonder. Sta te wankelen op mijn benen. Wat is het nieuws: fraude, faissement, zeer slecht jaarcijfers van concurentie, slecht analistenraporten!!!
NEEEE, er is helemaal geen nieuws.
Whattttttt
Hoe is dit dan mogelijk.
Mensen, de weg naar succes gaat soms door diepe dalen. Hier onderscheiden zich de mannen van de jongens.
Gaat weer helemaal goedkomen bij de FEITEN!

Gaat goedkomen, de Neut
[verwijderd]
0
Mijn geduld word wel zwaar op de proef gesteld terwijl de fundementels toch best goed zijn. BIjkopen dan maar, maar toch durf ik dat ook weer niet aan. Kweet het niet. Ik denk toch maar weer aan de opning van dit draadje: Geduld ( maar dat is wel moeilijk)

Met tenenkrommende groet, de Neut
[verwijderd]
0
Heb vrijdag opnieuw wat bijgekocht. Zeker op de wat langere termijn, lijkt me dat je moeilijk met nog minder risico kunt inkopen. Het zou mij overigens niet verbazen als de koers van Draka over drie maanden aanzienlijk hoger staat dan vandaag.

Dat de koersen van de banken fors zijn gedaald, is logisch. Daar ligt concreet slecht nieuws aan ten grondslag. Maar dat de koersen van veel AMX- en locale fondsen nog veel harder zijn gedaald, is puur een gevolg van het sentiment.

Zeker voor Draka zijn de objectieve gegevens ronduit gunstig. Het koersverloop van Draka is over de jaren gezien trouwens erg grillig. Dat kan betekenen dat op deze waanzinnige daling een fantastische stijging kan volgen. Draka is een wereldspeler en bijv. ook in China actief. Het zal zeker profiteren van de groei daar.

Kortom, laten we ons niet in de luren laten leggen door de onverklaarbare en ontmoedigende koersdaling. Ik denk dat het na ruim een half jaar van continue koersdaling van 60% zo langzamerhand welletjes is geweest. Je kunt nog langer wachten met instappen. Maar de kans dat je het herstel mist, wordt dan wel erg groot. Als dat komt, zal het fel gaan.
[verwijderd]
0
Beste Nieuwer,

ook ik ben deze mening toegedaan. Toch gaat de koers tegen alle logica naar beneden. Ik denk dat er inderdaad een felle ommekeer zal komen na de jaarcijfers. Als Draka dan in de picture komt zal dat een boost geven aan de koers.

Ik blijf zitten en verwacht nog heel veel van dit prachtfonds,

met optimistische groet, de neut
sandman70
0
Ik ben ook heel positief over draka vooral ook omdat ze comteq hebben ingelijfd actief op het gebied van glasvezelkabels.
Alle huishoudens worden nu voorzien van glasvezelkabel dus ik verwacht hier ook veel van.
Draka wordt het aandeel van 2008.
Technisch goed en fundamenteel ook.
Veel succes.
[verwijderd]
0
quote:

sandman70 schreef:

Ik ben ook heel positief over draka vooral ook omdat ze comteq hebben ingelijfd actief op het gebied van glasvezelkabels.
Alle huishoudens worden nu voorzien van glasvezelkabel dus ik verwacht hier ook veel van.
Draka wordt het aandeel van 2008.
Technisch goed en fundamenteel ook.
Veel succes.
Hee Sandman.

ja maare...... die koers he.
advies: bijkopen, (veel)geduld hebben, en
uiteindelijk een fantastische belegging in handen!!

met groet, de Neut
[verwijderd]
0
quote:

sandman70 schreef:

Zo denk ik er ook over en dan drinken we samen een neut.
Vandaag weer met de koers naar het zuiden. Ga maar geen neut drinken, maar wel een heleboel om mijn verdriet wat te verzachten.
PROOST!!!!!!!
877 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,34  +5,83  +0,67%  15:46
 Germany40^ 18.060,30 +1,12%
 BEL 20 3.888,19 +0,65%
 Europe50^ 4.986,81 +1,01%
 US30^ 38.350,00 +0,26%
 Nasd100^ 17.305,47 +0,56%
 US500^ 5.033,96 +0,34%
 Japan225^ 37.633,71 -0,24%
 Gold spot 2.325,70 -0,07%
 EUR/USD 1,0696 +0,41%
 WTI 81,45 -0,73%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +35,96%
PROSUS +3,90%
BAM +3,68%
JUST EAT TAKE... +3,54%
ABN AMRO BANK... +2,71%

Dalers

RANDSTAD NV -6,82%
Akzo Nobel -5,89%
NSI -4,23%
FASTNED -3,76%
AMG Critical ... -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront