Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Pim Fortuyn waarschuwde al voor deze man ....

25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
3
Melkert betrokken bij schandaal
AMSTERDAM - Oud PvdA-politicus Ad Melkert blijkt achter de schermen betrokken bij een schandaal bij de Wereldbank. Hij zou de vriendin van directeur Wolofowitz een dik betaalde baan bezorgd hebben.

Het is dus niet directeur Wolfowitz die voor zijn vriendin Shaha Riza een mooie salarisverhoging regelde, maar Melkert die dat mogelijk maakte. Pikant is dat PvdA-minister Koenders (ontwikkelingshulp) eerder schande sprak van bevoordeling van Riza.

Wolfowitz staat onder grote druk om af te treden toen bekend werd dat hij zijn vriendin Riza eigenhandig een promotie en flinke salarisverhoging (193.000 dollar) had gegeven.

De Wereldbank heeft documenten openbaar gemaakt waaruit zou blijken dat Melkert destijds als voorzitter van de ethische commissie van de Wereldbank opdracht had gegeven Riza over te plaatsen.

Wolfowitz kwam in 2005 als directeur naar de Wereldbank. Zijn vriendin Riza werkte er toen al en stond op het punt gepromoveerd te worden. De directeur meldde dat, waarna de ethische commissie onder leiding van Melkert besloot dat Riza gedetacheerd moest worden. Relaties tussen werknemers op topfuncties bij de bank zijn vanwege conflicterende belangen namelijk niet toegestaan. Wolfowitz zorgde toen, gesteund dor Melkert, dat Shaha Riza een mooi baantje kreeg bij het ministerie van buitenlandse zaken.

Melkerts woordvoerder zei vorige week nog in de Financial Times dat melkert niet op de hoogte was of goedkeuring heeft verleend aan de details van de overeenkomst.









[verwijderd]
4
Zo, heeft Melkert nu een eigen woordvoerder.
Eigenlijk past dit wel bij hem. Het is wel de best betaalde melkertbaan waarvan ik gehoord heb. Bestaat er voor die juffrouw nog een mogelijkheid om door te groeien naar echt betaald werk?
Pacito
mjmj
3
ik vind dat je te ver gaat, je weet niet hoe het echt is gegaan, dat staat ook niet in het bericht van de FT, en je insinueert dat Melkert niet ethisch gehandeld heeft. Daar is geen evidence voor. Het hele bericht wemelt van de insinuerende taal zonder dat er evidence is genoemd. Je geeft ook geen bron waar je het bericht vandaan hebt, dat kan niet het FT zijn want ik heb dat bericht over Melkert zelf gelezen, en dit staat er echt niet in.

Met de informatie uit het bericht van de FT (please cehck your sources) zou je ook kunnen afleiden dat hij wel degelijk ethisch heeft gehandeld. Immers dat die commissie aanbeveelt dat iemand het beste gedetacheerd kan worden omdat zij een relatie heeft met de baas, daar lijkt me niets mis mee.

Dat zo´n commissie zich vervolgens niet bezig houdt met arbeidsvoorwaarden voor zo´n detachering, dat lijkt me evident. Dat doen anderen. In die kringen zou je eerder onderzoek moeten doen.

Please check your sources en blijf kritisch lezen.
Het bericht dat je aanhaalt is journalistiek waar we m.i. korte metten mee moeten maken. Ook hier in de KK.

mjmj
[verwijderd]
0
Wat moet die kerel van een Melkert trouwens bij de Wereldbank? Die instelling is veel te belangrijk om dit soort multiculti verdwaasde drammers ook maar zelfs een schoonmakersbaantje te mogen toestaan.

Ik ben er heilig van overtuigd, dat wanneer deze machtswellustige drammer hier premier was geworden, wij een soort politiek gedachtepolitiemacht ingevoerd hadden gekregen.

Dit soort types poetst vaak de schoenen voor bovenstaande, zoals nu weer blijkt, maar wee, wee als ze de macht krijgen!

Met dank aan Pim.

Groet, Jonas
Nightbreed
0
heb je het briefje niet gelezen die Melkert naar Wolfowitz gestuurd had..

schitterend die afsluiting.

ps Laat even weten of je op onze uitnodiging kunt ingaan om te komen eten...

schitterend toch..."Open your eyes"

gr N
durobinet
1
Maar ook: "De uitvoering van het besluit wordt grotendeels aan Wolfowitz overgelaten. ‘Xavier (het hoofd personeelszaken op dat moment) moet handelen naar jouw instructies’, schrijft Melkert 8 augustus 2005 aan Wolfowitz.

Briefje
Zo gezegd, zo gedaan. Op 24 oktober schrijft Melkert aan Wolfowitz dat de uitkomst van de procedure ‘overeenkomt met het advies van de commissie’ en dat de zaak daarom ‘als gesloten kan worden beschouwd’. In een persoonlijk, handgeschreven briefje voegt hij eraan toe: ‘Ik wil je bedanken voor het zeer open en constructieve karakter van onze discussie.’

Wellicht wist hij niet welke instructies Wolfowitz precies gaf aan het hoofd personeelszaken: een promotie die in de ogen van het Wereldbank-personeel buitenproportioneel is, plus een loonsverhoging van 60 duizend dollar."

En daaruit kun je concluderen dat Melkert de details niet kende.
Is ook weer niet goed te praten natuurlijk, maar hij liegt niet als hij zegt dat hij de details niet kent/kende.
vr.gr. duro
[verwijderd]
0
Typisch dus de PVDA van socialist naar aso - socialistisch gedrag.
Wim Kok was destijds tegen verrijking d.m.v veel commissariaten,nu heeft hij zelf de meeste winstgevende commissariaten die er zijn.Nu dus weer die Melkert en onze minister Bos belooft veel maar kan door incompetentie niets nakomen.
Midden links is dus ook niets volgende keer maar weer midden rechts stemmen.

willem
Nightbreed
1
Kom op mensen doen jullie nu alsof jullie niet weten hoe de wereld werkt of zijn jullie gezegend met een naiviteit die ik helaas lang geleden al verloren heb.

Ad Melkert, chairman of the Ethics Committee and executive director for bank operations in several European nations at the World Bank, gave Wolfowitz a "personal and confidential'' memoramdum on behalf of the committee on Oct. 24, 2005 to acknowledge "the resolution of the conflict of interest.'' Melkert wrote: "This matter can be treated as closed.''

"Dear Paul,'' Melkert added in personal handwriting on the memo. "This is (formally worded for the records) just to confirm the outcome regarding this extraordinarily difficult issue,'' he wrote, thanking Wolfowitz for his help and wishing Riza happiness in "her new assignment.''

"P.S.,'' he added, "Please let me know whether you could accept an invitation to you and Shaha at our place..''

newsblogs.chicagotribune.com/news_the...
[verwijderd]
1
quote:

WRoeland schreef:

Midden links is dus ook niets volgende keer maar weer midden rechts stemmen.

willem

Gewoon goed voor jezelf zorgen en de politiek links laten liggen is het allerbeste.

gr.fes
[verwijderd]
0
Weten jullie nog dat in 2002 of zoiets in het nieuws op tv constant werd gezegd dat Ad Melkert tot de nieuwe president vd wereldbank is benoemd, ja maar dan niet DE grote baas, slechts een vd vele onderdirecteuren, en is ie dus nooit de grote baas geweest, wat ze toentertijd in de media beweerden.

----------------------------------------------
Previously, Mr. Melkert served as a member of the Board of Directors at the World Bank for over three years where, as Executive Director, Mr. Melkert represented Armenia, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Georgia, Israel, FYR Macedonia, Moldova, The Netherlands, Romania, and Ukraine.
----------------------------------------------

www.undp.org/about/melkert.shtml

Mijn ouders hebben Melkert vroeger nog gekent toen ie nog in NL woonde, zij vonden hem wel aardig en konden het wel met em vinden.

Maar ik vond em toen al een creep en vind dat nog steeds zo: een creep! (vooral wetende dat ie in NL ook al bezig was met niet zo verschrikkelijk keurige politieke spelletjes achter de schermen)

Tevens moeten natuurlijk niet vergeten dat ie de Rabobank (toen t nog beursgenoteerd was) bijna naar de rand vd afgrond heeft gebracht.
[verwijderd]
2
pim waarschuwde ook voor de moslims en wat doen die stomme kiezers. laten ze een moslim in de regering komen
en wat doet die moslim die laat meer moslims binnen komen..
zie onderstaand bericht..maar waarom laat die moslim geen mensen uit darfur binnen (christenen)
over 20 jaar is nl moslim

Nederland maakt plaats voor Iraakse vluchtelingen
Uitgegeven: 17 april 2007 18:54
Laatst gewijzigd: 17 april 2007 19:56

DEN HAAG - Nederland zal een substantieel deel van de plaatsen die beschikbaar zijn voor hervestiging van vluchtelingen reserveren voor Irakezen. Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) dinsdag gezegd in Genève.

Zij sprak daar een conferentie toe van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.



Nederland laat jaarlijks vijfhonderd personen toe in het kader van een herhuisvestigingsprogramma van de UNHCR. Ondanks de beperkte omvang, kan de hulp volgens Albayrak van groot belang zijn.

Door de meest kwetsbare vluchtelingen uit Irak op te nemen, worden de betrokken Irakezen zelf geholpen en komt er voor andere vluchtelingen ruimte vrij voor opvang in de regio.

De staatssecretaris bekijkt of zij de meest kwetsbare groepen in Irak ook op andere wijze kan helpen. Dat gaat zij doen aan de hand van lopende onderzoeken naar hun behoeften.

De stroom vluchtelingen die op gang is gekomen door de oorlog in Irak zwelt nog elke dag aan. Hierdoor zijn grote problemen ontstaan met de opvang van ontheemden in Irak en de omliggende landen.

Diverse mensenrechten- en vredesorganisaties hebben Nederland opgeroepen om meer te doen voor Iraakse vluchtelingen. De vredesorganisaties IKV, Pax Christi, Cordaid, Hivos en Stichting Vluchteling hebben het kabinet er vorige maand nog nadrukkelijk op gewezen dat Nederland politieke steun heeft verleend aan de inval in Irak, die de oorzaak vormt voor de stroom vluchtelingen.

Het kabinet heeft begin deze maand een beschermingsmaatregel ingesteld voor asielzoekers uit Midden- en Zuid-Irak. Zij vallen voortaan onder de categoriale bescherming, wat hen voor uitzetting behoedt.
[verwijderd]
2
quote:

lichtsneller schreef:

Nederland maakt plaats voor Iraakse vluchtelingen
Uitgegeven: 17 april 2007 18:54
Laatst gewijzigd: 17 april 2007 19:56

Nederland laat jaarlijks vijfhonderd personen toe in het kader van een herhuisvestigingsprogramma van de UNHCR.

Door de meest kwetsbare vluchtelingen uit Irak op te nemen, worden de betrokken Irakezen zelf geholpen en komt er voor andere vluchtelingen ruimte vrij voor opvang in de regio.

Het zijn natuurlijk weer de meest primitieve Irakese die binnengehaald worden en natuurlijk allemaal zeer gelovig.
Kans op een baan is uitgesloten.
Gezins hereniging....laat de rest van de familie ook maar komen...Jan modaal betaald wel.
gr.fes

[verwijderd]
2
De buurlanden van Irak vangen honderdduizenden vluchtelingen op, dan kun je die 500 misschien in een wat beter perspectief plaatsen.
[verwijderd]
2
quote:

retep8334 schreef:

De buurlanden van Irak vangen honderdduizenden vluchtelingen op, dan kun je die 500 misschien in een wat beter perspectief plaatsen.
Die honderdduizenden kunnen wel lezen en schrijven en brengen economische bloei in Jordanien.
Het gepeupel mag naar Nederland een uitkering halen.
gr.fes
[verwijderd]
1
Het grootste gepeupel zijn de oerhollandse inboorlingen zelf!
Kleingeestige bekrompen types die op de wereldbol nog niet eens hun eigen land van herkomst weten aan te wijzen.
25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,02  -2,00  -0,23%  14:47
 Germany40^ 17.915,80 -0,96%
 BEL 20 3.864,76 -0,49%
 Europe50^ 4.930,30 -1,19%
 US30^ 38.240,56 -0,29%
 Nasd100^ 17.335,98 -1,07%
 US500^ 5.040,69 -0,62%
 Japan225^ 37.670,14 -0,86%
 Gold spot 2.329,06 +0,56%
 EUR/USD 1,0693 -0,05%
 WTI 82,82 -0,10%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +6,12%
Flow Traders +4,36%
Fugro +2,88%
B&S Group SA +2,85%
RENEWI +2,57%

Dalers

ADYEN NV -9,56%
VIVORYON THER... -6,48%
WDP -4,46%
Alfen N.V. -3,00%
TomTom -2,79%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront