Technische Analyse « Terug naar discussie overzicht

Handelshoek Dmmsch Mei 2016

3.002 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 147 148 149 150 151 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

'd Aandelen schreef op 3 mei 2016 23:12:

[...]

Hij is in ieder geval niet zo frequent aanwezig als jij bent, dat heeft z'n voor maar ook z'n tegen.

Om de waarheid te zeggen ben ik het een beetje zat om hele dagen voor het scherm te zitten zeker nu het mooier weer wordt.
Als het resultaat uiteindelijke dan ook beneden maats blijft ga ik me toch beraden op een andere manier van traden en dan denk ik zelf ook wel dat je uitkomt op onderzoek doen, heel veel geduld hebben en een lange adem.

Met een rendement van meer dan de 0,50 % spaarrente vergoeding ben ik al snel tevreden.

Ik ga er eerst maar eens een nachtje over slapen en er verder over nadenken.
Ik laat wel weten op mijn methode wat is :)

Elliot wave + fundamenten swing trading.

Richting bepalen met fundamentele analyse kost je veel werk.
Eenmaal de richting bepaald, hoe je alleen in en uit te stappen obv elliot wave bewegingen..

Dan kun je dagelijks ff op de chart kijken en weekend je analyse updaten en tracken of je de wave goed heb geschat.
Als je cf de wave loopt, hoef je helemaal niks te doen.

Aandelen zijn hierbij imo de beste middelen. Turbos kunnen ook nog.
Opties zijn ivm tijdswaarde zwaar onrendabel heb ik gemerkt, tenzij je de wave 3 heel goed timet.
[verwijderd]
0
Idd....fingers crossed...

quote:

Henri-2016-Nog-1-Kans schreef op 4 mei 2016:

Markets.com-dochter TopOption. Fingers crossed...

[verwijderd]
0
Aandelen = stockpicking. Daar ben ik uiterst slecht in. Zo heb ik eigenhandig een paar NL bedrijven eigenhandig kapot gemaakt...

quote:

MJansen schreef op 4 mei 2016 00:14:

[...]

Aandelen zijn hierbij imo de beste middelen. Turbos kunnen ook nog.
Opties zijn ivm tijdswaarde zwaar onrendabel heb ik gemerkt, tenzij je de wave 3 heel goed timet.
[verwijderd]
0
quote:

'd Aandelen schreef op 3 mei 2016 20:59:

@ One_Million_Euro_Man,

Vannacht schreef je dat je maar een paar trades per jaar doet maar wel met opmerkelijk succes, zoals je schreef 64 % op je EV.

Vanmorgen schreef ik al dat ik zeer benieuwd ben met welke instrumenten je handelt.

Ik ben ook zo'n handelaartje dat veel te veel handelt en waarvan het resultaat mager is door alle bijkomende kosten, dus ik ben wel benieuwd hoe jij dit dan doet.

Alvast bedankt voor de moeite.
Bijna elke zichzelf (en/of zijn portefeuille) respecterende trader hanteert een systeem. Systeemtraden leidt vrijwel automatisch tot een reductie van het aantal trades.

Relatief simpele voorbeelden die ik hier gepost heb zijn bijv. de 1-2-3- reversal en de systematiek van Greg Capra.

Al wat geavanceerder is het op 'triple timeframe' gebaseerde systeem in het plaatje. Drie TF's moeten dezelfde trendrichting detecteren en zodra dat het geval is mag de trader op zoek naar een geschikte entry in de richting van de trend.
In het voorbeeld mag je op 14-04 Short op ASMI (schijnt hier populair te zijn) op de doorbraak door de 37.845. Exit in principe wanneer het kleinste TF een trendchange laat zien.
Bijlage:
One_Million_Euro_Man
0
quote:

'd Aandelen schreef op 3 mei 2016 20:59:

@ One_Million_Euro_Man,

Vannacht schreef je dat je maar een paar trades per jaar doet maar wel met opmerkelijk succes, zoals je schreef 64 % op je EV.

Vanmorgen schreef ik al dat ik zeer benieuwd ben met welke instrumenten je handelt.

Ik ben ook zo'n handelaartje dat veel te veel handelt en waarvan het resultaat mager is door alle bijkomende kosten, dus ik ben wel benieuwd hoe jij dit dan doet.

Alvast bedankt voor de moeite.
Hoi Daan,

Sorry voor m'n late reactie. Maar, zoals eerder hier gemeld, ben ik momenteel aan het werk bij de Total raffinaderij waar we bezig zijn met de bouw van een nieuwe fabriek. Bijgevolg moet ik heel veel werken tot de zomer (12 uren per dag, 6 dagen per week). Dat gezegd hebbende, nu een antwoord op je vraag:

Eerst wil ik even terug naar vorig jaar april gaan, de tijd met de problemen rond Griekenland, waar ik met € 500 over te maken op mijn IG rekening, maar liefst €10.000 winst maakte tegen eind juni. € 7.500 heb ik terug op m'n privé rekening gestort. € 2.500 liet ik staan en heb deze in augustus, tijdens mijn vakantie in Afrika terug ingeleverd. Dit was tijdens de China correctie, vorig jaar :-(

Toen ik terug van verlof kwam moest ik in september veel werken en had ik geen tijd om te traden en eerlijk gezegd kwam dat goed uit, want zo kon ik makkelijker afstand doen van de beurs tot twee weken terug toen ik de nacht moest werken. Dan had ik wat meer tijd over in de nachturen, omdat het nu wat rustiger op m'n werk is. Zodoende ben ik de beurs terug gaan bekijken en zag ik dat de DOW terug op 18000 was. Voor mij was deze stand een mooie gelegenheid om een cfd short te kopen en afwachten. Om deze te kunnen kopen heb ik € 1.000 op m'n IG rekening bijgestort. Deze positie heb ik 9 dagen aangehouden en uiteindelijk bij 17800 verkocht (€ 400 winst). Deze heeft eerst zwaar onder water gestaan (de rit tot 18200+ gewoon uitgezeten), maar geduld loont :-)
Verder heb ik afgelopen vrijdag zeer kort (een uurtje) een long cfd gekocht bij 17700 en verkocht bij 17800+ (deze heeft ietsje meer dan € 200 opgebracht). Tezamen in de afgelopen 2 weken ruim € 600 winst gemaakt boven op m'n EV van € 1.000. Dit maakt die 64% winst van m'n EV ongeveer :-)

Verder wil ik graag erbij vertellen dat ik in 2014 serieuze verliezen heb geleden en dat ik op een vrijdag in een uur tijd 6k heb moeten inleveren, maar dit was in de periode dat ik zwaar aan het traden was (tot 30 trades op een dag) :-( :-( :-(

Zen Master kent me langer als vandaag en die roth sac weet exact hoe ik handel :-) lees z'n post van deze avond om 23:41. Zo doe ik het tegenwoordig, maar wel altijd de rsi en bb op day- en uurchart in de gaten houden.

Momenteel zijlijn, maar heb wel een order ingelegd voor een short cfd 18000 als we terug opveren naar deze stand. Volgens Fred zijn we hier vrijdag ongeveer :-).

Zo, nu genoeg dit draadje vervuild en ga nu maar 's wat werken tot 6 uur :-), anders wordt m'n baas boos :-)
Bijlage:
One_Million_Euro_Man
0
@ Daan, die plaatjes heb ik gepost in de hoop dat je er iets mee kan! Mss kan Zen helpen om ze te analyseren ofzo? Tenslotte hij kent deze handelswijze heel goed.

Sorry, maar mijn strategie overbrengen is helaas niet mijn sterkste punt. In ieder geval Succes komende weken.
[verwijderd]
0
Drukke bedoening hier geweest zo plots laat op de avond :-)

Ik weet niet of het gaat om meer of minder traden...Je kan perfect een drietal trades of meer per dag afwerken, dat kan zenuwachtig overkomen en dat is het in zekere zin ook wel, afhankelijk van de persoonlijkheid. De ene is Zen, de andere vreet spreekwoordelijk zn kas op, ook bij winst baalt ie expressief dat het meer kon zijn geweest .

Net zoals op de werkvloer je ook tig verschillende types hebt, maar daarom is die extraverte vloeker niet minder gelukkig dan zijn collega met die steeds minzame lacht op zijn gezicht.

Hell, je kan perfect tien trades per dag afwerken voor mijn part.

Zolang het maar binnen je 'frame' past, het frame waarbinnen je hebt afgesproken (met jezelf) om te traden.

Trade je op 15 min charts obv trendlijnen en fibo's of weet ik wat je achterliggende skills zijn, dan zie je toch een aantal mogelijkheden per dag. Ik weet wel dat een viertal trades per jaar voor mij een complete no-go zou zijn...

Geduld om te wachten op een intraday-meerdaagse setup, ok, maar geen geduld om een short op te zetten in maart en die dan eerst dik tegen je te laten inlopen om in augustus misschien de vruchten te kunnen plukken? Heb je een systeem ontwikkeld dat dat 'tegen je ingaan' minimaliseert en de winst maximaliseert en dat met een paar trades per jaar! Proficiat, geen probleem dan...Maar dat zal voor weinigen zijn weggelegd.

Tot morgen!
[verwijderd]
0
nas 4 uur

trendlijn 1 was tweemaal toe spelbreker voor bulls, maar onderkant niet doorgezakt. Misschien toch op weg naar in eerste instantie trendlijn 2 op de chart

Close van de nas vandaag was niet van die aard om hierover een clue weg te geven, althans ik heb ze niet gezien.
Bijlage:
[verwijderd]
0
Dat de fdax heeft halt gehouden op het punt waar het dat deed, mag niet onlogisch zijn. Zowaar drie converging trendlines op de 4 uur(een ervan is beter op de uurgrafiek te tekenen, daar is het ook een perfecte hit).

Minstens een grotere opvering zou mijn verwachting zijn geweest. Maar dat is (nog?) niet gebeurd. Teken van zwakte of morgen bij de start meteen knallen?

Die glazen bol heb ik jammer genoeg niet...
Bijlage:
[verwijderd]
0
De laatste voor vannacht ;-)

ook de fdax 4 uur maar dan iets uitgezoomd

lange oplopende bodemlijn in de buurt. Perfecte hit zou mooi zijn, maar jammer genoeg heb ik de dax er ook al net boven weten bodemen (om er dan soms, eventueel later maar hoger in een andere golf tegen te hitten). Jammer genoeg, want anders zou het gratis geld zijn...
Bijlage:
[verwijderd]
0
Morgen

stand van zaken nas fut 1h

Heeft overnight de steun weten te houden horizontaal

Bijlage:
ciska
0
Welke richting verwachten we. Ik heb steeds het gevoel de verkeerde te kiezen. Met al wat ik lees zou ik zeggen short voor de long run, tot na de zomer. En ?
[verwijderd]
0
De bodem wordt naar verwachting vrijdag gezet, en dan nog 1 laatste leg up (wave 5).
Ricktrader
0
Goedemorgen,

DAX heeft omhoog weinig gepresteerd waardoor de potentie nog steeds omlaag is. De kleine(re) bewegingen laten zowel omhoog als omlaag geen kracht zien. Er is eerst weer beweging nodig voor een duidelijker beeld van het vervolg. UKT beweging heeft nog steeds een HL indicatie.
[verwijderd]
0
in het Scenario daaldag vandaag fdax, heb ik in ieder geval een doelzone...
Bijlage:
3.002 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 147 148 149 150 151 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.314,57 -0,07%
 EUR/USD 1,0706 +0,08%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront