Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank wint vertrouwen op beurs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 februari 2016 10:38
    En die miljarden komen van de ECB tegen 0%? Strak plan zouden meer banken moeten doen!! Maar waarom hebben ze dit niet eerder gedaan??
    Had veel onzekerheid voorkomen. Mooie kunstgreep overigens maar of het iets oplost op de lange termijn ik weet het niet. Lijkt meer op een soort pyramide spel.
  2. forum rang 6 ttroo 10 februari 2016 11:30
    Niet meer dan een oude maar zeer slimme truc. Zelfs de Grieken hebben het gedaan. Voorwaarde is natuurlijk dat je cash moet hebben. En dat is er gratis en voor niets. In ieder geval bij de ECB. Je leent bijvoorbeeld een miljard, tegen 0.5% rente. Vervolgens koop je je eigen schuld terug zeg voor EUR 600 miljoen, met een nominmale schuldwaarde van EUR 1 miljard. Oftewel: je betaalt per jaar 5 miljoen euro over de schuld en je maakt een winst van 400 miljoen euro op je eigen schulden. Ze kunnen dus beter 5 miljard lenen, dan betalen ze EUR 25 miljoen euro aan rente en maken ze ff een winst van EUR 2 miljard. Zo word je pas echt rijk. Vergeet niet, de leningen zullen tegen een steeds hogere prijs moeten worden teruggekocht, enerzijds omdat je zelf koper bent en anderzijds omdat er partijen in de markt komen, die willen profiteren). En uiteraardmoet de lening aan de ECB een keer worden afgelost.
  3. Henri Nostradamus 10 februari 2016 13:10
    Alleen al het feit dat DB de trucendoos open moet gooien om het hoofd boven water te houden zou iedereen aan het denken moeten zetten. Ze zitten inmiddels op een derivatenpositie van 60 biljoen. Die positie wordt alleen maar groter (was 50 biljoen 6 maanden geleden). DB is als een ijsberg - 1/11 is zichtbaar en 10/11 onttrekt zich aan het oog. De ellende die zich onder water (achter gesloten deuren) afspeelt is dus waarschijnlijk 10x zo hoog als dat wij zien/vermoeden. Als er 1 bank is die dreigt kopje onder te gaan in de huidige crisis dan is het DB wel - impact zal enorm zijn want die bank is "Too big to rescue!"

    Perfecte short boven de 15.

    HN
  4. forum rang 6 ttroo 10 februari 2016 17:25
    Op zich ben ik het wel met je eens HN. Aan de andere kant, grote voordelen moet je niet laten lopen. Er kan snel en heel grote winsten worden gemaakt. En die tellen dit kwartaal mee. Dat kan bijdragen aan een positieve wending. Zulke kansen zou ik niet laten lopen. Een makkie die voor het oprapen ligt. Daar hoef je geen top 100/1000 managers voor te hebben. Dat begrijp zelfs de gewone Griek. Interessante boel die Deutsche Bank. Ze zijn eigenlijk nooit meer hersteld. Ze hebben zelfs Arabische aandeelhouders, ik dacht dat de koers wel verder zou brengen. Maar ze zijn volgens mij niet meer verder gekomen dan de 25 a 30 euro grens, terwijl ik toch het dubbele had verwacht. En nu springen ze van een 13 euro naar een 15 euro. Maar 1 zwaluw maakt nog geen Deutsche Bank, uh zomer.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Deutsche Bank 18 apr
    14,800
    +2,04% +0,296
  2. ING Groep 18 apr
    15,168
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links