Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Fiscale optimalisatie

14.262 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 ... 710 711 712 713 714 » | Laatste
ffff
0
Ben,

Wat draai je toch altijd als een IJsselmeerpaling in een emmer snot!

Je vraag die je aan mij stelde staat er nog steeds: Die vraag was: Hoeveel etc..... Lees zelf je eigen vraag hierboven.

En wat maak jij er dan later van: Hoeveel PERCENTAGE etc.

Dat is dus een heel andere vraag! En dat weet jij ook verrekte goed. De eerste vraag is een onbeschofte vraag. Wat jij er later van maakt: Dat PERCENTAGE is uiteraard de moeite, maar kan ik nu nog niet zeggen omdat ik nog niet de definitieve aanslagen heb gekregen en wat ook heel belangrijk is, de teruggaven uit Frankrijk, België en Duitsland. Dan pas kun je tot twee cijfers achter de komma berekenen of het de moeite was of is. Maar uiteraard bereken je dat al lang van te voren en dat ziet er prima uit.

Jammer dat de Moderator de rest van mijn antwoord weggehaald heeft, echt jammer, want je stelt mij vragen waarvan je het antwoord toch niet gelooft, dus heeft het verder weinig zin die vragen van jou te beantwoorden, zeker als die vragen onbeschoft zijn, want een bedrag vragen is iets heel anders dan een percentage vragen.

Wat aandeelhouder zijn betreft, kom je er ook niet uit, want nu geef je toch toe dat de allereerste aandeelhouder wel degelijk de investeerder in het bedrijf was. Zoals er ook ooit een allereerste eigenaar van een grachtenpand in Amsterdam was, waarna dat pand zo'n 20 opvolgende eigenaren heeft gehad en de laatste die betaald heeft is de eigenaar van dat zelfde grachtenpand als die allereerste investeerder. Bij een belegger die aandelen koopt is precies hetzelfde het geval. Om je eigen woorden te gebruiken:

Het is mij nooit duidelijk of je je van de domme houdt of werkelijk in je eigen onzin gelooft. Echte onzin die jij wat dat betreft post!

Tenslotte Ben, cursus voor beginner gaan volgen om het onderscheid te leren tussen belastingontduiking en belastingontwijking.

Deze draad fiscale optimalisatie waaraan jij zo'n bloedhekel hebt , gaat voor 90 procent over ontwijking, over constructies, al wil jij en wat anderen daar graag een andere draai aan geven omdat ze zo gruwelijk de pest hebben aan ontwijking, hetgeen de staatsruif minder gevuld doet raken. Die staatsruif wordt al veel te veel gevuld door steeds dezelfden.

Peter
[verwijderd]
0
Een globaal cijfer is ook prima (in percentages uiteraard, die absolute bedragen boeien me niet). Wat verwacht je te besparen? En hoe hoog wordt je netto belastingdruk dan (in percentage van je portfolio).

Dat jij in het droombeeld wilt blijven geloven dat sparen en beleggen op de beurs wat bijdraagt aan de reele economie. Soit. Ieder mens moet z'n waanbeeld hebben, niet?

Waarom ben ik tegen fiscale optimalisatie?
a) het verstoort het level playing field voor het bedrijfsleven, waardoor de economie minder goed werkt
b) het verhoogt de tarieven voor werknemers en MKB bedrijven hetgeen slecht is voor de economie
c) er gaat veel tijd, energie en geld zitten in ontwijkingsconstructies en reparatie door de fiscus anderzijds. die tijd/energie/geld had ook productief besteed kunnen worden. gaat dus alweer ten koste van de economie
d) uiteindelijk wordt de staatsruif net zo hoog gevuld, want er wordt echt niet bezuinigd omdat de belastingopbrengsten tegenvallen.

Maar ... het verlies (voor de economie, niet voor de overheid) van belastingontwijk activiteiten is niet alleen de schuld van burgers, maar eigenlijk veel meer de schuld van de overheid. Aan hen de taak een simpel, eenvoudig, fair en vooral een ROBUUST systeem te ontwerpen en voldoende vertrouwen van de burgers te krijgen zodat er netjes betaald wordt door iedereen. En iedereen zich verder bezig kan houden met productieve zaken.
[verwijderd]
0
In het specifieke geval van beleggers: concentreren op kostenbesparing bij banken, brokers, executie, fondsen en concentreren op betere beleggingsbeslissingen (danwel vermijden verkeerde beslissingen) levert een VEELVOUD op van het concentreren op belastingontwijking.

Die belastingdruk is namelijk miniem vergeleken bij wat hoge kosten en vermijdbare fouten aan geld/rendement kosten.
[verwijderd]
0
In Nederland kun je hooguit 1,2% besparen (het maximale belastingtarief).

In landen waar dividend belast wordt hooguit 1,5% per jaar.

Die andere zaken kosten beleggers gemiddeld 5% per jaar of meer.
ffff
0
d: uiteindelijk wordt de staatsruif net zo hoog gevuld, want er wordt echt niet bezuinigd omdat de belastingopbrengsten tegenvallen

Geloof je het zelf? We horen nu al enkele jaren, dat er op tientallen gebieden, zwaar bezuinigd wordt, simpelweg omdat het geld ontbreekt. Het is één van de belangrijkste items afgelopen drie jaar in Nederlandse discussieprogramma's. In eindeloze variaties komt het onderwerp bezuinigen aan bod, het afschaffen van de franje en de verpamperingsmaatregelen. Om dan nog maar te zwijgen over de veel moeilijkere onderwerpen die IK al jaren geleden in de KK ter sprake bracht: bezuinigen in de gezondheidszorg omdat geld gewoon ontbreekt en omdat er medisch veel meer mogelijk is dan de actieve bevolking kan opbrengen.

Bezuinigen werd pas echt uitgevoerd omdat men de ( sinterklaas) politici niet meer genoeg financiële middelen gaf. Toen MOESTEN ze wel gaan bezuinigen.

Fiscale optimalisatie geeft natuurlijk veel werk aan notarissen, boekhouders, vertalers, accountants, fiscalisten, drukkers, juristen

Je vraagt netto belastingdruk als percentage van de portfolio. Daarvoor moet ik de definitieve aanslagen hebben en de teruggaven uit de drie genoemde landen en dat dan relateren aan de situatie van 31 december 2014. Natuurlijk is dat echt positief voor mij, ( anders was ik er niet aan begonnen) maar ik hoor je al weer denigrerend opmerken: Een "beetje" belegger haalt dat percentage als extra rendement uit "marktconform" beleggen.

Maar daarin verschillen wij fundamenteel van mening: Ik zie dat extra rendement totaal onafhankelijk van het rendement van het beleggen. Dat staat er los van, dat staat er apart van, dat is een extra. Zoals jij redeneert kun je iedere uitgave die te vermijden is wel goed praten met de opmerking: Een beetje meer rendement halen uit je portefeuille of je traderswerk en je hoeft die fiscale constructie niet te doen.

Peter

ffff
0
quote:

BEN speculant schreef op 1 oktober 2015 14:47:

In het specifieke geval van beleggers: concentreren op kostenbesparing bij banken, brokers, executie, fondsen en concentreren op betere beleggingsbeslissingen (danwel vermijden verkeerde beslissingen) levert een VEELVOUD op van het concentreren op belastingontwijking.

Die belastingdruk is namelijk miniem vergeleken bij wat hoge kosten en vermijdbare fouten aan geld/rendement kosten.
Je wilt het maar niet accepteren of onder ogen zien: Die belastingdruk is NIET miniem.

Waarom zouden anders die duizenden multinationals na al tientallen jaren in zoveel verschillende landen hun constructies hebben opgezet....Het antwoord gaven de Lux Leaks en de Swiss leaks al heeft Juncker gelijk dat je beter over de Europa-leaks kunt spreken..... Dat bracht honderden miljarden op!
Onder die multinationals reken ik nu met name ook de beleggingsfondsen die er alles aan doen om te optimaliseren, reden waarom ze in bepaalde landen zo goed gedijen en in andere landen uitgemolken worden. Beleggers, individueel of in een fonds in een bepaald land worden duidelijk gunstiger behandeld. Juist daarom bestaat die hele industrie.
[verwijderd]
0
Bezuinigen?

Het enige wat de NL overheid heeft gedaan om de tekorten terug te dringen tot onder de 3% euronorm is het verhogen van belastingen?

Overheidsuitgaven 2005-2007 waren 43% BNP. De afgelopen jaren 47%. Da's zo'n 10% meer uitgaven dus door de overheid.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 1 oktober 2015 15:17:

[...]
Je wilt het maar niet accepteren of onder ogen zien: Die belastingdruk is NIET miniem.
Hou toch eens op met die onzin over miljarden concerns.

We hebben het hier over de belastingdruk op beleggingsportefeuilles.

In Nederland betaal je maximaal 1,2% van je vermogen. Dat is een fractie van hoeveel beleggers door kosten en vermijdbare fouten laten liggen.

Wat betaal je nu maximaal in Belgie? Belasting op dividenden?
[verwijderd]
1
Over een paling in een emmer met snot gesproken.

Nog nooit 1 concreet antwoord van je gezien. Wel elke keer van onderwerp veranderen.
[verwijderd]
1
En wederom... een grote stilte.

Een concrete vraag over HET onderwerp waar Peter zich mee bezig houdt. Geen antwoord.

Wederom denk ik: hij heeft het van horen zeggen, gelezen in de krant, maar zeker niet uit persoonlijke ervaring. Altijd missen de cruciale details of zijn die verkeerd (zoals zo vaak in de financiële pers).
[verwijderd]
0
In Belgie ook zo'n 1-1,2% belastingdruk op het vermogen aan dividendbelasting. Afhankelijk of je in wereldwijde danwel Europese aandelen belegt.

Zo'n Luxemburge SPF is ook niet gratis. Kost je jaarlijks ook snel 0,5%. Netto besparing dan 0,5%-0,7% per jaar. Voor Belgen althans. Voor Nederlanders gaat die vlieger niet op.
[verwijderd]
0
quote:

BEN speculant schreef op 1 oktober 2015 16:15:

gerommel in de marge dus.
Met héél véél fantasie, dat je er nog steeds op in gaat?
ffff
0
quote:

BEN speculant schreef op 1 oktober 2015 15:22:

Bezuinigen?

Het enige wat de NL overheid heeft gedaan om de tekorten terug te dringen tot onder de 3% euronorm is het verhogen van belastingen?

Overheidsuitgaven 2005-2007 waren 43% BNP. De afgelopen jaren 47%. Da's zo'n 10% meer uitgaven dus door de overheid.

Jij kan het toch allemaal zo mooi voorstellen!

Nu begin je erover dat de Overheidsuitgaven zijn toegenomen.

Moet je er ook dat recente lijstje van Jojo bijzetten dat Jojo pakweg een week geleden in een draad postte waaruit bleek dat de schulden zo enorm waren toegenomen de afgelopen jaren .

Jij dus je zin dat de uitgaven zijn toegenomen, maar ik wijs er al zo vaak op dat dat steeds ten koste van de volgende generatie gaat die de steeds hoger opgelopen schuld mogen gaan terugbetalen. En zoals ik al zo vaak zei: Dat interesseert de kiezers van de sinterklaaspolitici niet.

En die sinterklaaspolitici? Nou....ze trekken zich toch wel een klein beetje die enorm oplopende schulden aan want er wordt bezuinigd bij het leven. Zie jij al die zeur, - mekker- klaagprogramma's niet op de TV?

Stel je nu eens voor dat de Overheden nog meer inkomsten hadden van de bedrijven en van de burgers: Dan zouden al die bezuinigingen plotsklaps verdwijnen.

Overigens geven jouw cijfers, toename overheidsuitgaven, gecombineerd met sterk toegenomen overheidsschulden, dat er dus wel degelijk nog harder bezuinigd kan worden in plaats van maar weer ergens extra te schrapen.

Peter

P.S. Wel praten over iets als je er verstand van hebt Ben: Kosten Luxemburgse SPF is totaal fout door jou gerapporteerd. Totaal fout ! Maar ik had niet anders verwacht, want stel je toch eens voor dat een constructie, volstrekt onbereikbaar voor een Nederlander in Nederland of België gedomicilieerd, voor een andere Nederlander wel bereikbaar is. Dan moet je het gewoon verkeerd melden.
hirshi
0
Peter,

Je hebt hier een punt.

In geen enkel land ter wereld zijn de hypotheekschulden als percentage van van het beschikbaar gezinsinkomen zo hoog als in Nederland.
Bijna drie keer zo hoog als in de VS of België.

Het heeft geleid tot een ongekende prijsopdrijving van woningen die zijn weerga niet kent. Nu de hypotheekrente naar een historisch laag niveau is gedaald gaat de door de overheid gestimuleerde prijsopdrijving verder door.

Die krankzinnige hypotheeksubsidie aanpakken durft de politiek niet uit angst voor zetelverlies.

Groet.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 2 oktober 2015 18:36:

[...]
P.S. Wel praten over iets als je er verstand van hebt Ben: Kosten Luxemburgse SPF is totaal fout door jou gerapporteerd. Totaal fout ! Maar ik had niet anders verwacht, want stel je toch eens voor dat een constructie, volstrekt onbereikbaar voor een Nederlander in Nederland of België gedomicilieerd, voor een andere Nederlander wel bereikbaar is. Dan moet je het gewoon verkeerd melden.
Dan moet je de Luxemburge overheid erop attenderen dat op hun website foutieve informatie staat.

www.aed.public.lu/autres/societes/abo...

artikel 5.
[verwijderd]
0
quote:

hirshi schreef op 2 oktober 2015 18:49:

Peter,

Je hebt hier een punt.

In geen enkel land ter wereld zijn de hypotheekschulden als percentage van van het beschikbaar gezinsinkomen zo hoog als in Nederland.

Is Denemarken geen land meer tegenwoordig?

En hoeveel pensioenvermogen heeft Belgie?

Zouden die twee zaken iets met elkaar te maken kunnen hebben?
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 2 oktober 2015 18:36:

[...]

Jij kan het toch allemaal zo mooi voorstellen!

Kortom. Je had totaal ongelijk met je voorstelling van zaken. Niet voor het eerst, niet voor het laatst.

En daarna van onderwerp veranderen.
[verwijderd]
0
quote:

BEN speculant schreef op 2 oktober 2015 19:08:

[...]

Kortom. Je had totaal ongelijk met je voorstelling van zaken. Niet voor het eerst, niet voor het laatst.
In het vluchtelingendraadje schreef je om 18:59 uur: En niemand heeft "gelijk".
Als er geen gelijk bestaat, bestaat er ook geen ongelijk. Je spreekt jezelf wel erg vaak tegen.
Je bent een opportunist.
14.262 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 ... 710 711 712 713 714 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront