Ablynx « Terug naar discussie overzicht

Ablynx

3.291 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
Lama Daila
1
quote:

springinhetveld schreef op 29 augustus 2015 13:03:

[...]
Klinkt allemaal leuk en aardig maar betekend dat er een jaar lang bijna niks te vermelden zal zijn... Phase 3 duurt een jaar voorzover ik dat begrijp dus voordat er nieuws komt over de resultaten zijn we een jaar verder. Dus echt een LLT ( long long term, zo niet very long term) investering. Of zie ik dat fout?

Edit: staat zelfs in het bericht..2017! Tot die tijd gaat de koers niet veel doen denk ik. Kan ik tot die tijd mijn geld beter ergens anders aan het werk zetten.
Daar ben ik niet akkoord mee! Er zit nog veel nieuws in de pijplijn dat de koers naar hogere niveaus kan trekken. Nog voor het einde van het jaar verschillende interessante nieuwsberichten te verwachten.
TTP is maar één van de vele programma's van Ablynx. Als je natuurlijk enkel geinteresseerd bent in resultaten van Fase3-projecten, dan ga je inderdaad nog wat geduld moeten hebben, maar geloof me maar dat positief nieuws uit de andere programma's de koers ook omhoog kunnen trekken.
[verwijderd]
1
quote:

springinhetveld schreef op 29 augustus 2015 13:03:

[...]
Klinkt allemaal leuk en aardig maar betekend dat er een jaar lang bijna niks te vermelden zal zijn... Phase 3 duurt een jaar voorzover ik dat begrijp dus voordat er nieuws komt over de resultaten zijn we een jaar verder. Dus echt een LLT ( long long term, zo niet very long term) investering. Of zie ik dat fout?

Edit: staat zelfs in het bericht..2017! Tot die tijd gaat de koers niet veel doen denk ik. Kan ik tot die tijd mijn geld beter ergens anders aan het werk zetten.
Edit....2015 en 2016, als je

ALX 0761 Ib POC psoriasis
ALX 0171 IIa RSV
ALX 0061 IIb MTX
ALX 0061 IIb mono
ALX PCC immuno oncology

allemaal niks vindt, moet je inderdaad elders je geluk zoeken! Succes!

(bye the way)

van IIa naar IIb met GLPG 0634 filgotinib, gaf een koerssprong van pak 'm beet 250%

nogmaals succes!
[verwijderd]
1
Zoals ik schreef ik kan het best fout zien. Ik weet (nog) niet zoveel over Ablynx. Ben goed ingelezen in Galapagos en Tigenix en een beetje in MdxHealth. Heb nog weinig over Ablynx gelezen.

De grote sprong bij Galapagos was (denk ik) omdat de partnerschap met Abbvie er toen al was en er dus een duidelijke weg naar voren was met voldoende middelen en support. Bij Ablynx is dit op het moment nog iets onduidelijk(er) ondanks goede fase 3.

Dat Ablynx een goed gevulde pijplijn heeft is aan een kant heel aardig maar ik (heel persoonlijke mening) vind dat ook een beetje vreemd. Men kan dat negatief zien in dat er dus geen duidelijke focus is. En als het al duur en tijdrovend is om 1 medicijn tot fase 3 te brengen en dan nog van fase 3 op de markt brengen wat dan met 2 of 3. Waar haal je het geld, de tijd en de mensen vandaan om dat te doen. Als ik het goed begrepen heb was de slechte focus tot redelijk rezent een probleem bij Tigenix.

Begrijp me goed, ik zeg niet dat Ablynx slecht is, ik weet er echt nog niet genoeg van af. Maar bij een paar zaken die ik heb gelezen, heb ik mijn vraagtekens. Ik moet er meer over lezen maar de meningen van het forum zijn natuurlijk ook zeer welkom!
de tuinman
2
Ha ha Ab heeft ook een ra medicijn ontwikkeld, waar Abbvie een optie op heeft.
Net als Gala.
aossa
1
quote:

de tuinman schreef op 29 augustus 2015 19:50:

Ha ha Ab heeft ook een ra medicijn ontwikkeld, waar Abbvie een optie op heeft.
Net als Gala.
www.iex.nl/Forum/Topic/1325004/2/Gala...

www.iex.nl/Forum/Topic/1325004/31/Gal...
aextracker
1
quote:

aossa schreef op 27 augustus 2015 09:44:

Uit De Tijd

Ablynx gaat solo met bloedziektemedicijn
27 augustus 2015 08:15 Koen Lambrecht

Ablynx heeft besloten om caplacizumab, een potentieel geneesmiddel om de zeldzame bloedziekte TTP te behandelen, volledig zelf verder te ontwikkelen en te commercialiseren. Volgens topman Edwin Moses is het middel een 'strategische opportuniteit'.

Ablynx ABLX 3,72% heeft volgens Moses op alle vlakken 'aanzienlijke vooruitgang' geboekt in het eerste halfjaar, zowel met de programma's in volledige eigendom als in de samenwerkingsovereenkomsten met grote farmagroepen.

In de klinische portefeuille in later stadium lopen er momenteel vier Fase 2-studies. Opmerkelijk is echter dat Ablynx heeft besloten om de Nanobody caplacizumab op eigen houtje verder te ontwikkelen en te commercialiseren, zonder partner. Moses heeft het over 'een strategische opportuniteit (...) in onze evolutie in een commercieel bedrijf'. Hij denkt dat de waarde het best gemaximaliseerd wordt wanneer Ablynx 100 procent eigenaar van het medicijn blijft in de VS en Europa.

Caplacizumab is mogelijk de beste behandeling die voorhanden is voor de zeldzame bloedziekte TTP. Bij die levensbedreigende aandoening sluiten klonteringen van bloedplaatjes de kleine bloedvaten af. Ablynx begint binnenkort met het Fase 3-onderzoek, waarbij het middel op werking en dosering getest wordt bij een grotere groep patiënten.

Aangezien het om een zeldzame ziekte en een potentieel weesmiddel gaat, zal die groep onvermijdelijk kleiner zijn, zodat de kosten voor Ablynx minder hoog zullen oplopen. Ook de commercialisering van zo'n medicijn is behapbaar voor een bedrijf als Ablynx, aangezien de behandeling in een beperkt aantal 'referentiecentra' wordt toegepast.

Ablynx is van plan om begin 2017 het dossier voor voorwaardelijke goedkeuring in Europa in te dienen. Het middel zou dan in 2018 op de markt kunnen komen.

Dankzij een obligatie-uitgifte van 100 miljoen euro heeft Ablynx voldoende in kas om zelf de verdere ontwikkeling van caplacizumab te financieren. Eind juni bedroeg de kaspositie 268,4 miljoen euro.

Zoals steeds zijn de halfjaarcijfers zelf weinig interessant. De omzet (totale inkomsten en subsides) steeg met 73 procent tot 38,4 miljoen euro, maar de operationele kosten namen met 54 procent toe tot 45,9 miljoen euro. Dat vertaalt zich in een bedrijfsverlies van 7,4 miljoen euro. Door hogere financiële kosten loopt het nettoverlies op tot 15,2 miljoen euro, meer dan twee keer zoveel als een jaar eerder (6,3 miljoen euro).

Bron: De Tijd

'k zie deze keuze eerder als een risico , dan een kans (zelf onderzoeken en vercommercialiseren) . Zeker wanneer Ablyncx besluit tot "zelf op de markt brengen \ commercialiseren".

De redenen;
1.) Het kost meer geld gedurende langere tijd.
2.) Qua research competent zijn , betekent niet "commercieel competent en capabel zijn" (zie ook de valkuil van Pharming) vanuit "kennis van de gebruikersmarkt en concurrentie.
3.) Veel meer directe headcount die relatief te zwaar weegt op de onderzoekskosten \ budgetten (meer kostem voor de baten uit).
4.) De onderzoeker wordt zo langzaamaan "de concurrent" van partners.
5.) Versnippering van aandacht vanuit het management.

Vind de keuze en argumentatie van Moses dun. Het doet me denken aan "een vlucht naar voren". Indien de keuze plaatsvind omdat de mega pharma's hun pipelines en alternatieven voldoende robuust beoordelen i.r.t. de Ablyncx alternatieven in deze marktsegmenten, is dit een risicvollere keuze , dan een commerciele distributie partnership met bestaande sterke spelers uit te bouwen , die met kracht en kennis van de markt sneller tot resultaat komen.

Conclusie; Ik vind het strategisch een (te) risicovol besluit en vind de gehanteerde argumenten eenzijdig. Komt over alsof Ablyncx de conclusie trekt , dat het medicijn "minder waardering ontvangt in de marjkt", dan beoogd en\of benodigd.

Wanneer biotechs zelf gaan vercommercialiseren , heeft het er schijn van dat de Pharma's hun partnerships op de deelterreinen als voldoende beorodelen.

Wie o wie ?

Tracker
[verwijderd]
3
Het is simpelweg afwegen. Daar het een zeldzame ziekte is zullen de grote pharma bedrijven een beperkte (geen) interesse hebben. Tegelijkertijd, omdat het een zeldzame ziekte is zijn de kosten van distributie en reclame beperkt. De ziekte zal in gespecialiseerde (academische) ziekenhuizen behandeld worden en Caplacizumab is het enige middel dat vooreerst beschikbaar zal zijn. Ablynx kan het dus financieel opbrengen om het zelf te vermarkten (waarbij ze waarschijnlijk wel een partnerschap gaan vormen met een distributeur).

Betreffende de research inspanning en management's aandacht; die inspanningen zijn grotendeels gemaakt. Phase III is vooral externe R&D en kosten.

fc
Lama Daila
1
Tracker heeft wel degelijk een aantal heel terechte opmerkingen. In deze fase is er nog steeds geen garantie dat het product wel op de markt zal geraken en als dat lukt is inderdaad de vraag of Ablynx er zal in slagen om de commercialisatie toch zelf voldoende succesvol zal kunnen realiseren. Een partner die gespecialiseerd is in het vermarkten van dergelijke producten zal dit ongetwijfeld beter kunnen, maar het is zoals FatCool ook zegt een afweging. Stel dan de fase 3 inderdaad succesvol is en Ablynx de goedkeuring krijgt om het product op de markt te brengen (wat dus nog niet zeker is), dan is het dus afwegen tussen efficiëntie in commercialisatie versus het voordeel van de volledige inkomsten te innen. Moses spreekt momenteel van inkomsten van tussen 300 en 400 miljoen per jaar. Laat ons voorlopig stellen dat dit nog iets te optimistisch is en laat ons rekenen met 200 miljoen (niet het allereerste jaar, maar de jaren nadien). Stel dat Ablynx door zijn gebrek aan expertise in de commercialisatie slechts 50% van die omzet haalt versus een partner. Ablynx vangt dan jaarlijks slechts 100 miljoen in het geval van eigen beheer. Maar met een partner ontvangen ze natuurlijk enkel royalties. Stel dat die 20% zouden bedragen (wat heel veel is in deze sector), dan ontvangt Ablynx dus 20% van 200 miljoen of dus jaarlijks 40 miljoen. Als de prognoses van Moses toch realistisch zijn (of als de efficiëntie van het eigen verkoopsteam beter is dan hier verondersteld), dan lopen de verschillen nog meer op. Uiteraard wel de kosten in rekening brengen van zo'n commercialisatie in eigen beheer.
Lama Daila
1
In de confcall van onlangs bij de cijfers heeft Jan De Kerpel een gelijkaardige vraag.

seekingalpha.com/article/3472736-ably...

Moses laat weten dat er wel degelijk interesse was van partners, maar dat ze deze opportuniteit toch wel willen nemen. Hij verwijst ook naar andere bedrijfjes die er ook in geslaagd zijn (maar hij kent er dus ook wel die hier volledig in mislukt zijn zoals Thrombo).

So there is a lot of excitement out there. And when we have looked at this, we look more -- you are right that there have been some disappointments locally, but we would look at a company like Alexion in the United States and Soliris where we see them and the development over the last years that they have phase achieved, currently just under $40 billion in market capitalization, taking a product on their own, developing it from scratch and taking it through to the market.

So I think there are plenty of very positive role models that we can look at. I think it's important that as our first commercialization exercise, we look at this in a staged way and also I think that one of the advantages that Ablynx has, is multiple shots on goals. So all of the position of this molecule is that we believe we have the resources available, we have been financing the in such a way to support the commercialization of this program. But we don't bet the company on this commercialization. We have many other assets of our own and in partnership ongoing. So it's important that we spread the risk and spread our resources in a way which maximizes the ability to access these opportunities.

Het lijkt dus op een beredeneerde gok, die in geval het toch niet lukt geen ramp hoeft te zijn voor Ablynx (in tegenstelling tot Thrombo) omdat Ablynx voldoende andere troeven heeft.
[verwijderd]
1
Sorry dat ik het zeg , maar Tracker heeft geen punt als hij de naam van Ablynx niet eens kan spellen .

Tevens vind ik het vergelijken met Thrombo werkelijk absurd . Hebben jullie de pipeline van Ablynx al eens vergeleken met Thrombo . Dan is dus Ablynx zeer sterk gespreid qua pipeline en Thrombo een 1 trick pony .

Tevens las is ik dat iemand melde dat GLPG een fantastische deal heeft met Abbvie , maar heeft die persoon niet door dat Abbvie dat ook heeft met Abbvie , alleen met 1 jaar achterstand . Vandaar dat 2016 het jaar van Ablynx kan gaan worden , terwijl 2015 het jaar van GLPG is
altijd blijven proberen
1
je bedoelt dat Ablynx dit ook heeft met Abbvie
begin augustus 2015:
ABLYNX START MET FASE II SLE STUDIE MET HAAR ANTI-IL-6R NANOBODY,
IN SAMENWERKING MET ABBVIE
[verwijderd]
1
O sorry // goed gezien . Te snel getikt en niet gecontroleerd .

Ablynx heeft dus ook een grote deal met Abbvie !!! ( zoals GLPG )
Lama Daila
1
quote:

bioscience schreef op 30 augustus 2015 20:37:

Tevens vind ik het vergelijken met Thrombo werkelijk absurd . Hebben jullie de pipeline van Ablynx al eens vergeleken met Thrombo . Dan is dus Ablynx zeer sterk gespreid qua pipeline en Thrombo een 1 trick pony .

Inderdaad, dat zei ik toch ook:
"... Ablynx (in tegenstelling tot Thrombo) omdat Ablynx voldoende andere troeven heeft"
[verwijderd]
1
Ablynx doet het geweldig de laatste dagen. Blijft liggen als een dijk rond de €12,50.

fc
[verwijderd]
1
quote:

FatCool schreef op 1 september 2015 20:49:

Ablynx doet het geweldig de laatste dagen. Blijft liggen als een dijk rond de €12,50.

fc
Nog 6 eurootjes erbij voor de 18,50 koersdoel van KBC . Moet kunnen toch .
Spreidstand
1
Verrassende kleine eindspurt. Wil iemand voor morgen niet zonder zitten???

Koers €12,690
+/- € 0,15 (+1,23%)
Volume 151.381
Open 12,55
Hoog 12,75
Laag 12,35
Slot 12,535
Tijd
17:29:53 R
[verwijderd]
1
quote:

FatCool schreef op 1 september 2015 20:49:

Ablynx doet het geweldig de laatste dagen. Blijft liggen als een dijk rond de €12,50.

fc
Blijft inderdaad als een dijk liggen vandaag.
3.291 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.322,62 +0,03%
 EUR/USD 1,0702 +0,47%
 WTI 83,30 +1,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront