USG People « Terug naar discussie overzicht

Week 32 - Koersdoelverhogingen

314 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
SAHR-0310
0
quote:

Baudolino schreef op 3 augustus 2015 07:08:

[...]
Daarnaast draagt het artikel bij om geruchten te ontkrachten, bijvoorbeeld het hardnekkige gerucht op dit forum dat USG qua koersontwikkeling steevast achterblijft op Randstad
1. Koers blijft 5% achter
2. Bekijk het eens over langere periode en achterblijven wordt opnieuw bevestigt.
[verwijderd]
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 3 augustus 2015 07:27:

[...]

1. Koers blijft 5% achter
2. Bekijk het eens over langere periode en achterblijven wordt opnieuw bevestigt.
Ik doel dan op de veelheid aan berichten die gaan over dagdagelijkse koersontwikkeling en alleen worden geplaatst op de dagen dat USG relatief minder presteert dan Randstad en uitblijven op de even zovele dagen wanneer dit niet zo is, zoals vaker gepost
tatje
0
Goede morgen.

Ik ben nog een beetje in de war.

Gisteren naar een beach club en gewacht op sex on the beach, zeg tegen die kelner, hoe laat begint dat, hij zegt, wilt U dat, ik zeg ja, daar kom ik voor en toen kwam hij met een cocktail die sex on the beach heet :-) grapje op de vroege morgen.

Ik roep al tijden dat de huidige koers niet veel afwijkt van de huidige prestatie en terecht is.

Maar met de komende 2 kwartalen kan dat anders worden.

1) de grootste potential operating leverage van alle peers.
2) kw 3 en 4 die richting een ebita marge van 6% kunnen gaan.
3) Een kostenratio zoals in het door nr36 gepresenteerde stuk, waar adecco zich wel eens over wil buigen, om dit structureel omlaag te brengen.
4) In verhouding met de omzet grootste MKB gedeelte van alle peers.
5) het herstructureren van de professionals
6) grootste winstpotentie vanaf nu van alle peers.

Ik denk dus dat de huidige koers NOG gerechtvaardigd is, maar dan kan heel snel history zijn, want USG PEOPLE heeft nog de grootste potentie wat betreft een inhaalslag.

En dan kan de koers KNAL zeggen, met of zonder overname.

Manpower moet USG PEOPLE kopen, wil het de Benelux nog als een speerpunt, super belangrijk gebied zien.
Adecco moet USG PEOPLE kopen, om anders de slag in de BENELUX voor eens en altijd te verliezen.

Wie opent !

Rob Zandbergen heeft het al eens gezegd, het KAN snel gaan.

Met de vooruitzichten van USG PEOPLE in Q3 en Q4 lijkt mij een koers richting eind 2015 van ZEKER 17 vrij normaal, gezien de cijfers in de 2e helft 2015. ( in potentie )

Dus qua winstgevendheid kan USG PEOPLE voor adecco en Manpower een toppertje zijn, maar ook strategisch.

Alain Dehaze zei het al eens, in de BENELUX zijn buiten USG PEOPLE niet veel mogelijkheden.

AVE.
SAHR-0310
0
www.volkskrant.nl/economie/usg-people...

USG People profiteert van opleving arbeidsmarkt

De uitzendbureaus boeren goed. Net als Randstad, dat donderdag de boeken opende, profiteert ook USG People van het aantrekken van de arbeidsmarkt. De dienstverlener heeft een succesvol halfjaar achter de rug, met groei in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Door: Geerlof De Mooij
1 augustus 2015, 05:41
USG zag de omzet in het tweede kwartaal groeien tot 619 miljoen euro, een toename van 6 procent vergeleken met de 584 miljoen in het tweede kwartaal van 2014. De nettowinst bedroeg 4,8 miljoen euro - een flink verschil met vorig jaar, toen USG door een eenmalige belastingtegenvaller op een verlies van 2,4 miljoen uitkwam. In juli zette de omzetgroei volgens het uitzendbureau net zo hard door. De dienstverlener heeft dagelijks ongeveer 80 duizend uitzendkrachten aan het werk, van wie 32 duizend in Nederland.

De marges in de uitzendbranche zijn beter dan verwacht

Yves Franco, analist van KBC Securities
'De laatste zes maanden doen we het uitstekend, vooral dankzij het aantrekken van de Europese arbeidsmarkt', zegt Rob Zandbergen, bestuursvoorzitter van USG People. 'In Nederland hadden we wat problemen met een aantal contracten die eerder afliepen dan verwacht, maar dat is goed afgehandeld.' In Nederland werd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 9 procent meer omzet behaald. Net als in België, de belangrijkste buitenlandse markt voor USG. Ook in Frankrijk en Duitsland groeide de omzet, met ongeveer 5 procent op jaarbasis.

De marges in de uitzendbranche zijn beter dan verwacht, zegt analist Yves Franco van KBC Securities. Volgens hem kan dat duiden op een lagere prijsdruk. 'Klanten kijken misschien minder naar de kosten nu de economie weer aantrekt.'

Wij helpen mensen die anders niet aan het werk komen. Dat wordt te weinig gewaardeerd

Rob Zandbergen, bestuursvoorzitter van USG People
Flexibilisering van de arbeidsmarkt
De enige markt waarin de uitzendbranche matig presteert, is die van hoogwaardige technische bedrijven zoals Boskalis en Philips, zegt Franco. Hij verwacht dat USG voorlopig blijft groeien, in tegenstelling tot Randstad, dat volgens hem de grootste groei wel heeft gehad. 'USG komt van een lager niveau dan Randstad; het is nog lang niet terug op het niveau van voor de crisis.'

Ondanks de positieve cijfers denkt de bestuursvoorzitter van USG dat het nog veel beter kan. Volgens hem kunnen uitzendbureaus nog meer profiteren van de flexibilisering van de arbeidsmarkt. 'Maar dan hebben ze wel de steun van de overheid nodig.' Naar zijn mening ontbreekt het daar nog te vaak aan.'

Vooral in Nederland bestaat een negatief beeld van uitzendbureaus, stelt Zandbergen. Onterecht, in zijn ogen. 'Een groot deel van de werklozen komt aan het werk via uitzendbureaus. Wij leveren de meeste Wajongers van Nederland. Wij helpen mensen die anders niet aan het werk komen. Dat wordt te weinig gewaardeerd.'
SAHR-0310
0
Stukje uit het artikel:
"De enige markt waarin de uitzendbranche matig presteert, is die van hoogwaardige technische bedrijven zoals Boskalis en Philips, zegt Franco. Hij verwacht dat USG voorlopig blijft groeien, in tegenstelling tot Randstad, dat volgens hem de grootste groei wel heeft gehad. 'USG komt van een lager niveau dan Randstad; het is nog lang niet terug op het niveau van voor de crisis."

Dat moet toch tot een adviesverhoging leiden...
tatje
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 3 augustus 2015 08:32:

Stukje uit het artikel:
"De enige markt waarin de uitzendbranche matig presteert, is die van hoogwaardige technische bedrijven zoals Boskalis en Philips, zegt Franco. Hij verwacht dat USG voorlopig blijft groeien, in tegenstelling tot Randstad, dat volgens hem de grootste groei wel heeft gehad. 'USG komt van een lager niveau dan Randstad; het is nog lang niet terug op het niveau van voor de crisis."

Dat moet toch tot een adviesverhoging leiden...
Mee eens, SAHR - 0310.

Ik heb het in mijn stukje van 8.06 uur ook al geschreven alleen ik zeg het altijd met veel woorden, waar je soms de kern met enkele zinnen raakt.

( FRANCO ) Hij verwacht dat USG voorlopig blijft groeien, in tegenstelling tot Randstad, dat volgens hem de grootste groei wel heeft gehad. 'USG komt van een lager niveau dan Randstad; het is nog lang niet terug op het niveau van voor de crisis."

Ik had het over de grootste groeipotentie vanaf NU :-)

Eigenlijk bedoel ik dus hetzelfde :-)

Het zal wel met vallen en opstaan gaan, dus geen rechte lijn, maar ik verwacht ook een blijvend stijgende koers tot de OERKNAL !

marathon 11
0
Ze vallen dadelijk over elkaar heen met adviesverhogingen.
80000 mensen dagelijks aan het werk! Ik hoor hier soms dat uitzenden passee is. Zie dat op individuele basis al gebeuren.
800000 mensen met een profiel en HR managers die zoeken in die bak naar de juiste kracht.
OngerealiseerdRendement
0
We openen in ieder geval 14+ dus snel door die weerstand van 14,20 en verder omhoog :)
marathon 11
0
Sinterklaas is weer terug bij USG. Verkoopt onder de bied. Waarschijnlijk aan z'n schoonmoeder!
[verwijderd]
0
Ben net gebeld door Binck. Daadwerkelijk storing. Hoogstwaarschijnlijk met update gisteren te doen i.c.m. tekst op de site die geplaatst moest worden van de rechtbank.

Werken met man en macht aan probleem.
gerben22
0
quote:

nr36 schreef op 3 augustus 2015 05:29:

fd.nl/tekst/HFD_20150803_0_011_005

Beste jongetje
Zouden uitzenders Randstad en USG de hooggespannen verwachtingen van de markt waarmaken? Dat was vorige week, voorafgaand aan de publicatie van de kwartaalcijfers van beide bedrijven, de grote vraag.

Gestut door de hoop in de markt dat het economisch herstel voorlopig nog wel even doorzet, liepen de koersen van beide bedrijven de afgelopen maanden hard op. Een aandeel Randstad is nu 50% meer waard dan eind 2014 en beleggers in USG People zagen de koers van hun aandeel in diezelfde periode met 45% oplopen.

De cijfers die Randstad en USG vorige week wereldkundig maakten, toonden aan dat de markt het bij het rechte eind had. Zowel het concern uit Diemen als zijn branchegenoot uit Almere lieten mooie winst- en omzetgroei zien.

Tussen goed en goed kan echter nog wel een verschil zitten. En wie inzoomt op de cijfers, ziet dat een van de twee in dit geval inderdaad duidelijk het betere jongetje van de klas is.

Afgaand op de bruto-marge in de eerste helft van het jaar, zou je zeggen dat USG de bovenliggende partij is. USG komt uit op 20,6%, waar Randstad blijft steken op 18,5%. Kort samengevat kun je zeggen dat Randstad dus minder overhoudt aan elk gewerkt uitzenduur dan USG.

Zoomen we echter in op de operationele marges (ebitda/omzet), dan kantelt het beeld 180 graden. Randstad presteert met 4,2% op dat vlak immers ruim beter dan USG, dat een operationele marge heeft van 3,7%.

Voor het antwoord op de vraag hoe dat kan, kijken we naar de operationele kosten. Daartoe behoren bijvoorbeeld personeelslasten en andere kosten die gepaard gaan met de verkoop van diensten. Bij USG liggen die kosten aanzienlijk hoger dan bij Randstad.

Ondanks een flinke kostenstijging in het afgelopen kwartaal, was Randstad afgelopen halfjaar een kleiner deel van zijn omzet kwijt aan deze lasten, dan USG. Randstad besteedde 14,6% van de omzet aan operationele kosten, USG 16,9%. De omvang van Randstad verklaart dat verschil waarschijnlijk voor een groot deel. Het bedrijf, dat gemeten naar omzet bijna zes keer groter is dan USG, kan nou eenmaal efficiënter werken dan zijn kleinere branchegenoot.

Als USG People de ambitie heeft om het beste jongetje van de klas te worden en zijn operationele marge wil verhogen ten opzichte van Randstad, dan zal het zijn operationele kosten dus terug moeten dringen. Dat kan het concern natuurlijk proberen op eigen houtje te doen, maar veel makkelijker zal het zijn om aansluiting te vinden bij een grotere branchegenoot.

Dan zal USG moeten doen, waar de markt al jarenlang over speculeert: zich laten overnemen door Adecco, ’s werelds grootste HR-dienstverlener. Dat bedrijf besteedde in 2014 14,1% van zijn omzet aan operationele kosten en kwam uit op een operationele marge van 5,1%. De Zwitsers zijn daarmee het allerbeste jongetje van de klas.
Wel hardnekkig die overname verhalen!!!
marktwaarde
0
quote:

geen pechvogel schreef op 3 augustus 2015 09:56:

zozo hij breekt door zijn weerstand heen..
het moet niet gekker worden!
314 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.161,70 +1,68%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +1,59%
 US30^ 38.504,96 +0,67%
 Nasd100^ 17.481,67 +1,58%
 US500^ 5.069,70 +1,05%
 Japan225^ 37.938,71 +0,57%
 Gold spot 2.322,02 -0,22%
 EUR/USD 1,0702 +0,47%
 WTI 83,30 +1,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront