Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMF zegt bereid te zijn Grieken te helpen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 juli 2015 07:49
    Er zijn ook nog wel simpele oplossingen die weinig kosten en veel werk opleveren. Ik las dat ruim 17% van de bevolking in de landbouw werkzaam is. Laat dan al die werklozen de velden 60 cm ophogen zodat de boeren niet meer hoeven te bukken. Zijn ze een tijdje zoet mee maar daarna neemt de productiviteit van de landbouw enorm toe.
  2. koetjeboe 7 juli 2015 10:49
    We zijn een gedoog natie geworden.Hoeveel willen jullie voor de eerste 3 maanden nog hebben?30 Milliard,prima.Niet meer terug komen dan voor die tijd.
    Vluchtelingen?Wij kunnen er duizenden,wat... honderdduizenden ontvangen.
    Wij zorgen voor jullie arme stumperds.
    Zijn er I.S. gasten onder jullie?Geen probleem wij hebben psychiaters,die knappen jullie zo op.
    Het eerste woord wat jullie moeten leren is "discriminatie"
    en jullie moeten ook links stemmen.
  3. retsok 7 juli 2015 11:13
    The Greek population is sacrificed for bond holds=in 2014, 1,000,000 people lost their jobs, 30% of businesses have closed, 38% salary reduction, 45% pension reduction, 25% reduction in GDP, 42% increase in child mortality, 190% increase in unemployment, 98% increase in poverty and 2 people commit suicide every day. The plan for Greece has failed dramatically and the EU refuses to admit their economic stupidity or did they have another plan that wanted this result? Always keep in mind the majority of the Greek debt was to pay back banks/bondholders and did not go to the Greek people yet it is the Greek people who are being forced to pay it back. Much of that debt was forced on the country through an unelected Greek government that was appointed by the “Bondholders.” The debt can never be paid back and that was clear the day it was lent. There is much more to this story.
  4. [verwijderd] 7 juli 2015 13:33
    quote:

    Sustainable schreef op 6 juli 2015 17:55:

    Het IMF heeft de rol voor veel landen als Lender-of-Last-Resort (eurozone wijkt iets af, alhoewel ze hier door Duitsland en Nederland erbij gehaald zijn). Zij kunnen dus niet anders dan reageren op een hulp vraag, of het nou Argentinie, een land in Afrika etc is. Overigens hulp van het IMF gaat altijd gepaard met strenge voorwaarden/maatregelen. In het artikel is geen informatie gegeven over de condities, dus die kunnen nog steeds erg streng zijn.
    Ik weet niet alle ins en outs van de IMF voorwaarden voor hun hulp aan Griekenland maar ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat het IMF in dit specifieke geval haar eigen regels heeft genegeerd.

    Een van de vragen die je al kunt stellen is of "a loan is used in a way that improves the conditions in countries and enables them to make economic gains even after repaying the loan." (afkomstig uit de link die je later post)

    Het IMF is in dit Griekse drama een politieke speler, ook niet zo verwonderlijk als de USA de puppetmaster van het instituut is en er een Franse topvrouw aan het roer zit. De Fransen schreeuwden vanochtend al weer om het hardst dat er "een solide basis is voor verdere onderhandeling". Solide op basis van wat?

    Als Frankrijk en de US zo voor een Griekenland in de euro zijn stel ik voor dat Frankrijk haar volledige schuld aan Griekenland maar unilateraal wegstreept dan hebben we al een aardig begin gemaakt met de schuldenreductie. Als de US de Grieken dan de extra 30 miljard alvast overhandigt die ze voor de korte termijn nodig hebben dan praten we daarna wel verder...
  5. simon'74 7 juli 2015 20:37
    quote:

    simon'74 schreef op 7 juli 2015 20:25:

    [...]
    en hier sla je de spijker op zijn kop! grtz
    nog een leuk feitje om te weten
    Tevens heeft Griekenland de vorige griekse crises een enorm modern wapenarsenaal ''gekocht'' van Duitsland en Frankrijk.
    tanks, fregatten en de modernste Franse gevechts heli's

    p.s. wapentuig voor in totaal 7.9 miljard euro
    2.5 miljard voor zes Franse fregatten,
    400 miljoen voor 15 Franse Puma gevechtsheli's
    5 miljard voor 6 Duitse onderzeers van ThyssenKrupp
    daarbij nog jachtbommenwerpers en Tanks
    Het land staat op wereldranglijst 5 van big spenders

    lol
  6. Tradingmate 7 juli 2015 23:33
    @Mick75
    Wellicht wist je het niet, maar in 2014 was er een overschot. De regering kreeg meer geld binnen dan het uitgaf.
    Het probleem zit hem in of bedrijven uit het buitenland bereid zijn om te investeren in Griekenland. Als een land bedreigd wordt om te defaults, dan zullen investeerders terughoudend zijn. Dit effect werd sterker in 2015. En is nu natuurlijk heel hoog. De economie is de laatste week totaal aan het instorten. Daar kun je niet tegenin bezuinigen.
    Het zal een lange adem vergen van iedereen.
    En ik ben het met je eens, corruptie, waaronder belasting onderduiking moet bestreden worden. Maar dat verander je niet van de een op de andere dag. Maar door de btw te verhogen los je de corruptie niet op, ...erger nog, je speelt de corruptie in de hand.
    Als er in Nederland een veel hogere btw zou komen en lonen gaan omlaag, dan weet ik zeker dat mensen zwart spullen gaan kopen.
  7. Tradingmate 7 juli 2015 23:39
    quote:

    Chiddix schreef op 7 juli 2015 02:23:

    [...]

    Een bananenrepubliek op het rechte pad brengen, is water naar de zee dragen. Omdat er zoveel geld in belastingparadijzen is gestald, lijkt mij het beste dit eerst op te maken tijdens een Grexit in combinatie met ontwikkelingshulp. Tijdens een exit kan men dan werk maken van hervormingen van het belasting en pensioenstelsel.
    Als je dit werkelijk denkt,...dan .(vul dit maar zelf in).
    Sorry, maar dit kun je toch niet echt menen?!

    Als de Eurogroep geen geld leent aan Griekenland, zodat Griekenland de IMF en de EU kan terugbetalen (let even op, we geven dus geld wat direct ook weer wordt teruggestort!), dan gaat Griekenland definitief in default. Er zal dan geen handel meer mogelijk zijn met Griekenland. Het land zal totaal kapot gaan, ....en jij denkt aan hervormingen?? My god,....
51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links