Versatel « Terug naar discussie overzicht

Ik snap Frank

20 Posts
[verwijderd]
7
Ik wil het bij deze toch even opnemen voor Frank, die zich dan momenteel op het GTN-forum bevindt. Hij drukt zich vaak onbehouwen uit, maar ik begrijp wel waar zijn frustratie vandaan komt. Ik weet niet of het voor hem geldt, maar ik heb behoorlijk wat VRSA ingeslagen na de publikatie van de Q3-cijfers, toen het aandeel op ong. 1.95 stond. Het verhaal daarna is bekend: het aandeel kelderde naar een intraday dieptepunt van 1.51 en bleef maandenlang hangen. Gedurende die periode verschenen op dit forum nogal wat postings van wat Frank dan "betweters" noemt waarin werd verkondigd dat het spoedig weer goed zou komen. Eerst was het "binnen enkele weken", we moesten ons niet laten uitschudden, een truc van de de grote jongens om goedkoper terug te kunnen kopen. Toen het binnen enkele weken niet gebeurde en de koers nog diper wegzakte, werd het "januari 2004", want dan zouden de institutionele beleggers opnieuw hun portefeuilles mogen samenstellen en zou het aandeel als een raket omhoog gaan schieten. Toen dat niet gebeurde werd het "begin februari", want dan zou VRSA met een outlook komen, waarop de koers zou gaan anticiperen. En nu dat niet gebeurd is, wordt het dan begin maart, als de definitieve jaarcijfers worden gepubliceerd... Maar ja, buy on the rumours, sell on the facts hoor je wel eens.
Hoe dan ook. Ik heb om destijds mijn VRSA te kunnen kopen, GTN verkocht op 1.43 en Sopheon op 0.23. Wat er met die beide andere aandelen inmiddels gebeurd is moge duidelijk zijn.
En VRSA? Tja, met het nieuws dat het zou worden opgenomen in de AEX steeg de koers maar liefst zeven hele centjes. En vandaag zitten we dus nog steeds op hetzelfde niveau als oktober 2003 en is een koers van 2.22 een gigantische horde. Berichtgeving rondom het bedrijf is er ook niet meer, want dat is niet AEX-waardig, schijnt het. Toch zou ik ook wel eens willen lezen dat een of andere bank VRSA een koersdoelverhoging geeft of een buy-advies zoals onlangs de ABN Amro en van Kempen (en volgens mij nog een paar, het gaat zo snel) bij GTN. Kortom: ik snap Frank. Ik snap dat hij zich ergert aan mensen die steeds roepen hoe geweldig VRSA wel niet is, terwijl het aandeel al tijdenlang vast zit en er andere aandelen zijn die het veel beter hebben gedaan de afgelopen tijd. Berichten over ADSL-aansluitingen, toekomstige technieken, etc, zijn leuk, maar ik denk dat dat Frank liever berichten leest als "hoera, weer 10 % erbij". En ik lees op dit moment die berichten ook liever...
Dit is overigens geen aanval op wie dan ook, maar ik wilde gewoon even even kwijt.
Iedereen succes gewenst met VRSA!

P.S. Momenteel GTN + 0.12, VRSA +0.00, dus Frank gefeliciteerd.
[verwijderd]
0
Ik beveel je aan . Omdat je de begrijpelijke frustraties zo netjes verwoord.
vg henk
[verwijderd]
2
Mooie post, Xiut maar het draait niet om de persoon Frank maar de feiten. Deze persoon is eveneens debet aan posten, waardoor jij ook kennelijk je sopheon en getronics hebt verkocht. En dat is iets wat duidelijk gemaakt is. Hij is ook degene geweest die gezegd heeft dat je moet bijkopen, houden en dat soort. Dat is onder de neus gewreven deze feiten en tja, daar kan je gewoon niet omheen.

Maar ben jij dan een persoon die belegt op hetgeen anderen zeggen? De mensen die hier zeggen dat Versa perspectief heeft, zijn juist diegene die staatjes maken, berekeningen, die de technische analyses volgen en dat soort. En dat delen zij. En wat iemand daarmee doet, moet hij weten. Het is hun kennis die zij willen delen met ons en dat is al een mooi iets. Er zijn zat mensen die alles voor zichzelf willen houden, velen die hun kennis delen gunnen anderen kennelijk ook het licht in de ogen. Zij ventileren zaken waardoor mensen zoals ik weer (nog) meer inzicht hebben in het bedrijf en er op lange termijn toekomst in zien.

Maar je bent zelf nog altijd degene met de handen aan de knoppen, niet die ander. En beleggen met emotie is prima, maar je kunt een ander niet verantwoordelijk houden voor jouw eigen beslissingen.

Het gaat niet om de persoon Frank of wie dan ook. Je hebt zelf het heft in hand. En als je gaat voor de korte termijn, tja, heb je even iets minder aan Versa maar voor de lange termijn.... daar ga ik voor... Het gaat goed met Versatel.

Veel succes Xiut met jouw aandelen, ik hoop dat je alsnog op een dag met een grote grijns naar jouw scherm met aandelen kan kijken betreffende Versa ;o) Groeten
Mir
[verwijderd]
0
Ik denk dat het nu afwachten is op de verwachtingen over 2004, die komen in tegenstelling tot vorig jaar (07feb) tegelijk met de vierde kwartaal/jaarcijfers 2003.(nieuw beleid Versatel)
Tot die tijd verwacht ik geen grote verschuivingen mbt koers.
Begin maart kunnen we verder omlaag of omhoog, de outlook 2004 zal daar wel degelijk een grote rol in gaan spelen naar mijn mening.

Dus gewoon nog even geduld zou ik zeggen.
En wat betreft Frank,de ene persoon heeft gewoon minder geduld dan de ander.
In zijn overstap naar Getronics staat hij er nu goed voor maar ik haal dit draadje weer naar boven als de "tijd" zijn werk heeft gedaan.

Groet Rich
[verwijderd]
0
Mijn verwachtingen over 2004 zijn: tussen de 600 en 650 Miljoen omzet..
Positief dus

rich
[verwijderd]
0
Beste NN, ik ben het helemaal met je eens. Ik geef in mijn posting dan ook niemand de schuld ergens van, zal dat ook nooit doen en heb dat ook nooit gedaan (lees ze er desnoods allemaal op na ;) ). Mijn investering in VRSA is voor de volle 100% mijn beslissing. Ook -voor de duidelijkheid dan maar even- distantieer ik me volledig van Frank's uitspraken over de "voorlopers" op dit forum, aan wiens informatieve postings ik persoonlijk veel waarde hecht. Ik wilde alleen toelichten wat ik denk dat er achter Frank's gedrag zit en bovendien een klein beetje de knuppel in het hoenderhok gooien.
[verwijderd]
4
....beste Xiut, ik begrijp heel goed wat je in je verhaal schrijft, maar kan het niet laten om daar toch kritisch even op te reageren.

Ten eerste ga ik met je mee dat er veel en vooral positief gesproken en gepost wordt op dit Versatel-forum over Versatel.
Dat lijkt mij logisch. Ook negatieve postings zijn welkom trouwens en die passeren de revue ook met regelmaat, maar please please met enige onderbouwing AUB !!!
Dat je dan opmerkt dat de aankoopkoers 1,95 was waarop jij Versatel hebt ingeslagen en om dat te kunnen doen andere aandelen hebt moeten verkopen, dan denk ik toch.....dat doe je zelf en er is niemand die je gedwongen heeft dat te doen. Dat je enthousiast geworden bent op de berichtgeving en vanuit die enthousiasme gehandelt hebt, dat is begrijpelijk, maar blijft ALTIJD EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID !!!.
Ik schrijf dat ik hoofdletters met uitroeptekens omdat ik namelijk vind dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor wat je doet.
Dat de resultaten daarna dan tegenvallen, tja that's all in the game !!

Vervolgens heb je het over de koers die van blijkbaar 1,95 (jouw aankoopkoers) gedaald is naar 1,51 en na uitblijven van goede berichten verder is weggezakt. Zou kunnen daarover wil ik het niet hebben, behalve dat koersdalingen (maar ook stijgingen) bij beleggen horen en door de markt bepaald worden, dat is dus iedereen die in dat fonds handelt.
Enfin je schrijft dan over dingen die zouden komen die de koers wellicht op zouden moeten drijven. Dat gebeurd dan niet en die periode wordt steeds verder naar de toekomst doorgeschoven.
Je schrijft namelijk, 'binnen enkele weken', 'januari 2004', 'begin februari' en vervolgens 'En nu dat niet gebeurd is, wordt het dan begin maart'.
In die tussenliggende periode (en het is nog geen Maart...) is de koers vanuit het door jou diepe(re) dal omhoog gegaan naar een intradagkoers van 2,39 !
Dat is dus 44 eurocenten hoger dan je aankoopkoers van 1,95 !!
En nu dobberen we rond de 2,18 ongeveer.
Ook nog steeds hoger dan je aankoopkoers.
Van deze positieve ontwikkeling van de koers wordt geen melding gemaakt in jouw stuk. Je had kunnen verkopen en je winst kunnen pakken, maar daar schrijft niemand over en dus wordt het niet gedaan ???
Je moet naar eigen beoordeling en berichtgeving handelen en niet 'de rest' afvallen omdat de koers nog niet op 3 euro of hoger staat.

Met wat rust en geduld komen we daar echt wel Xiut.
Getronics ook, misschien wel eerder dan Versatel.
Vandaag stijgt Getronics bijvoorbeeld ook weer hard en doet Versatel zo goed als niets.
Tja, dat kan. Er zijn ook fondsen te noemen die verliezen vandaag....

Of Frank66 zijn handelen gebaseerd is op slechte of teleurstellende prestaties van de koers of geen of tegenvallende berichtgeving....ik weet het niet.
Vond Frank66 op zich geen vervelend of iriterend persoon, maar las wel zijn 'woordenwisseling' met ik dacht bwt.
Tja, het zij zo, ik denk dat waar twee vechten ook twee schuld hebben.
Vind alleen wel dat het taalgebruik door de een ineens wat vijandelijker en onvriendelijker wordt dan door de ander, maar achh we zitten allemaal wel eens slecht in ons vel en dan kan je nou eenmaal wat minder hebben.

IK vind dat jammer en niet professioneel, het is ongewensd en niemand zit erop te wachten (inclusief de ruziemakers denk ik), maar wat ik nog vervelender vind is dat het niet om Versatel gaat.
DAAR is dit forum voor bedoeld net als het Getronics forum over Getronics dient te gaan.

Als iedereen zich daar nou eens op focussed, dan zal het snel beter gaan.
ANL
[verwijderd]
0
Mijn handelen met VRSA van de afgelopen maanden zit iets te ingewikkeld inelkaar om van buitenaf te kunnen worden beoordeeld. Wat die eigen verantwoordelijkeheid betreft: zie mijn andere reaktie op dit draadje. Ben ik dus met je eens. Bedankt voor je posting en succes met VRSA.
[verwijderd]
1
Fraaie response, anl.
Ik heb respect voor de tijd en moeite die je uittrekt om dit soort postings van een antwoord te voorzien.
Xiut doet er beter aan, in een LT beleggingsfonds te stappen, want hij maakt nog alle klassieke fouten, die een beginneling maakt, zo heb ik aan de hand van zijn postings van de afgelopen maanden kunnen constyeteren.
En laat Frank zijn aandeeltjes maar fijn voor de LT in Getronics stoppen, en dan eens hard voor zijn baas aan de slag gaan, in plaats van in de baas z'n tijd te handelen en te posten.
Scheelt mij ook weer (lees)tijd.
Succes, groet,
John.
[verwijderd]
0
Hallo mensen

zoals begin Januari gemeldt verwacht ik dat Getronics de winnaar van 2004 in de aex gaat worden

zelf verwacht ik zeker dat Getronics het beter gaat doen in 2004 dan Versatel
En frank al die mooie verhalen over Versatel zijn van mensen die in Versatel zitten.
Je kan luisteren naar andere , maar uiteindelijk moet je zelf op je eigen gevoel afgaan , zodat je later ook altijd je eigen de schuld of compliment
kan geven.

ik zit niet in Getronics nu maar ik verwacht veel van ze , de laatste maanden ook veel goed nieuws waar beleggers goed op reageren

Groetjes Naarfwinn
[verwijderd]
0
Sorry John, ik blijf voorlopig gewoon in VRSA zitten. Als dat een beginnersfout is, zal ik er hopelijk op zijn minst iets van leren ;)
Succes met VRSA!
[verwijderd]
0
Xiut als jij veel van de cijfers van VErsatel verwacht dan zal ik me nog maar 2 keer bedenken voordat je ze vasthoudt. Ikzelf verwacht daar geen grote keorsstijgingen van, eerder een daling. Dit is al meerdere malen voorgekomen. Misschien dat we tot aan de cijfers stijgen, maar daarna zal het meevallen. Of zullen we dit keer echt met goed nieuws verrast worden?!?!?

Ikzelf blijf gewoon lekker zitten en kijk dan ook niet op als we in maart nog steeds rond dit niveau en deze weerstand dansen. MAar het gerustgevende is dat ik weet dat het uiteindelijk allemaal goed zal komen (mocht er neits fundamenteels veranderen)...

Kortom: verwacht geen keorsdoelen van 3 euro plus binnen afzienbare tijd. Maar wees ook niet verrast als het wel zo is!
[verwijderd]
0
Ik denk dat Logica-Cmg na al hun perikelen leuk in koers gestegen is,... en blijft, terwijl ze uit de AEX gaan. Wat kan je je dan voorstellen,. wat Versatel zou KUNNEN gaan doen.
Wat dat bereft ben ik niet bepaald ongerust.
En de huidige koers is volgems mij meer dan een lachtertje, maar wat doe je eraan, als er onvoldoende bieders van partikulieren zijn !!!

Want volgens mij is daar de hele handel op gespitst. Zodra de normale bied aantrekt, is de handel weg. Ze pakken hun winstjes en daarna mogen wij het met zijn allen gewoon het zelf regelen.

Ik weet, dat ons forum enthousiast, maar ook meer dan erg erg voorzichtig geworden is, dus die handel bestaat, tot ons nadeeel, geheel door onszelf. - Noem dit maar super KT -

Wij Nederlanders, zie ook het verslag van Cisco, houden liever onze centen op zak, terwijl er een meer dan goede toekomst is!!
Wat willen jullie meer, extra goed geinformeerd en dan toch !!!

Kom op liefhebbers, of ik noem ze zakelijke goed geinformeerde forum-gokkers, ga er morgen voor.....!! en laat die laatste cent, is eigenlijk helemaal niet belangrijk, het komt er straks met bakken vol er weer in !!!

Wie ben ik, om dat zo te stellen, nu eigenlijk wel, omdat ik mijn geld kwijt raakte toen ik VRSA losliet en dacht, dat de AEX meer dan heilig was.

Op mijn schreden teruggekeerd, kan ik niet anders stellen, dat ik door VRSA al een behoorlijk deel van mijn verlies - AEX - heb terugverdiend.

En ik heb - hoop ik - geleerd geduld te hebben, hoewel dit voor mij echt erg moeilijk is, vooral nu omdat GTN momenteel voor mij onvoorien zo´n klapper maakt.
En wat dat betreft, heeft Frank in dit weekend een leuk lot uit de de loterij getrokken.
Maar morgen is weer een nieuwe situatie op zich en ik hoop, dat Frank dit leest.
Niet om hem over te halen, maar wel om achteraf te kunnen inschatten, waar zijn echte winst zit.

Mensen ik ga er voor morgen en overmorgen.
En zal dit eerst pas per 3 maart a.s. eruit komen, wat belegging betreft, dan nog is die tijd maar een peanut.

Als jullie er anders over denken, ga voor je pensioen over naar Kon. Olie 5 jarige opties o.i.d.
Gewoon een ander fonds met andere invalshoeken, maar in mijn beleven voor iemand, die nu 30 jaar is, wat is een betere belegging dan RD en dus bepaald niet in een algemeen pensioenfonds.

Mijn termijn is korter, en moet de nodige risico´s nemen, omdat in mei a.s. ik in het ouderdomspensioen val.
Op zich goed verzekerd, maar volgens mijn huidige begrippen, zwaar onder de maat, o.a. door al die fouten, die het fonds in het verleden gemaakt heeft.

Wat moet ik nog meer over mijn invalshoek aan jullie vertellen !!, maar ik hoop, dat als de tijd zich aandient, dat ik voldoende geleerd en verdiend heb, vooral door VRSA, dat ik mijn hobby beleggen kan blijven uitoefenen.

Mensen, tot morgen, en met mij veel succes deze week !!

VG Ger
[verwijderd]
0
Je zou wel eens helemaal gelijk kunnen hebben, maar toch hou ik ze maar vast. De situatie wat betreft de jaarcijfers verschilt trouwens in twee opzichten van vorige keren.

1. We hebben deze keer (waarschijnlijk) geen outlook voorafgaande aan de cijfers en
2. VRSA wordt per 1 maart definitief opgenomen in de AEX

Er komt m.i. vast wel weer een periode waarin VRSA volop in de picture komt, daar ben ik van overtuigd.
[verwijderd]
2
Beste XIUT,

Toppie dat je me niet direct afzeikt. Nobody is perfect(al zijn er genoeg die dat wel denken te zijn). Ook de heren Anl, Naarfwinn positiva, Master Eric, Duece en Bergwens, in ieder geval diegene die ook op dit draadje enigszins positief hebben gereageerd. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit negatieve ervaringen heb gehad met jullie.Ik heb me in het verleden prima vermaakt, met het mee eens zijn met elkaar, en de discussies over dingen waar de meningen over verschilden. Als we allemaal het zelfde waren en het altijd met elkaar eens zouden zijn, met wat we doen of niet doen, dan zal het een saaie wereld worden.
De reden waarom ik Versatel heb verkocht is:

1.Ik nu toch al met aardige winst zat op mijn aankoop van 2 euro en van mijn "steun" aankopen op o.a 1,75.
2.De Hetze tegen mijn persoon van bepaalde individuen.
3.Prestatie drang, ik ben nl een doener altijd al geweest.

Nogmaals jullie allen veel geluk en rijkdom gewenst.

Tot Later!

gr Frank66
[verwijderd]
0
Xiut,

Ik denk, dat je niet kunt vertellen waarom je iets geloofd of in dit geval niet verkoopt.
Noem dit maar een hoger gevoel. Heeft eigenlijk niets met IQ ter maken, meer met een gevoel - High Sensitive - !!
Waar baseer je dat op.Tell me.
Ik zit in hetzelfde schip, but I stick to it, just like you !!

En om even te brallen voor de goede moed±

..........WE ARE THE CHAMPIONS OP THE WORLD ..........

Of te wel, dat hebben we nodig om vol te houden en dat heeft alleen met ons te maken en echt niet met Versatel, want die hebben die bemoediging vorig jaar meer dan nodig gehad.
EN NU HEBBEN WIJ DIE BEMOEDIGING MEER DAN NODIG, MAAR EIGENLIJK OOK NIET ECHT.

[verwijderd]
0
Wat doet die stomme draad nu weer !!
Is sla op new line en hij verzendt.

Of te wel nu het vervolg -

Volgens mij is er echt wat aan de hand.
GTN in de AEX vertelt zowel alles wat ze te koop hebben, omdat ze geld nodig hebben, en denken de boekhouders er straks er lichtelijk anders over, ze hebben NU hun geld, om goed te presenteren.
Verstel heeft dat blijkbaar niet nodig op dit moment.
Belang en interesse in hun aandeelhouders in deze toch wel moeilijke tijd, - NO WAY -, want wat doen wij er met onze beperkte aandeeltjes er nu toch toe toe !!

Och ja, vorig jaar waren wij erg gezien, maar nu - LAAT ZE MAAR EEN MAAND WACHTEN - VRSA heeft momenteel veel en veel meer belang in de grote jongens, zoals ABN-Amro.
Niet negatief bedoeld, want uiteindelijk komen hun beslissingen op ons bordje terug en als het goed is dat lekker positief, maar het geeft gewoon aan wat ik bedoel voor de toekomst - DAT WE EEN MAANDJE GEDULD MOETEN HEBBEN - om daarmee morgen - ik bedoel in de toekomst - mee te mogen doen. Of te wel de winst door de visie van Raij is uiteindelijk ook onze winst.

VG Ger
[verwijderd]
0
Frank,

Wat je nu verteld, wist ik al, alleen ik wist niet, of jij dat zelf wist en of er mee kon omgaan.
Alleen, voor een goed begrip, volgens mij zijn al die beursmensen uit hetzelfde hout gemaakt, of te wel als je wilt scoren, zou je anders inelkaar moeten zitten....
En..... volgens mij zit je anders inelkaar, vandaar mijn vraag of je bij die 20% HSP´ers hoort. En nu even niet direct antwoorden, gewoon op de site van www.hsp.nl uitzoeken en proberen er open voor te staan.
Zou je als persoon mogelijk in de toekomst een meer dan gigantische gevoelsmatige winst op kunnen leveren en na acceptatie van e.e.a. en door een eigen persoonlijk begrip ook op de beurs tot minder verliezen en zakelijk tot veel meer winsten kunnen leiden.
Want naar mijn gevoel heb je vorige week voor jou gevoel iets opmerkelijks gedaan, volkomen tegendraads en waarom !!!, en ... het leverde toch wel onverwacht veel kassa op.
Zou je niet willen weten, waarom je eigenlijk die beslissing nam.
Was dat wel onvrede, of zat er iets meer achter, wat bij wat meer nadenken je eigenlijk totaal niet begrijpt.

Ik blijf bij mijn gevoel wat VRSA betreft, maar jouw gevoel is niet minder belangrijk.
Maar mijn advies - ongevraagd - als je t.z.t in onzekerheid zou verkeren, doe gewoon van beiden 50%.

Mogelijk, dat je komende week mij hetzelfde advies wilt geven, want ik zit op dit moment nagenoeg voor 90% in VRSA en 5% in GTN en nog wat handel in kortstondige opties, die mij na het nodige verlies zodanig eigen geworden zijn, dat ik daar al leuk op scoor, hoewel dit zo onvoorspelbaar is, dat soms mijn ongeduld beloont wordt en soms heb ik gewoon meer geduld nodig alsdat ik zou hebben.

Waar haal ik dat vandaan..!!! Nu ik heb via een kleine studie in Bachbloesems de voor mij geschikte druppels ontdekt, nl. de door mij aan jou ook al geadviseerde IMPATIENS.

Kan echt geen kwaad, of te wel baat het niet, het schaat je zowieso niet.
Maar het is net of ik nu tot 10 kan tellen bij een beslissing en dat was eerder niet mogelijk. Nu ja, je snapt wel, wat ik bedoel.

Frank, e.e.a. kwetsbaar gepost aan jou, met meer dan goede bedoelingen.
Het zou toch leuk zijn, als wij bij nader inzien elkaar op 27 maart a.s. in Weert zouden kunnen ontmoeten, met een meer dan grote grijns op ons gezicht, omdat we alsnog een goed scoringsverhaal kunnen vertellen.

VG Ger

20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,33  +8,82  +1,02%  17:17
 Germany40^ 18.129,40 +1,50%
 BEL 20 3.896,35 +0,86%
 Europe50^ 5.006,24 +1,41%
 US30^ 38.422,98 +0,45%
 Nasd100^ 17.438,81 +1,33%
 US500^ 5.062,95 +0,92%
 Japan225^ 37.863,71 +0,37%
 Gold spot 2.319,82 -0,32%
 EUR/USD 1,0697 +0,42%
 WTI 82,65 +0,73%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,14%
BAM +4,36%
PROSUS +3,95%
JUST EAT TAKE... +2,80%
ASMI +2,52%

Dalers

RANDSTAD NV -6,74%
Akzo Nobel -6,60%
FASTNED -4,20%
NSI -4,00%
ArcelorMittal -2,53%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront