Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

De CRASH van 2015

1.624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 78 79 80 81 82 » | Laatste
[verwijderd]
2
Het is geen doemdenken, het zijn gewoon cijfers die er niet om liegen en ze laten ook zien dat de beurzen wel heel ver op de zaken vooruit lopen. Voor 2008 werden dit soort cijfers ook genegeerd. De gestegen bedrijfswinsten zijn voor een groot gedeelte gerealiseerd door bezuinigingen. Gestegen consumptie door een lagere rente en nog meer schulden.

Bijlage:
[verwijderd]
0
vreemd, want schulden van huishoudens zijn juist afgenomen.

inkomens stegen ook, net als consumptie.

jij verwart de ontwikkeling van persoonlijk inkomen met de ontwikkeling van alle persoonlijke inkomens opgeteld. een groot deel van de groei komt door groei bevolking. is altijd al zo geweest.

de cijfers liegen niet, maar geven het antwoord op de verkeerde vraag.
[verwijderd]
0
Om uit de crises te komen is de rente op 0% gezet. zijn de geldpersen aangezet en werd via een QE alles opgekocht wat totaal verrot was. Hierdoor daalde de dollar maar steeg de export. Door de lage rente begon de woningmarkt weer aan te trekken en ook de consumentenbestedingen namen weer toe. Dit is eigenlijk wat er aan de oppervlakte is gebeurd. Als je er onder kijkt zie je toch wel een aantal verontrustende zaken. In een aantal sectoren zijn de consumenten schulden boven die van 2008 uitgegroeid. De totale consumenten schuld is nog wel lager dan in de top van 2008 maar dat verschil verdampt in een rap tempo. Consumenten hebben weer zoveel geleend dat de totale schuldenberg nog geen 7% onder de top van 2008 staat. Ook zitten hier nu veel subprime leningen bij die we voor 2008 alleen op de woningmarkt tegenkwamen.
Omdat Europa de rente nu ook flink heeft verlaagd en ook met een QE komt is de euro flink gedaald en net als in de VS zorgt dit ook voor stijgende beurskoersen en een stijgende export. Dit alles gaat wel weer ten koste van het feestje in de VS aangezien daar de boel weer dreigt stil te vallen. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de FED een rente verhoging verder uitstelt. Ook de gedaalde olieprijs begint in veel sectoren flink pijn te doen in de VS. Dit zijn dingen die de FED niet had voorzien. Alle maatregelen die de VS heeft genomen hebben ontiegelijk veel geld gekost,de schuldenberg nog groter gemaakt en het resultaat is een kwakkelende economie, met torenhoge beurs koersen. Wij gaan in Europa nu precies het zelfde doen en het resultaat zal ook het zelfde zijn als in de VS.
Nu kun je denken dat daar wel mee te leven valt. Maar wat kunnen de FED en de ECB doen als we geraakt worden door een nieuwe recessie ? alle middelen die ze hebben zijn al ingezet. Veel economen geven ook aan dat een volgende recessie al onderweg is. Een recessie die zal ontstaan door de lage rente en hoge schulden.


@iPlof
0
Wat natuurlijk ook heel vreemd is is dat alle beurzen records breken terwijl de situatie nou niet echt feestelijk is.

BEN, je opent deze draad 2,5 mnd geleden en inmiddels staan we met de AEX 20%(!) hoger.
Ik moet terug naar 1999 om dit soort rally's eerder gezien te hebben en toen was het wel feest en de verwachtingen waren geweldig, al deelde sommigen die uiteraard niet.

Wat is er aan de hand? Is de valuta aan het devalueren? dat kun je weer niet rijmen met de deflatie, is dit een stuiptrekking van de bullmarket van 6 jaar lang?
[verwijderd]
0
henk, volgens mij zit Europa nog steeds in een recessie. we hebben de top van 2007/2008 nooit meer gehaald. de VS wel, maar daar heeft de overheid ook geen bezuinigsdrift zoals wij die wel hebben met Euro keurslijf.

effect van QE op economie, maar ook financiele markten wordt zwaar overschat en is volgens mij te verwaarlozen.
gerrit 69
0
quote:

BEN belegt schreef op 28 februari 2015 16:50:

henk, volgens mij zit Europa nog steeds in een recessie. we hebben de top van 2007/2008 nooit meer gehaald. de VS wel, maar daar heeft de overheid ook geen bezuinigsdrift zoals wij die wel hebben met Euro keurslijf.

effect van QE op economie, maar ook financiele markten wordt zwaar overschat en is volgens mij te verwaarlozen.
De bezuinigingsdrift heeft inderdaad diepe sporen achter gelaten.
Dat heel Europa volgens jou in een recessie zit is nou ook weer niet waar.
Onze naaste buurman Duitsland zit namelijk al geruime tijd niet meer in een recessie.
Ook in landen als Ierland - Engeland en Oostenrijk is de recessie verdwenen.
Dat we de top van 2007/2008 niet of nooit meer halen, trek ik ook in twijfel, want we staan in Europa nog maar aan het begin van de bull markt, die in de VS al in 2009 van start ging.
Waar ik mij wel zorgen over maak, zijn de abnormale inkomens verschillen aan de top en de grote verschillen tussen rijk en arm.
[verwijderd]
0
Ik bedoel dat de economie van Eurozone als geheel nu kleiner is dan eind 2007/2008. Duitsland is een van de uitzonderingen inderdaad.
[verwijderd]
0
quote:

gerrit 69 schreef op 28 februari 2015 17:33:

[...]

Waar ik mij wel zorgen over maak, zijn de abnormale inkomens verschillen aan de top en de grote verschillen tussen rijk en arm.

De grote verschillen komen door hebzucht.
Maar onze vooruitgang en welvaart hebben we ook te danken aan hebzucht, hebzucht zit ook diepgeworteld in onze grenen. In onze maatschappij heet het hebzucht maar in de natuur heet het overlevingsdrang. Kwa evolutietijd staan we net 1 sec af van het leven in de natuur. Hebzucht komt daarom ook voor bij alle mensen van alle rangen en standen. In de apenwereld wordt een leider met te veel hebzucht wel eens afgemaakt door de groep, een nieuwe leider neemt dan het stokje over. Wij mensen doen precies het zelfde alleen met veel meer geweld en doden. De geschiedenis heeft ons ook geleerd dat dit proces zich blijft herhalen :) :)
[verwijderd]
0
Via de Baltic Dry index kun je zien wat de prijzen doen die gevraagd worden voor het vervoeren van goederen via de scheepvaart. Hoe meer vracht er vervoerd moet worden hoe hoger de prijzen. Minder vracht betekend natuurlijk lagere prijzen.

Hebben we nu allemaal een 3D printer thuis staan of is de vraag naar goederen ingestort.
Het niveau staat op dat van 30 jaar geleden !!!!!!
jlfmi.tumblr.com/post/109597550815/th...
Bijlage:
NewKidInTown
0
quote:

BEN belegt schreef op 1 maart 2015 00:34:

vraag en aanbod henkie...
Ik denk dat henkie dat wel begrijpt, zelfs ik begrijp het.
Fred 62
0
quote:

ffff schreef op 25 februari 2015 14:47:

Kortom: Mede-eigenaar zijn van een goed bedrijf.....Het is nog het meest zinvolle besteding van je vermogen, NA eerst je Eigen huis volledig afbetaald te hebben. Dus kan 70 procent van de bezoekers hier wat mij betreft het allerbest daar eens mee beginnen en later nog eens terugkomen over aandelen te babbelen.

Peter

Ben blij dat ik nog even mag blijven om over aandelen te babbelen.

Fred
[verwijderd]
0
Consumentenbestedingen in VS zakken verder.

Tussen 1985 en 1995 groeide de totale schuldenberg van bedrijven en particulieren met 8% per jaar. Tussen 1995 en 2008 groeide de schuldenberg met 9.3% per jaar. In 2007 werd er voor 3.7 biljoen dollar geleend en in de economie gepompt. Tussen 2008 en 2015 neemt de totale schuldenberg af met -0.5%. In 2008 zaten mensen dus kennelijk aan hun tax met wat ze maximaal konden lenen en maandelijks konden terug betalen. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat de economie van de VS is stil gevallen. Het vliegwiel van meer schuld meer groei en meer inflatie die de schulden weer op eet draait niet meer. Ondanks pogingen van de FED die meer en goedkoper geld beschikbaar heeft gesteld wil het maar niet lukken om dat vliegwiel weer draaiend te krijgen. De vraag naar krediet wil maar niet groeien. Ondank de lage rente begint de lage inflatie toch steeds meer pijn te doen in de economie. Daarom is de FED ook als de doods voor de als maar dalende inflatie.
Bijlage:
[verwijderd]
0
Bij 300 personeelsleden van Sligro Food is loonbeslag gelegd.
De afgelopen vijf jaar steeg het aantal mensen dat een beroep doet op schuldhulpverlening met bijna 70 procent, blijkt uit cijfers van de NVVK.
Onder de schuldenaars bevinden zich ook werknemers met een modaal of zelfs bovenmodaal salaris. Sterker: de laatste jaren is het aantal mensen met een baan dat bij de schuldhulpverlening moest aankloppen, groter dan de groep die leeft van alleen een uitkering. Hoe dat komt? Simpel, zegt De Kock. “De crisis.”
www.nrcq.nl/2015/03/02/ook-bij-jouw-b...

Waarom nu ook de deurwaarder zelf (geld)zorgen heeft.
Een deurwaarder aan de deur is nou niet bepaald een prettige ervaring. Maar, zo blijkt uit een nieuw rapport van het ING Economisch Bureau: die deurwaarder heeft het zelf ook behoorlijk moeilijk. Hij wordt gehaat, zijn winst neemt af, en dan zijn er nog de zelfmoordpogingen.
www.nrcq.nl/2015/02/20/ook-de-deurwaa...

[verwijderd]
0
quote:

henk38 schreef op 2 maart 2015 16:39:

Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat de economie van de VS is stil gevallen.
De economie van de VS groeit gewoon hoor met ruim 2% de afgelopen jaren.
[verwijderd]
0
quote:

BEN belegt schreef op 2 maart 2015 17:09:

[...]

De economie van de VS groeit gewoon hoor met ruim 2% de afgelopen jaren.
Even aan Kees vragen :)
www.bnr.nl/?service=player&type=a...
[verwijderd]
0
quote:

henk38 schreef op 2 maart 2015 16:39:

Consumentenbestedingen in VS zakken verder.

Tussen 1985 en 1995 groeide de totale schuldenberg van bedrijven en particulieren met 8% per jaar. Tussen 1995 en 2008 groeide de schuldenberg met 9.3% per jaar. In 2007 werd er voor 3.7 biljoen dollar geleend en in de economie gepompt. Tussen 2008 en 2015 neemt de totale schuldenberg af met -0.5%. In 2008 zaten mensen dus kennelijk aan hun tax met wat ze maximaal konden lenen en maandelijks konden terug betalen. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat de economie van de VS is stil gevallen. Het vliegwiel van meer schuld meer groei en meer inflatie die de schulden weer op eet draait niet meer. Ondanks pogingen van de FED die meer en goedkoper geld beschikbaar heeft gesteld wil het maar niet lukken om dat vliegwiel weer draaiend te krijgen. De vraag naar krediet wil maar niet groeien. Ondank de lage rente begint de lage inflatie toch steeds meer pijn te doen in de economie. Daarom is de FED ook als de doods voor de als maar dalende inflatie.
Er is nog een grafiek die aantoont dat het geld niet meer door de economie rolt. Ondanks het beschikbaar stellen van nog meer goedkoop geld door de FED
The velocity of money,

Bijlage:
1.624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 78 79 80 81 82 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
884,07  0,00  0,00%  15 apr
 Germany40^ 17.775,70 -1,39%
 BEL 20 3.853,74 0,00%
 Europe50^ 4.903,92 -1,62%
 US30^ 37.698,66 0,00%
 Nasd100^ 17.693,66 0,00%
 US500^ 5.060,86 0,00%
 Japan225^ 38.697,76 0,00%
 Gold spot 2.377,98 -0,22%
 EUR/USD 1,0604 -0,20%
 WTI 85,08 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront