Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: +3,00%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. dagobert1 27 februari 2015 18:19
    onbegrijpelijk dat de beurs iedere dag blijft stijgen. Heb ik iets gemist of gaat het nu geweldig in de wereld. Griekenland kan nog eens 4 maanden tijdrekken en dan nog steeds geen geld terug betalen. Frankrijk mag gewoon doorgaan met niets doen en geen enkel land die hier tegen is.
  2. OngerealiseerdRendement 27 februari 2015 18:27
    quote:

    dagobert1 schreef op 27 februari 2015 18:19:

    onbegrijpelijk dat de beurs iedere dag blijft stijgen. Heb ik iets gemist of gaat het nu geweldig in de wereld. Griekenland kan nog eens 4 maanden tijdrekken en dan nog steeds geen geld terug betalen. Frankrijk mag gewoon doorgaan met niets doen en geen enkel land die hier tegen is.
    Nog steeds geen topvorming, dus lekker blijven zitten. Pas als het zijwaarts of naar beneden gaat eruit ;)
  3. forum rang 6 ttroo 27 februari 2015 19:00
    Ik zie ook dat we overkocht zijn geraakt, maar ik zie ook duidelijk een stroom aan continue groene mandjes. De gemiddelde particulier kan hier zeker niet de oorzaak van zijn, maar dat zijn de computers van banken, beleggingsfondsen, etc. Vroeger werd er wel eens winst genomen, maar nu wordt het concept dat de rente voor een tijd zeer laag blijft, gehanteerd voor hogere koersen op de beurzen. Ik ben het helemaal eens met het stuk van Ahrend Jan Kamp: www.iex.nl/Column/150139/Vooruitblik-... Ik ben het zeker eens met het stuk: Moeder aller beursbubbels
    Zelf zie ik de torenhoge staatsobligaties met zelf negatieve rentes als de moeder aller beursbubbels. Tulpenmanie, South Sea Company, Wall Street 1929, Nikkei 1989, Nasdaq Composite 2000 én AEX 703,19 waren er niks bij. Al is het maar omdat de obligatiemarkt twee keer zo groot is als de aandelenbeurs.
    Amerika durft de rente niet te verhogen van een mini 0.1% of zo naar een mini 0.2%, omdat dat de wereldeconomie kan schaden. Pfoe, dat is dus echt een slecht teken. En dan het wel hebben over een middellange termijn van 2% inflatie/rente. Wat voor impact heeft dat dan wel niet op de wereldeconomie. Puur gezien, stijgt de schuld van de gemiddelde Europeaan meer en meer. Het enige wat ze nog kan helpen is de groei van de economie en/of een lage rente. Eigenlijk wordt het overheidsdenken gestimuleerd met de lage rente. En dan bedoel ik de inefficientie. Waarom zou de overheid efficienter gaan werken (lees: geld overhouden in plaats van geld te kort komen), de lage rente geeft ze zelfs speling. Ondanks dat ik de beurzen wel te hoog vind, moet ik daarbij zeggen, dat ik geen aanleiding ziet om te gaan 'crashen'. Immers IS(IS) wordt steeds kleiner gemaakt, Rusland houdt zich bezig met een klein stuk Oekraine. Oftewel de wereld draait gewoon door. De enige aanleiding wat ik zie is dat op een gegeven moment de waardering absurd hoog wordt van aandelen, alleen de vraag is dan wat is absurd. En absurd kan nog meer absurd worden, aangezien steeds meer van uit een cash overvloed wordt gehandeld. Als je weet dat volgende maand nog meer geld er aan komt, die naar de beurzen gaan, dan gaat de pyramide nog wel door. Ik lees regelmatig dat de Centrale Bankiers de beurzen bepalen, maar ik zie het als andersom. Als de beurzen het niet bevallen, dan gaan ze gewoon 'dreigen' met crashen, en daar is de centrale bankier veel te gevoelig voor. De Centrale Bankier denkt in mijn ogen nog te veel ouderwets, uiteindelijk komt het geld dan bij de gewone burger terecht. Kijkt u eens naar de Hollandse voedselbanken. Dat is pas een bank met een steady grow aan klanten. Oftewel er klopt iets niet. Morgen een nieuwe week. Ben benieuwd waar de beurs dan heen gaat. Zelf ben ik het eens met de dagelijkse columns van Bas eens, maar na 5 weken, is dat ook geen geloofwaardig praatje meer.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links