TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom 13-19 december: kom op, kom op, kom op nou

1.010 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

B_B schreef op 19 december 2014 15:23:

[...]

Het meest bezwaarlijke aan jou is dat je mijn info en analyse kopieert.
Half volgend jaar stop het.
Suggestie: misschien beter dat je vandaag achter de geraniums gaat zitten. Ok doe 1 in de maand een plaatje met die kerstkleurtjes. Blijven we in de stemming.
[verwijderd]
0
quote:

DirkFrank schreef op 19 december 2014 10:56:

[...]
nooit? beter = met pijn en moeite.
Ik herhaal: nooit zelfstandig boven de 7 Euro.
[verwijderd]
0
Er zijn hier zeker 10 mensen die bij Wiesje het adviesrapport van BNP Paribas met koersdoel 7,70 hebben opgevraagd bij Wiesje. Jij had er een dagtaak aan.

Zijn er al mensen die er iets van vinden?

Ik vond het er gedegen uitzien en zag vier punten:

- Bij Telematics verwachten ze net als iedereen flinke groei. Een verdubbeling van omzet leidt echter niet tot verdubbeling van saleskosten. Ik denk dat de saleskosten minder oplopen, omdat de sales vaker via derde partijen verloopt, zoals LoJack. Op dat punt verwacht ik dus hogere EBIT bijdrage. (@Beperktedijkbewaking: er staat ook een goede uitleg in over verschil in waardering met Fleetmatics!. Zal je interessant vinden).

- Bij Automotive nog erg conservatief over omzetgroei 2016 en daarna. Ze hebben wel die 170 mio orders ingecalculeerd. Maar niet het grote contract met PSA.

- Voor fitness nog enigszins voorzichtig geschat met 60% groei, wat alsnog behoorlijk is. Ik begrijp dit. Eerst maar eens kijken wat voor nieuwe producten er precies komen vanuit tomtom en wat het effect van apple watch is. Rest van het verhaal over Consumer kon ik me in vinden.

- Ze hebben niet door dat Apple een ruil-deal is. Ze denken dat Apple weinig betaalt door prijsdruk, maar het is vooral omdat Apple betaalt met data. Dat zie je ook nog onvoldoende terug in het verhaal over het competitiever worden van tomtom op maps gebied. Ze zeggen ook dat TT competitiever wordt, maar vooral door de realtime maps en niet door de crowdsourcing.

Verder een goed stuk. Als dit een koersdoel van 7,70 oplevert, dan levert een bull case scenario echt hogere koersdoelen op. Want het is wel een positief stuk, maar ook nog voorzichtig.
[verwijderd]
0
@Justin

Bedankt voor je toelichting. Nog voorzichtig lijkt mij een understatement. Als ze de order van PSA niet meerekenen, dan klopt er dus weinig van dat rapport. Ze zullen dus ook wel geen rekening hebben gehouden met Volkswagen.

En laat me raden; hun waardering van Fleetmatics is hoger dan die van TomTom Telematics?

En over de waarde van de kaartendatabase (6 miljard) en traffic (1 miljard) zul je denk ik ook weinig terugvinden.
boem!
0
quote:

B_B schreef op 19 december 2014 16:18:

[...]

B_B 13 dec 2014 om 14:29
Nokia was king in automotive grade maps, maar was achter in indoor en 3D maps.
Nokia investeerde veel in indoor en 3D maps en heeft de achterstand redelijk ingehaald.

Google is King in indoor en 3D maps, maar Google maps was niet goed genoeg voor automotive grade.
Google investeerde veel in maps en heeft nu automotive grade maps (wordt binnenkort king in automotive grade maps).

Hoelang is Google al bezig met een zelfrijdende auto?
Welke merken gebruiken Nokia in hun zelfrijdende testauto?
Hoelang is TomTom al bezig met een zelfrijdende auto?
Je vergeet een aantal belangrijke facetten.

Google heeft er bewust voor gekozen om zijn maps "gratis" aan te bieden met als doel HERE en Tom2 uit de markt te drukken.
Tot op heden is dat Google niet gelukt, sterker nog zij vragen nu ook geld aan grootverbruikers.
De advertentieopbrengsten van Google komen meer en meer onder druk te staan waardoor speeltjes vanuit het verleden minder positief onthaal zullen vinden bij aandeelhouders.
OEM's zien Google als concurrent die de hele sector om zeep kan helpen daardoor zullen ze alles in het werk stellen om zelf de benodigde oplossingen te vinden voor congestie en veiligheid tegen aanmerkelijk lagere kosten.(Google zelfrijdende car zit vol hardware).

Gebruik maken van de cloud met sterk verbeterde, meer gedetaillerde kaarten zou een oplossing kunnen zijn.

HERE heeft zijn preferred-supplier positie enigszins verspeelt door in te zetten op mobile ipv automotive.

Tom2 heeft zich juist gefocust op deze casus door gebruik te maken van de cloud(Apple) zijn kaarten automatisch te verbeteren.
Dit proces is tot op heden absoluut onvoldoende om HAD toe te passen maar de intentieverklaring om met VW daar verder gevolg aan te geven plaatst TOm2 wel in de positie dat ze hier nu een voortrekkersrol kunnen vervullen met klantenbinding als niet onbelangrijk bijproduct.

Om in jouw termen te blijven.
HERE heeft geinvesteert om een tweede Google te worden(3-D en indoor) waardoor interesse gewekt kon worden bij consumenten.
Google heeft geinvesteert in het op peil brengen van zijn maps zodat deze ook automotive-proof zijn, waardoor android in the car gereed is om afgeleverd te worden aan alle OEM's.

Tom2 heeft geinvesteert in zijn map-platform door gebruik te maken van de gegevens uit de cloud en tracht OEM's en Tier 1 suppliers te interesseren voor de door hun gebrachte oplossingsrichtingen.

Met de contracten van VW en Bosch op zak is het duidelijk wie er in het tussenklassement aan kop gaat.

Of en in hoeverre Google dan wel HERE deze trend kan ombuigen is sterk afhankelijk van de bereidheid van Google om zich anders op te stellen richting OEM's dan wel de benodigde investeringsmiddelen die HERE nodig heeft van NOKIA om deze achterstand in te lopen.

Op basis van de door mij geschetste arrogantie van Google en het onbeduidende belang van HERE in NOKIA snap jij wel, dat ik die inhaalrace van beiden weinig succesvol zie eindigen.
boem!
0
*Justin

Na eerste halve lezing van het rapport van BNP valt mij op dat ze automotive in de toekomst erg laag waarderen.
Ik begrijp dat ze ook voor de toekomst uitgaan van marktaandeel HERE 80% en Tom2 20%.
Daarnaast viel het mij op dat ze de Opex in alle segmenten snel laten oplopen en dat de scalable omzet geen effect heeft op de te realiseren bruto-marges.

Wel een heel doorwrochte analyse waar alle elementen in genoemd en gekwantificeerd worden.

Geeft ons wel de kans om op basis van deze marktverkenning en de aangegeven gekwantificeerde parameters onze eigen consensus te verfijnen en te verbeteren.

Jammerlijk(???) genoeg heb ik de komende 6 weken niet veel tijd om me het rapport eigen te maken vanwege overkomende vrienden vanuit Nederland.
[verwijderd]
0
quote:

martinmartin schreef op 19 december 2014 17:17:

*Justin

Na eerste halve lezing van het rapport van BNP valt mij op dat ze automotive in de toekomst erg laag waarderen.
Ik begrijp dat ze ook voor de toekomst uitgaan van marktaandeel HERE 80% en Tom2 20%.
Daarnaast viel het mij op dat ze de Opex in alle segmenten snel laten oplopen en dat de scalable omzet geen effect heeft op de te realiseren bruto-marges.

Wel een heel doorwrochte analyse waar alle elementen in genoemd en gekwantificeerd worden.

Geeft ons wel de kans om op basis van deze marktverkenning en de aangegeven gekwantificeerde parameters onze eigen consensus te verfijnen en te verbeteren.

Jammerlijk(???) genoeg heb ik de komende 6 weken niet veel tijd om me het rapport eigen te maken vanwege overkomende vrienden vanuit Nederland.
Die opex toename viel me dus ook op. Qua automotive zeiden ze wel dat als tomtom dankzij hun automated driving samenwerking extra deals scoort (lees: volkswagen) er nog 1 euro upside zit in het advies. Dus de volgende wordt BNP Paribas 8,70 ;-)

Even zonder dollen: analisten geven nog weleens aan in welke richting vervolg adviezen liggen. Net als de rating agencies over landen doen met hun obligaties. Dan geven ze een score plus een outlook (welke kant een volgende score op neigt)
[verwijderd]
0
Ik verwacht een positief januari, met nog kans op CES nieuws. En mogelijk het VW nieuws nog.

Ik verwacht een negatief februari als de outlook uitkomt. Ik denk dat ze fitness omzet voorzichtig (laag) inschatten omdat ze pas later precies het apple watch effect in kunnen schatten (ik denk zelf een positief effect) en de PND markt meestal ook pas in het voorjaar laat zien of die echt verder stabiliseert. En doordat automotive pas echt in 2016 groeit, op papier althans. PSA loopt wel vanaf 2015, maar geleidelijk in modellen en met deferred revenue. Hardware automotive verder afgebouwd, heeft drukkend effect op omzet consumer, maar niet op de bottom line. Dat moet je dan echter wel doorhebben.

Een wildcard en gevaar voor de shorters is als niet alleen de jaarcijfers goed zijn (al maakt dat niet zoveel uit, het gaat om de outlook) en wat er daarbij door tomtom wordt gezegd over het orderboek. "Gegroeid van 170 naar xx miljoen" (incl VAG).

Het zou dus ook kunnen dat eerst de koers bij outlook een nosedive maakt (mensen toch weer teleurgesteld over bescheiden outlook) en vrij snel weer herstelt door koersdoelen van analisten die waarschijnlijk opnieuw zullen zeggen dat tomtom altijd wat voorzichtig is aan begin van het jaar, en dat het er qua orders goed uitziet.

Hoe hier op in te spelen? Wellicht zonder positie. Maar je kunt ook long gaan gedekt met puts. En als de koers daalt, vrij snel de puts lozen en daarna long blijven. Of calls schrijven en als de koers daalt de calls terugkopen. En als de koers stijgt de calletjes aanhouden tot er een keer een dipje komt en de tijdwaarde er uit loopt.

Wie betere ideeen heeft mag het zeggen.
[verwijderd]
0
Alle mooie koersdoelen ten spijt.

Toch nog even zeiken. De koers nog niet boven het slot van begin deze maand. 2014 is een verloren jaar..Letop! niet voor de uitgekiende instapper uitstapper laat dat duidelijk zijn.

Doei
boem!
0
Eens.

BNP Paribas moet zich ook verantwoorden richting klanten en met een koersdoel van 7.70 vallen ze zich geen buil.

Iedereen snapt, dat met succes in automotive, telematics en de introductie van het nieuwe platform de marges zullen oplopen en de kosten afnemen.

Zij zijn er vroeg bij om hun klanten te informeren over de positieve vooruitzichten maar de echte winst zal pas behaald worden zoals wiesje al zei indien de harde kwartaalcijfers aangeven dat de weg omhoog is gevonden.

Dan kan DB en consorten met alle rust en met algehele zekerheid richting hun klanten haar koersdoel verhogen naar min 10 euro.

Voor een duidelijke resultaatverbetering uit de q-cijfers denk ik dat we moeten wachten tot 3q 2015(deferred).
boem!
0
@ Justin.

Waarom die onrust hoe te handelen.

Duidelijk is dat tom2 1 weg zal weten te vinden tw omhoog.

Ik heb sinds ik hier zit 1 ding vooropgesteld: genoeg is genoeg!

Laat de onrust van een wave-trader of wie dan ook aan je voorbij gaan.
Jij was altijd behoudend in de toekomstkansen voor tom2 maar ik proef dat je er meer en meer vam overtuigd raakt dat ze een gerede kans maken om als overwinnar uit de strijd te komen.

Volg je intuitie en je gevoel en handel daarnaar.
Doe dat vanuit dag-weektrades of vanuit fundamentals.
Op twee paarden rijden in dezelfde race geeft je geen voordeel.

Ik ga er lekker 6 weken tussenuit met alle gemoedsrust.
[verwijderd]
0
quote:

Gijsie schreef op 19 december 2014 10:56:

mobile.reuters.com/article/idUSKBN0JW...

Google ziet blijkbaar de zwakke punten van haar eigen Android Auto en wil toch liever het in car systeem leveren. Autofabrikanten zullen niet makkelijk over te halen zijn om dit in te gaan bouwen. En consumenten die voornamelijk voor gratis gaan merken hier geen voordeel van. Maar ik begrijp Googles standpunt wel.
AB Gijsie Vind dit wel een zeer interessant artikel. Kan wel een bedreiging voor Tomtom zijn op de middellange termijn. Vind het wel bizar dat ze met hun eigen google play gaan concurreren door een inbouw Google M. Vraag me af of Apple hierop gaat reageren, door een overname van Tomtom? Lijkt me wel ver gezocht.
Geeft tevens aan ,als het geen fake artikel is, dat ze inderdaad niet zo veel vertrouwen hebben in google play. Heeft iemand hier een mening over
[verwijderd]
0
Martin. Afgelopen jaar pakte dat goed uit. Hele jaar long alleen bij de outlook afgedekt. Met opgestreken premie kun je zelfs long bijkopen na de outlook. Het is een soort mix van buy and hold en specifieke momenten timen. Je kunt bijvoorbeeld vlak voor een autoshow iets extra long gaan en dan na de show weer iets afbouwen. Traden wil ik het niet noemen, maar wel rekening houden met triggers.
[verwijderd]
0
Mojo
1
quote:

werther schreef op 19 december 2014 18:05:

[...]

AB Gijsie Vind dit wel een zeer interessant artikel. Kan wel een bedreiging voor Tomtom zijn op de middellange termijn. Vind het wel bizar dat ze met hun eigen google play gaan concurreren door een inbouw Google M. Vraag me af of Apple hierop gaat reageren, door een overname van Tomtom? Lijkt me wel ver gezocht.
Geeft tevens aan ,als het geen fake artikel is, dat ze inderdaad niet zo veel vertrouwen hebben in google play. Heeft iemand hier een mening over
By tapping into the car's components, Google could also gain valuable information to feed its data-hungry advertising business model. "You can get access to GPS location, where you stop, where you travel everyday, your speed, your fuel level, where you stop for gas," one of the sources said.

Denk juist dat autofabrikanten Google in de ban doen ipv toegang te geven voor de gegevens de bestuurders. Dan heb ik het nog niet over de veiligheidsdiensten, belastingdienst die ook stiekem mee gaan kijken. Nee denk dat de bestuurders het niet leuk gaan vinden.
[verwijderd]
0
quote:

Mojo schreef op 19 december 2014 18:31:

[...]

By tapping into the car's components, Google could also gain valuable information to feed its data-hungry advertising business model. "You can get access to GPS location, where you stop, where you travel everyday, your speed, your fuel level, where you stop for gas," one of the sources said.

Denk juist dat autofabrikanten Google in de ban doen ipv toegang te geven voor de gegevens de bestuurders. Dan heb ik het nog niet over de veiligheidsdiensten, belastingdienst die ook stiekem mee gaan kijken. Nee denk dat de bestuurders het niet leuk gaan vinden.
Als het AD er nu even een artikel aan wijdt op de dag dat TT met de jaarcijfers komt dan kan dat een steuntje in de rug geven

Tenslotte deden ze dat ook (al dan niet terecht) bij TT

[verwijderd]
0
@mojo
AB lol

Of je zit met je vrouw in de auto en komt langs die stripteaseclub, waar wij mannen nooit komen en waar er toch erg veel van zijn, en het Google apparaat zegt ......
[verwijderd]
0
Volkswagen Group chooses TomTom Traffic - Pocket GPS World
www.pocketgpsworld.com/Volkswagen-Gro... - This is a news article from PocketGPSWorld.com titled - Volkswagen Group chooses TomTom Traffic.

Krijg t artikel/linkje niet open !!

Wie gaat het wel lukken ?
1.010 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:37
Koers 6,185
Verschil -1,090 (-14,98%)
Hoog 6,755
Laag 6,040
Volume 2.045.397
Volume gemiddeld 301.687
Volume gisteren 227.592

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront