Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Heijmans - Oktober 2014

249 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Brokie Even
0
Daling in aanloop naar de cijfers, betekent stijgen na de cijfers. Tenzij ze ons weer hebben voorgelogen en die cijfers bar en boos zijn...
Brokie Even
0
quote:

Pexs schreef op 30 oktober 2014 11:13:

Ik ben vaak te ongeduldig. Zie vaak wel potentieel, maar als een door mij verwachte koersstijging plotseling omslaat in een koersdaling haak ik af. En dat kost 9 van de 10x geld. (soms is het echter wel verstandig om af te haken, recente voorbeelden te over helaas). Nu heb ik een flink pak aandelen Heijmans (voor mijn doen) en een put eronder (out of the money). Die put is om te voorkomen dat bij een ramp ik echt
finaal het schip in ga. Ben benieuwd hoe anderen dit doen. Moet wel zeggen dat die put misschien weggegooid geld is maar dat het me wel rust geeft. En dat is ook wat waard, want beleggen is geen spelletje...
Mijn probleem is meer dat ik nooit afhaak. Alleen bijkoop.
[verwijderd]
0
quote:

Broke-even schreef op 30 oktober 2014 11:23:

[...]Mijn probleem is meer dat ik nooit afhaak. Alleen bijkoop.
Hoop niet dat je alias een waarheid wordt ;-)
Nee bijkopen doe ik niet snel. En ik handel ook niet meer in derivaten (turbo's etc.) omdat ik dan eigenlijk "verleid" wordt om veel te hoog in te zetten. Uiterst risicovol. Gewoon een pakket aandelen. En bij een "grote" positie nu dus een put eronder. Koopt tijd en rust.
[verwijderd]
0
na 2009 kan ik helaas concluderen dat die put een goede zet is, als je idd alleen bezig was geweest met traden dan had je aardig rendement gemaakt, helaas is het voor Heijmans de tijd nog niet maar het kan verkeren daarom heb ik de helft verkocht en koop ik sinds 4 jaar op lagere niveaus weer terug en ook ik weet na draka, aalbers en eagon en ing dat dit ook wel eens verkeerd kan gaan en dan mis je 500 procent stijging.
Heijmans is laat en als laatste in de rij maar het moet nu wel eens gaan lopen anders kunnen we nooit met pensioen
[verwijderd]
0
Ik kan alleen maar concluderen dat alle fondsen waar ik een aantal jaar terug op in heb gezet totale rukfondsen zijn gebleken (BAM, Ordina, Imtech, USG, etc). Heijmans was tot nog toe min of meer de witte raaf, maar da's nu ook afgelopen. waarschijnlijk binnenkort winstwaarschuwinkje of fraudegeval.
[verwijderd]
0
Koers werd even gedrukt naar 10,22 om vervolgens rap te herstellen naar 10,49.
Hoogste tijd dat die tien euro stopt als magneet.
[verwijderd]
0
Zeer dun boekje na de eindveiling. Verschil tussen laagste bied en hoogste laat is meer dan een halve euro.
Tategoi69
0
Ben meest bang voor Infra, overheid heeft 1 Miljard minder in de begroting opgenomen voor 2015 terwijl marges dit jaar reeds onder druk staan, wacht eerst de cijfers af om weer positie in te nemen..
[verwijderd]
0
Dat lijkt veel maar is op nationaal niveau niet een heel groot bedrag. Daarnaast kan Nederland het als doorvoerland niet permitteren de wegen te verwaarlozen, zoals nu in Duitsland wel gebeurd. De oosterburen hebben naar verluidt 1000 miljard aan achterstallig onderhoud aan wegen, viaducten en overige infrastructuur. Die 1000 miljard hebben ze niet, maar er zal toch wat moeten gebeuren. Aangezien Heijmans voor 25% omzet uit dld haalt valt daar vast wel een graantje mee te pikken.
En hopelijk pakken ze in belgie ook nog wat leuks mee. Ik ben benieuwd. Heel veel concrete cijfers verwacht ik niet volgende week. Het is immers een trading update. Bevestiging dat ze zwarte cijfers zullens schrijven kan in elk geval veel steun bieden aan de koers. Daar hoop ik dan ook op.
Brokie Even
0
quote:

Pexs schreef op 30 oktober 2014 11:34:

[...]
Hoop niet dat je alias een waarheid wordt ;-)
Nee bijkopen doe ik niet snel. En ik handel ook niet meer in derivaten (turbo's etc.) omdat ik dan eigenlijk "verleid" wordt om veel te hoog in te zetten. Uiterst risicovol. Gewoon een pakket aandelen. En bij een "grote" positie nu dus een put eronder. Koopt tijd en rust.
Tja, als dat de waarheid wordt, dan zij het zo. Ik zit er niet mee, anders zou ik deze risico's niet durven nemen.

Ik koop overigens alleen nog maar bij wanneer het bloed door de straten loopt.
Zo heb ik ook flink Heijmans bijgekocht op 5,5 en 5,7 euro.

Waarom put kopen en niet calls schrijven? Ik ben er geen held in.
Brokie Even
0
quote:

ABC1234 schreef op 31 oktober 2014 11:41:

3% erbij, en zelfs even op +5%. Dat is toch niet zo slecht?
Nee, dat is prima. Maar pas vanaf 14 euro begint het weer leuk te worden, dus dan hebben we nog wel even te gaan.
ABC1234
0
Dat ben ik volledig met je eens. Laten we hopen dat de trading update voor een swing omhoog kan zorgen. Heb het idee dat vrijwel iedereen de hele "bouwaandelen" even links laat liggen..
[verwijderd]
0
Het moet plots wel heel erg tegengevallen zijn afgelopen 2,5 maand dat ze terug moeten komen op hun verwachting van augustus om het jaar positief af te sluiten. Zeker als je leest dat ze recent analisten een bezoek hebben laten brengen aan een bouwproject waarbij ze aangaven alle huizen bij oplevering te azullen verkopen. Als ze aangeven 'in control' te zijn dan is die upswing zeer waarschijnlijk. Na 2013 en 2014 als transitiejaren zou een werkelijke realisatie van 2% op de marge meer dan welkom zijn. Na jaren wachten zouden we dan eindelijk 20+ koersen mogen verwachten. Iets wat ik al eerder van had verwacht dat we dat zouden halen, maar helaas heeft de eurocrisis extra roet in het eten gegooid. Alsmede de late politieke reactie in ons land waardoor pas vanaf begin 13 de huizenmarkt langzaam is gaan verbeteren. Laten we hopen dat het jarenlange herstel zoals verwacht door een aantal analisten werkelijkheid zal worden. Fundamenteel toont de huizenmarkt hier in elk geval een gerede kans toe.
[verwijderd]
0
Toch vraag ik me af wie er op dit moment belang bij heeft om de koers op 10.80 te blokken. Jammer genoeg heeft niemand het lef tot kopen.
[verwijderd]
0
Stukje quote van stockexchangestaartje:

'Het moet plots wel heel erg tegengevallen zijn afgelopen 2,5 maand DAT ze terug moeten komen op hun verwachting van augustus om het jaar positief af te sluiten' (Stukje tekst van stochexchangestaartje)

Waarschijnlijk had er het woord ALS moeten staan i.p.v. het woord DAT.
Ja toch, ex-shutter? (Maakt nl. wel een essentieel verschil...)
[verwijderd]
0
Ik ben geen taalwonder maar je hebt denk ik wel gelijk.
Als heijmans nu een omgekeerd fugrootje doet op de trading update :)
249 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 17,260
Verschil +0,380 (+2,25%)
Hoog 17,300
Laag 16,780
Volume 65.328
Volume gemiddeld 116.158
Volume gisteren 46.706

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront