Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Grote kracht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

613 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 oktober 2014 22:49
    long fdax nog steeds, vanaf 8982, neem die mee over het weekend. gezien de stand van 22u heb ik er vertrouwen in dat we maandag alsnog up gaan ( subject to the stresstest stuff and all other things that are counterproductive). iig bijna 40 punten buffer opgebouwd vandaag, voor wat het waard is.
  2. [verwijderd] 24 oktober 2014 22:59
    Vandaag werd alles op alles gezet om US hoger te zetten voor het weekend.
    Idd olie lager. Itt eerst, waar de anaalisten en joernaalisten schreven dat dit de oorzaak was. Nu hoor je er niks meer van (ik beweer altijd dat lage olie prijs goed is voor de economie en het bedrijfsleven - lagere kosten en kern inflatie). Over de hoge USD is men nu ook stil. Winst waarschuwingen? Weinig van gemerkt. Hele stijging vandaag is forex geïnitieerd. Loopt ook uit toon met VIX. Had verwacht dat einde dag de aap uit de mauw zou komen. Maar die bleef ik de kooi.

    Toen de Liberiaan in Dallas aankwam was het paniek. Nu heeft een New Yorker dagen lang met ebola rond gelopen met zijn vriendin(ook in Brussel), gewoon up. Huizencijfers slecht (normaliter bad = bad), gewoon up.

    Wat mij erg wantrouwig maak is, zoals geschreven, dat de 2 Dow zwaar gewichten IBM en GM ook vandaag nog steeds bearish zijn IBM unchanged. GM 2 dagen behoorlijk rood. Dus deze actie lijk mij index gericht.

    Zondag middag resultaten en EU stress test. Doen ze niet voor niets op zondag middag, want banken die falen kunnen hun deuren sluiten. Des te opmerkelijker de stijging van vandaag. Op zo'n moment wil je je kruid droog houden.

    Enfin. Ik zit er vandaag naast. De helft van mij shorts gesloten met een scheur in mijn broek. Puur FA gehandeld. Doorbraak MT steun die ik vannacht poste geheel genegeerd voor een dag. Niet meer doen dus.

    Met de andere helft wacht ik nog even de stress test af. Zonder nieuwe plaatsjes te maken heb ik genoeg aan die van gisteren. Bullish. Ondanks deze bullsjit dag.

    quote:

    Helsinki schreef op 24 oktober 2014 22:29:

    Olie ook weer lager vandaag
  3. [verwijderd] 24 oktober 2014 23:01
    Vannacht leuke winsten behaald, maar die is vandaag weer in veelvoud ingeleverd.

    Had afgelopen 2 weken de computers en algo's een paar keer goed te pakken. Vandaag pakten ze me dubbel hard terug. Helaas mijn eigen regel nr 1 overtreden vandaag. Handel emotieloos met rationaliteit. Ga dit weekend maar weer eens het Zen gebergte in....shame on me. 2 regels overtreden in 1 dag.....duur betaald....
  4. [verwijderd] 25 oktober 2014 05:48
    quote:

    Zen Master De Groene Techniet schreef op 25 oktober 2014 01:13:

    200 is al lang gepasseerd. Kijk eens naar de 50

    [...]
    Klopt opvallend, spx en dow rond de MA50.
    Bij aex en dax lijkt MA20/dag de magneet te zijn, met kans op MA25 voor een terugval onder de MA10 (BTFD?) en vervolgens op weekbasis weer aan te sluiten bij het geheel.
  5. forum rang 6 JoostVLS 25 oktober 2014 07:41
    quote:

    Sander040 schreef op 24 oktober 2014 23:51:

    goed dat het weer weekend is. Even wat anders doen dan die beurs.
    We zullen wel zien volgende week.

    De AEX ten spijt, verrassen kan die ook in positieve zin.

    ING gaat de kar trekken de komende weken op de AEX zegt mijn gevoel.
    Yep, vandaar een ladinkje lange calls ING
    Maar ook omdat een forumlid ongeveer 2 maanden geleden postte dat zijn buurman bij ING werkt en zijn advies was vol long ING te gaan.
  6. [verwijderd] 25 oktober 2014 08:08
    Koersen banken lopen op aan vooravond ECB-toets

    Van onze redacteur
    vrijdag 24 oktober 2014, 16:21
    update: vrijdag 24 oktober 2014, 20:21
    Zondag worden de gezonde van de ongezonde banken gescheiden in de eurozone. Dan komt de Europese Centrale Bank (ECB) met de resultaten van de toets van balansen van Europese banken, de 'asset quality review' en een stresstest.

    Vertrouwen

    Beleggers lijken de uitkomsten met vertrouwen tegemoet te zien. Aandelen van Europese banken doen het vrijdag in de Euro Stoxx 600 beter dan de index. En de index van Europese banken, de Euro Stoxx Banks is de afgelopen twee weken al opgelopen van 130 naar 142,8 punten. De koers van Banca Monte dei Paschi di Siena stijgt 8% na geruchten dat de wankele Italiaanse bank relatief goed uit de test is gekomen. Het onbevestigde bericht van persbureau Bloomberg vrijdag, dat 25 banken zakken en 10 banken extra kapitaal moeten ophalen, veranderde daar niets niets aan. Die cijfers zijn in lijn met eerdere verwachtingen.

    Rabobank

    De ECB toetst of banken op basis van de kwaliteit van de leningen in hun boeken voldoende kapitaal in huis hebben. Wie dat niet heeft, moet binnen twee weken na zondag met een oplossing komen. De uitkomst van deze test kan maandagmorgen zorgen voor onrust op de financiële markten, waarschuwt Rabobank. 'Het is allerminst zeker dat alle banken deze glansrijk doorstaan', aldus de Utrechtse coöperatieve bank, die zelf ook is getest.

    Streng genoeg?

    Er wordt ook gekeken hoe balansen van eurozone banken zich houden onder stress: zoals een ineenstorting van de beurzen, scherp dalende huizenprijzen en een diepe recessie. Analisten houden er rekening mee dat ook meerdere banken voor deze test zakken. Als dat niet zo is, gaan er zeker vragen gesteld worden over de kwaliteit van de test. Was die wel streng genoeg?

    Oplossing

    Banken zullen proberen, indien nodig, meteen dit weekend een oplossing voor hun kapitaaltekort op tafel te leggen. Zo voorkomen ze dat ze maandag worden afgestraft op de beurs, op de geldmarkt of door weglopende spaarders. Zij hebben hun eigen rapport overigens vrijdag al gekregen, wat een beetje extra tijd geeft om maatregelen te nemen. Zo werd vrijdagmiddag al bekend dat de Franse verzekeraar Axa het kapitaal van een bankendochter in België met €225 mln versterkt in reactie op de uitkomst van de ECB-toets.

    fd.nl/beurs/899940/koersen-banken-lop...
  7. [verwijderd] 25 oktober 2014 08:16
    25 banken zakken voor bankentest

    Van de 130 onderzochte banken zijn er waarschijnlijk 25 gezakt voor de bankentest van de Europese Centrale Bank (ECB). Dit meldt persbureau Bloomberg op grond van een conceptcommuniqué van de ECB dat is ingezien.

    Aanvullend kapitaal

    Van de banken die niet zijn geslaagd, zouden er circa tien nog aanvullend kapitaal moeten ophalen. Daaruit volgt dat de overige gezakte banken eerder dit jaar hun kapitaal al voldoende hebben versterkt.

    De bankentest, waarvan de definitieve uitslag aanstaande zondag wordt gepubliceerd door de ECB, neemt als uitgangspunt 31 december 2013. De eventuele kapitaalmaatregelen die banken daarna hebben genomen, worden afzonderlijk gemeld.

    Onderhandelingen

    Maar bronnen van Bloomberg melden dat de definitieve cijfers er nog anders uit kunnen gaan zien. De onderhandelingen met banken over de uitslag zijn nog gaande.

    De ECB wil geen commentaar geven omdat het volgens haar om 'speculaties' gaat. 'Elke gevolgtrekking vóór de definitieve resultaten van de test zijn uitermate speculatief', aldus de centrale bank.

    Herkenbaar

    Volgens analist Alberto Gallo van RBS komen de cijfers die Bloomberg noemt nagenoeg overeen met zijn inschattingen. Hij verwacht zelf dat elf banken nog kapitaal moeten ophalen. Dat relatief lage aantal zegt in zijn visie nog niets over de geloofwaardigheid van de test. 'Het gaat er ook om hoeveel banken maar net de test doorstaan.'

    Schatting

    Analist Ronit Ghose van Citigroup heeft een schatting gemaakt van het kapitaaltekort van de 37 grote Europese banken die hij volgt. Hij verwacht dat in deze groep banken een kapitaaltekort naar boven komt van €?6 mrd. Van dit tekort heeft hij het kapitaal al afgetrokken dat banken eerder dit jaar hebben aangetrokken. Zonder dit mee te rekenen zou het kapitaaltekort in zijn schatting uitkomen op €?15 mrd.

    De probleembanken zijn volgens hem geconcentreerd in Griekenland, Italië, Spanje en Ierland. Maar hij merkt daarbij op dat het grootste deel van de tekorten eerder dit jaar al is aangezuiverd.

    De bankentest van de ECB bestaat feitelijk uit twee afzonderlijke tests: een test van de kwaliteit van de bankbalans ('asset quality review') en een stresstest, waarbij de balans aan een basisscenario en een somber economisch scenario wordt onderworpen.

    Deutsche Bank

    Bloomberg meldt verder op basis van een anonieme bron dat Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, de bankentest goed heeft doorstaan. De kernkapitaalratio van de bank zou uitkomen op 8,8% in het sombere stressscenario, terwijl een minimum van 5,5% is vereist. In het basisscenario haalt de bank 12,6%; de minimumeis hier is 8%. Deutsche Bank geeft geen commentaar.

    Gezakt

    Twee Italiaanse banken zouden zijn gezakt voor de bankentest: Monte dei Paschi Siena en Banca Carige. Verder noemt Bloomberg Permanent TSB Group Holdings uit Ierland als bank die niet is geslaagd.

    fd.nl/ondernemen/899936/25-banken-zak...
613 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links