Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

mREIT's, REIT's en BDC's

1.754 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
Saltyrug
0
quote:

de belg schreef op 12 september 2014 10:44:

Salty,

Gisteravond heb ik met macroaxis zitten spelen en het is inderdaad een zeer veelzijdige site met een heel gelikt en gebruiksvriendelijk interface.
Maar toch bekroop mij een unheimisch gevoel.

Zoals velen heb ik ook wel met modellen zitten spelen om te proberen de beleggingskeuzes te objectiveren en kwantificeren. Je maakt dan spreadsheetjes met P/E, dividend, waardering van analisten enzovoort. Je geeft een weging aan deze factoren en hoppa.....je krijgt een getal.
Alleen werkt het nooit. Tenminste, bij mij niet.
De toekomst laat zich nu eenmaal slecht voorspellen. Tenminste, niet door mij.

Ik zie je wijze raad met belangstelling tegemoet.
Het is lekker weer, ik ga eerst maar een flink stuk fietsen.
Heb weinig wijze raad toe te voegen, anders dan dat -zoals altijd- wat je er in stopt, er ook weer uit komt. Met andere woorden: de veronderstellingen die worden gebruikt hebben een bepalende invloed op de uitkomst. Bij macroaxis.com wordt -volstrekt logisch overigens- verondersteld dat de rendementen een normale kansverdeling volgen. Dat is niet in overeenstemming met de werkelijkheid, maar mathematisch best handig. Het feit dat EFF er bij jou wordt uitgegooid zal te maken hebben met de samenstelling van je huidige portefeuille en met het feit dat de veronderstellingen van de site niet overeenstemmen met de werkelijkheid.

Het gaat me echter helemaal niet om welk fonds wel of niet bij jouw specifieke portefeuille past. Veel belangrijker is dat men bewust is van de invloed van de toevoeging van een fonds op de karakteristieken van de portefeuille. Zoals eerder gesteld; ik denk dat dit wordt onderbelicht in de discussies op dit forum. Macroaxis.com geeft je een beeld (niet: HET beeld) van de impact van de toevoeging van een bepaalde belegging aan je portefeuille.

Een voorbeeld uit mijn eigen ervaring. Momenteel beleg ik (nog) via Alex. Alex meet het risico met een risicogetal, waarbij 100 een belegging van 100% in de AEX is en 0 risicovrij. Door consequent de correlatie met de bestaande beleggingen in de gaten te houden, beleg ik nu 91% in aandelen en 9% in obligaties, terwijl mijn risicogetal slechts 22 is. Of een en ander ook zich in realiteit ook uitpakt blijft een gok...
Royal Dutch Pim
0
quote:

Saltyrug schreef op 11 september 2014 17:39:

[...]
Je weet: ik heb wellicht iets meer financiele achtergrond en voor mij is het een feestje er mee te spelen.
Dat is een understatement.

Ik heb "ontdekt" dat op de site van IB er ook een uitgebreide portfolio analyst en risico meter opzit met vele mogelijkheden en kengetallen ga me daar eerst maar eens in verdiepen.

Risicometer bij ALEX staat op 42 bij mij, maar er staat dan ook een klein rood zinnetje "niet alle fondsen zijn meegenomen in de risicoberekening". Daar heb ik dus niets aan. Van een andere portefeuille staat de meter weer op 33 terwijl ik daar bijvoorbeeld Banco Esprito Santo en andere "crazy aandelen" in heb maar ook veel cash dus dat zal wel compenseren.
Lk-33
0
Het is een beetje hobbelig in mijn portefeuille de afgelopen 2 weken. Voor het eerst is er sprake van enige underperformance.

Ik zit met name in BDCs, mREITs, REITs, High Yield CEFs, preferred CEFs, CLO fondsen en Emerging market debt CEFs en die zijn allemaal qua sentiment gekoppeld aan het FED beleid. Ik denk dat er overgereageerd wordt dus ik blijf wel zitten waar ik zit en strijk de dividenden op...
jrxs4all
0
quote:

Lk-33 schreef op 17 september 2014 12:49:

Het is een beetje hobbelig in mijn portefeuille de afgelopen 2 weken. Voor het eerst is er sprake van enige underperformance.

Ik zit met name in BDCs, mREITs, REITs, High Yield CEFs, preferred CEFs, CLO fondsen en Emerging market debt CEFs en die zijn allemaal qua sentiment gekoppeld aan het FED beleid. Ik denk dat er overgereageerd wordt dus ik blijf wel zitten waar ik zit en strijk de dividenden op...
Laat de markt maar raar doen, daar komen alleen maar kansen van.

Overigens zijn MBS rentes lang niet zo hard gestegen als die van treasuries, de hedges van de mREITs zijn wel gekoppeld aan de treasury rente. Ik maak me dan ook geen zorgen over de NAV van de mREITs. Maar zoals altijd kijken veel beleggers niet verder dan hun neus lang is en anderen staan dan snel klaar om daarvan te profiteren. Dankzij de geweldige uitvinding van de stop loss slingert zo'n beweging dan nog even door.

Kortom, men leert het nooit terwijl de heer Buffet al lang geleden zei "Mr Market is there to serve you, not to guide you".

Overigens een interessant artikel over verschillende manieren om 10% yield te halen:

www.zerohedge.com/news/2014-09-16/wha...

Ik heb op dit moment geen HY bonds in portefeuille, maar als de rente nog wat verder aantrekt lijkt een CEF met leverage toch wel een aantrekkelijke optie om toe te voegen. Zelf een HY ETF kopen met geleend geld is volgens mij zelfs met de rentes van IB duurder.
Royal Dutch Pim
0
MREIT AMTG verhoogt wederom het dividend (2e keer op rij): seekingalpha.com/news/1988095-apollo-...

Koersen van veel mREITS zijn laatste weken iets gedaald misschien een mooi moment om wat extra in te slaan, morgen gaan AGNC en MTGE ex. $ 0,65 dividend en CYS 22 september.
midjj
0
Komt AGNC niet pas ergens volgende week met het dividend? Ik kan het nergens exact vinden, maar vergeleek net even de optieprijzen van morgen en volgende week vrijdag.
jrxs4all
0
quote:

midjj schreef op 18 september 2014 11:56:

Komt AGNC niet pas ergens volgende week met het dividend? Ik kan het nergens exact vinden
Klopt, het dividend is nog niet eens aangekondigd.

Dat zal waarschijnlijk vandaag gebeuren, op zijn laatst morgen.

Ex datum is dan denk ik volgende week donderdag.

MTGE idem. Ik verwacht bij beiden geen verandering in de hoogte van het dividend.
Royal Dutch Pim
0
Hier de juiste info inzake AGNC dividend: seekingalpha.com/news/1990745-america...

Ik kreeg gisteren (17-9) onderstaande info van bank van Cees Smith (Todays / IB) heeft betrekking op de opties die ik heb geschreven op AGNC:
Options for which the benefit of early exercise or likelihood of early assignment cannot be projected based upon available information (e.g., due to uncertainty as to dividend amount, corporate action or an underlying stock halt):
Symbol Quantity Projected Dividend Currency Ex-Dividend Date
AGNC 17JAN2015 23.0 C ... 0.65 USD 2014-09-19

Weer wat geleerd, mails waarin ex. dividend data staan afkomstig van je broker die kloppen niet (altijd), vervelend.
jrxs4all
0
quote:

jrxs4all schreef op 30 juli 2014 15:50:

Ik heb OXLC verkocht, het risico is me te hoog in verhouding met de meeropbrengst ten opzichte van de alternatieven (Carador/Volta).

Dat was altijd al zo, alleen deed de koers van OXLC het goed. Eigenlijk een gedeeltelijke momentum belegging. De vaart lijkt er echter een beetje uit.

Yield na aftrek van kosten maar voor fees is rond de 21% bij OXLC. Bij Carador is dat 13%. De portefeuille van OXLC is veel riskanter, bijna helemaal equity terwijl Carador 50/50 equity/debt in portefeuille heeft.

Na aftrek van fees blijft er bij OXLC 14% over en bij Carador 11%.

Van de extra 8 procentpunt bruto yield (= extra risico) die OXLC levert tov Carador gaat er dus 5 procentpunt naar de manager en 3 procentpunt naar de belegger.

Opbrenst grotendeels in Carador gestoken en wat RECI en Tetragon bijgekocht.

Zo zie je maar weer dat de markt niet rationeel is, het fonds is in korte tijd van een behoorlijke premie naar een idem discount gegaan.

Laatste NAV is 16,07 (hoewel de NAV bij dit fonds wel een onderschatting van de waarde geeft). Nu ze de gebeten hond zijn kunnen ze er zo maar 10% onder, misschien maar een order inleggen op 14,50 of zo.

Eigenlijk moet ik ook nog maar wat AGNC/MTGE bijkopen, die zijn relatief nog vriendelijker geprijsd.
Lk-33
0
Tja JR, het is even op de handen zitten voor een buy-and-hold belegger als ik ben. Wel goed gezien al hoewel er veel overdreven reacties zijn momenteel.
[verwijderd]
0
Amerikaanse banken die bij de jaarlijkse stresstest van de Fed te veel leningen hebben uitstaan die zijn gefinancierd met vreemd vermogen, krijgen een hogere straf. Het is een nieuwe monetaire maatregel die de lage rente moet weerhouden markten overspannen te maken. Dat meldt FT op basis van ingewijden.
Het stelsel van centrale zou de banken al hebben ingelicht dat de gevolgen voor de komende stresstest verstrekkender kunnen zijn als er nu nog te veel leningen worden uitgezet die niet worden ondersteund door voldoende eigen vermogen. Dat zou zwaardere gevolgen hebben voor de beoordelingen van de kapitaalratio van de desbetreffende bank.
Meer kapitaal
Als een bank te veel leningen financiert met vreemd vermogen, zal de Fed eisen dat de bank meer kapitaal aantrekt. In het ergste geval wordt de riskante portefeuille meegewogen in de kwalitatieve beoordeling van de bank. De beslissing om het zogenoemde 'leverage lending' te koppelen aan de jaarlijkse stresstest kan voor banken voor problemen zorgen in het uitkeren van dividend naar aandeelhouders of moederbedrijven.
Aanleiding van de maatregel zou zijn dat er tot dusver nog veel te veel geleend geld wordt verstrekt. Zo zou er voor $ 445 mrd aan 'leveraged loans' uitstaan, terwijl dat vorig jaar op dit moment $ 470 mrd bedroeg.
Klein stukje uit het FD vandaag
shaai
0
Zo, dat FD vertaalt weer erg onduidelijk, ik snapte er niets van, totdat ik het gewoon in het Engels las. FD had leveraged loans beter onvertaald kunnen laten, met evt een uitleg:

www.reuters.com/article/2014/09/23/fe...

Risky leveraged loans may affect banks in stress test - FT

(Reuters) - The U.S. Federal Reserve is warning banks that lending for deals that load up companies with too much debt could impact its assessment of banks' loan loss rates in the next stress test, the Financial Times reported.

The Fed's decision to link leveraged lending to its annual capital analysis and review is likely to alarm banks whose ability to pay dividends will be constrained if they fail the test, the daily said, citing people with knowledge of the matter. (on.ft.com/1ogNtlN)

The Federal Reserve, the Office of the Comptroller of the Currency and the Federal Deposit Insurance Corp issued guidelines in March last year to restrict banks making loans in deals such as leveraged buyouts that would leave a company with debt levels more than six times its annual cash flow.

Since the guidelines were issued, regulators have warned lending standards have in fact deteriorated.

Leveraged lending is one of the most lucrative forms of loans for banks, giving Wall Street an incentive to accommodate borrowers as much as it can.

Even if a bank meets minimum requirements to pass the test, a leveraged lending portfolio that the Fed considers too risky could affect its assessment, the Financial Times reported.

A Fed spokeswoman had no comment on the report. (Reporting by Amrutha Gayathri in Bangalore)
jrxs4all
0
Dit is ook een leuke, wat mensen allemaal verzinnen om te proberen een paar cent te verdienen aan het naar beneden praten van een fonds:

seekingalpha.com/article/2519815-pros...
midjj
0
Royal Dutch Pim
0
@midjj
Mijn visie: die actie heeft nauwelijks invloed op de koers. Je loopt het risico dat AGNC alleen maar volatieler wordt als het Gary Kain cs het dividend echt per maand gaat herberekenen en aanpassen. Maar ik heb het management van AGNC (en dus ook MTGE) erg hoog zitten dus dat komt wel goed. Ze doen dit omdat veel US beleggers graag van een maandelijks dividend genieten ipv per kwartaal omdat ze van het dividend moeten leven. Ze verwachten door deze actie dat meer beleggers het aandeel aan hun dividend porto's gaan toevoegen. Nogmaals dat is mijn idee.

Ter aanvulling: niet alleen AGNC is afgelopen weken flink gezakt maar bijna alle mREITs en BDC's (m.u.v. FSIC in mijn porto). Ik heb vorige week nog flink mREITs en BDC's bijgekocht maar dat was te vroeg blijkt nu. De stijging van de dollar en het forse dividend maken de koersdaling in mijn geval meer dan goed. Ik koop niet nog meer bij maar mijn handen jeuken wel op deze aantrekkelijke koersen, bijvoorbeeld MTGE 13,8% dividend en CYS 14,6%.

Waarom dalen de koersen? Volgens mij omdat de markt "bang" is voor een snelle rentestijging. Mijn verwachting is juist een gestage maar ook minimale rentestijging en dat pas vanaf september 2015. We zullen zien en verder rustig achterover leunen en de divi's binnen laten stromen.
Lk-33
0
RDP mee eens, ik denk dat de markt momenteel overreageert. Het is natuurlijk niet leuk als de koersen dalen maar de stijging van de dollar maakt veel goed. Ik koop momenteel mondjesmaat bij door het herbeleggen van de dividenden, maar ook niet meer dan dat.
jrxs4all
0
quote:

Royal Dutch Pim schreef op 1 oktober 2014 09:15:

Waarom dalen de koersen? Volgens mij omdat de markt "bang" is voor een snelle rentestijging.
Er zitten veel particuliere beleggers in dit soort aandelen en 90% daarvan heeft geen flauw idee waar ze mee bezig zijn. Dan wordt je al gauw bang en de computerhandel vergroot die bewegingen nog weer uit en verdient eraan. Niets nieuws.

Ik durf niet te zeggen of die maandelijkse NAV publicatie daar wat aan verandert. Of je nu 1 x 3 maanden bang wordt gemaakt voor een NAV daling of 3 x 1 maand, zou dat verschil maken ?

Gelukkig zorgt dat rentegedoe ook voor een stijgende dollar en blijft mijn portefeuille per saldo een beetje hangen. Gewoon het dividend blijven incasseren, dat is ook in dollars dus je krijgt steeds meer euro's dividend.
1.754 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,47  +2,45  +0,28%  11:29
 Germany40^ 17.983,40 -0,58%
 BEL 20 3.868,07 -0,41%
 Europe50^ 4.968,38 -0,43%
 US30^ 38.336,01 -0,05%
 Nasd100^ 17.374,71 -0,85%
 US500^ 5.044,69 -0,55%
 Japan225^ 37.717,64 -0,74%
 Gold spot 2.325,07 +0,39%
 EUR/USD 1,0723 +0,24%
 WTI 82,80 -0,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,69%
Flow Traders +5,69%
NX FILTRATION +4,32%
Fugro +2,27%
JUST EAT TAKE... +2,09%

Dalers

ADYEN NV -10,45%
WDP -4,46%
BAM -1,24%
Alfen N.V. -1,19%
AZERION -1,18%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront