Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

[verwijderd]
0
quote:

Brievenbus schreef op 14 augustus 2014 13:32:

[...]
Viel mij fors mee?
Ja, volledig gefinancierd (ver)bouwdepot valt fors mee idd.

Maar dat gaat op den duur wel verdwijnen. Ik verwacht zelfs dat 100% financiering op niet al te lange termijn gaat verdwijnen.

Maar dat is speculatie natuurlijk.
Da Freeze
0
Bouw trekt investeringen naar beneden

De aanhoudende kwakkelende bouwsector zorgt ervoor dat de investeringen in het tweede kwartaal van 2014 laag blijven.

Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
"Vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar zijn de investeringen in Nederland wel iets gegroeid, maar vergelijk je met kwartaal op kwartaal zijn die zelfs iets gedaald", zegt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, tegen NU.nl.
In het eerste kwartaal kende Nederland een zachte winter waardoor er geen vorstverlet was, dat is goed voor de productie. "Wanneer je een vergelijking maakt met een kwartaal dat vrij goed is, dan pakt die vergelijking automatisch slechter uit", zegt Van Mulligen.
Failliet
Ook het onderliggende beeld is nog niet goed, er gaan nog bouwbedrijven failliet en er verdwijnt veel werkgelegenheid. De impuls vanuit de aantrekkende woningbouw is nog niet terug te zien in de bouwsector.
Van Mulligen: "Er worden wel meer bouwvergunningen uitgegeven en architecten krijgen meer opdrachten, maar het duurt even voordat dat effect zichtbaar is. Het herstel in de bouwsector duurt daarom wat langer."
Plus
Bij andere investeringen, zoals bij productiematerieel, was in het tweede kwartaal wel een plus te zien.Er werd meer geïnvesteerd in machines, computers, software, auto's en bedrijfsauto's.
Die toename is kleiner dan een kwartaal eerder, maar op jaarbasis is er een groei te zien. "Dat is in lijn met het stijgende producentenvertrouwen en de toegenomen bezettingsgraad", aldus Van Mulligen.
www.nuzakelijk.nl/ondernemen/3852088/...
Da Freeze
0
Klopt!

Belastingvrij schenken voor huis niet verlengd

De maatregel waarbij mensen belastingvrij een ton kunnen schenken aan familie of vrienden mits het geld wordt ingezet voor de aankoop of verbouw van een huis, wordt zeker niet verlengd.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat vrijdag.organisatie NVM had deze week gepleit voor verlenging van de maatregel, die een groot succes is. Er is in de eerste helft van het jaar al 50.000 keer gebruik van gemaakt, terwijl was uitgegaan van 20.000 mensen.
Dijsselbloem zei dat de maatregel een 'kickstart' heeft gegeven aan het herstel van de woningmarkt en daarmee precies doet waar ze voor bedoeld is. Iedereen die dat wil, kan er nog tot eind dit jaar van gebruik maken, maar daarna is het echt voorbij.

Schatkist
Het lijkt erop dat de populariteit van de maatregel gevolgen heeft voor de begroting van Dijsselbloem. Dat 50.000 mensen er gebruik van hebben gemaakt, betekent dat de schatkist mogelijk honderden miljoenen euro's meer misloopt aan belastinginkomsten dan waarmee gerekend was.
Dijsselbloem beaamde dat de populariteit kan leiden tot een tegenvaller op zijn begroting, maar stelde dat de gevolgen pas in de loop van volgend jaar duidelijk zijn.

Begrotingsonderhandelingen
Mogelijk komt een verlenging van de schenkingsvrijstelling volgende week toch nog op tafel in de begrotingsonderhandelingen tussen de regeringscoalitie en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP, maar wat Dijsselbloem betreft is het duidelijk afgelopen eind dit jaar.
Dijsselbloem verwacht met het aantrekken van de economie en het verbeteren van het begrotingstekort geen moeizame onderhandelingen. Voor het eerst in jaren hoeft het kabinet niet extra te bezuinigen en is er juist wat ruimte voor lastenverlichting. Dijsselbloem zei zich te verheugen op saaie onderhandelingen. "Soms is saai heerlijk. Daar ga ik van genieten, hoop ik."

Econoom Arnoud Boot pleit op NU.nl voor een permanente regeling van 70.000 euro belastingvrij schenken. Volgens hem kan met deze maatregel voorkomen worden dat de opleving van de huizenmarkt in de knop wordt gebroken.

www.nu.nl/politiek/3853114/belastingv...
voda
0
quote:

Brievenbus schreef op 14 augustus 2014 13:42:

Jij moet Peter wel gruwelijk missen A5! :-)
Anders ik wel! (en ik denk ook velen anderen)
NewKidInTown
0
Dreigt er nu zelfs in Duitsland de zeepbel te knappen ?

"In diesen deutschen Städten droht die Wohnungsblase"

Lees verder:

www.welt.de/finanzen/immobilien/artic...
[verwijderd]
0
quote:

KidBackInTown schreef op 16 augustus 2014 16:58:

Dreigt er nu zelfs in Duitsland de zeepbel te knappen ?

"In diesen deutschen Städten droht die Wohnungsblase"

Lees verder:

www.welt.de/finanzen/immobilien/artic...
ach, mijn verhuurder wou me de hut verkopen, voor amper 60 jaar huur.

Is een koopje, er staat genoeg te koop aan 80 tot 100 jaar huur.

Sinds Merkel en Schäuble duidelijk gemaakt hebben dat ze elke cowboy bank zullen redden, zijn alle remmen bij de banken los.

[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 14 augustus 2014 12:23:

Ik ben het eens nagegaan: van de hele vriendenkring van onze 4 kinderen (allemaal 30-ers), neven, nichten, hun vrienden etc., bij elkaar opgeteld zo'n 100 gezinnen verspreid over een groot deel van Nederland, heeft 95% een nieuwbouwwoning, of is daarnaar op zoek.
Een zo duidelijke meerderheid moet zich ook landelijk wel aftekenen, dunkt mij.
Deze generatie is anders dan de vorige, heeft 'het wat hoger in de bol': (zachtst gezegd) niet graag zelf klussen, liever geen tuin, wél een werkster, allebei een baan, kinderen uitstellen, en dan nog hooguit 1 of 2.
Oudere huizen vergen meer onderhoud, en dat wil het gros van deze generatie niet.
Voeg daarbij, dat de huizen van de babyboomers meer en meer vrij komen, en je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te weten, dat de prijzen van de oudere huizen verder onder druk komen te staan., hoe goed gebouwd en romantisch (hoewel; vaak in de jaren 60-70 al onherstelbaar 'vernieuwd!) de huizen van de jaren 20-30 ook mogen zijn.

andere reden voor

zelfde oppervlakte en tuin in jaren 30 woning = gewilderder, vaak ook in fijnere buurt (geen vinex) daardoor duurder en niet te betalen voor dat gezin.. tenzij ze compromissen sluiten.. compromis is dan nieuwbouw in een vinex

locatie locatie locatie
josti5
0
Onderschat 'vinex' niet - ik dacht óók, dat dat niks was, toen ik nog in Heemstede woonde...
Hoofddorp, Zoetermeer, Almere: nou nee.
Maar Getsewoud Nieuw-Vennep is beslist niet verkeerd, integendeel, óók als ik de auto's bekijk, die daar bij menig optrekje staan, en de taal hoor, die daar gesproken wordt, óók door de schoolkinderen: lijkt wel Aerdenhouts...
josti5
0
quote:

BEN belegt schreef op 17 augustus 2014 10:39:

hm

Nou, als je zó slim bent met plaatjes zoeken, weet je vást ook wel betere te vinden -:)
voda
0
Geen enkele hypotheekverstrekker biedt Blok-hypotheek aan

Anderhalf jaar na de introductie blijkt dat geen enkele hypotheekverstrekker de duohypotheek, beter bekend als de Blok-hypotheek, aanbiedt.

Foto: ANP

Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs diverse hypotheekverstrekkers.

Om de hoge maandlasten van starters te drukken bedacht minister Stef Blok in 2013 een nieuwe constructie. Zowel ING als Rabobank en ABN Amro laten weten de hypotheek niet aan te bieden, omdat er geen vraag naar is.

"Er is voor ons geen aanleiding om de duohypotheek aan te bieden", aldus een woordvoerder van ABN Amro, de bank die vorig jaar de deur nog op een kier hield. "Uit onderzoek is gebleken dat er geen interesse voor is."

"Omdat klanten er weinig behoefte aan hebben en de constructie heel complex is, hebben wij besloten het product niet te gaan voeren", verklaart een woordvoerder van de Rabobank.

Blok-hypotheek

"Het is moeilijk om een mening te hebben over de Blok-hypotheek, want ze bestaan niet", aldus een woordvoerder van De Hypotheker. "We hebben er niks meer van gehoord, maar op het eerste gezicht is het ook geen gemiste kans."

Lodewijk van der Heijden, directeur van De Hypotheekshop, bevestigt dat de Blok-hypotheek niet wordt aangeboden en ziet dat ook niet snel meer gebeuren. "De markt is nu minder negatief dan destijds."

Met ingang van 2013 moeten nieuwe hypotheken in dertig jaar worden afgelost om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Doordat de woningmarkt destijds in zwaar weer verkeerde, vreesde men dat door deze maatregel de huizenmarkt op slot zou komen te zitten.

Constructie

In het woonakkoord dat in februari 2013 werd gesloten, is een constructie opgenomen waardoor de maandlasten van een hypotheek verlaagd konden worden. Het idee van minister Blok is dat een huizenkoper twee leningen afsluit. De eerste lening wordt in dertig jaar afgelost, waardoor de rente aftrekbaar is.

De tweede lening, voor maximaal de helft van de waarde van de woning, is aflossingsvrij. De rente over de tweede lening is daardoor niet aftrekbaar.

De maandlasten bij deze constructie liggen bij aanvang lager dan een volledige annuïteitenhypotheek, omdat er minder wordt afgelost. Maar de uiteindelijke kosten zijn hoger en na dertig jaar blijft een schuld over.

Rente

De Hypotheker berekende destijds dat een starter die een woning van 200.000 euro met een Blok-hypotheek financierde op termijn bijna 60.000 euro meer kwijt zou zijn aan rente.

De constructie kon daarom al snel op kritiek rekenen. Rob Mulder, directeur van Vereniging Eigen Huis, sprak destijds over een "politiek gedrocht".

Delta Lloyd en Aegon lieten vorig jaar al weten het nieuwe product te ingewikkeld te vinden en het daarom niet op de markt te brengen. De banken hielden de optie nog open, maar anderhalf jaar later lijkt het er niet op dat de duohypotheek ooit nog het levenslicht zal zien.

Spelregels

Een woordvoerder van Blok laat NU.nl weten dat de minister enkel op verzoek kenbaar heeft gemaakt wat binnen de spelregels mogelijk is om de maandlasten te drukken. "De minister heeft alleen de wettelijke gevolgen zichtbaar gemaakt. Het is vervolgens aan de markt of ze het product willen aanbieden."

"Het grootste probleem is dat de regeling veel vragen opriep die geen antwoord kregen", aldus een woordvoerder van Vereniging Eigen Huis. "De minister riep dat banken dat gingen bepalen, maar die gaven aan er niet mee bezig te zijn."

"Of er sprake is van een regiefout weet ik niet, maar het heeft niet geleid tot nieuwe producten. Onze verwachtingen waren niet hoog en we hebben geen signalen dat er in de toekomst wel Blok-hypotheken worden aangeboden."

Grote verzekeraars willen niet aan Blokhypotheek | Rabo ziet Blok-hypotheek als haastwerk

www.nu.nl/geldzaken/3851464/geen-hypo...
josti5
0
quote:

BEN belegt schreef op 17 augustus 2014 14:42:

heb google earth erbij gepakt, maar ehm... niet echt.
Tsja: selectief fotootje, Google Earth: als je dáárop je mening (= voor-oordeel) baseert...
Brievenbus
0
quote:

josti5 schreef op 17 augustus 2014 08:43:

Onderschat 'vinex' niet - ik dacht óók, dat dat niks was, toen ik nog in Heemstede woonde...
Hoofddorp, Zoetermeer, Almere: nou nee.
Maar Getsewoud Nieuw-Vennep is beslist niet verkeerd, integendeel, óók als ik de auto's bekijk, die daar bij menig optrekje staan, en de taal hoor, die daar gesproken wordt, óók door de schoolkinderen: lijkt wel Aerdenhouts...
Maar dan is het het net niet.
Net als Getsewoud - Nieuw-Vennep.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 17 augustus 2014 16:38:

[...]

Tsja: selectief fotootje, Google Earth: als je dáárop je mening (= voor-oordeel) baseert...

Tsja, jij spreekt over een mooie (vinex) locatie. Ik ben er nooit geweest en wil dat graag zou houden als ik de satelliet foto's zie. Gelukkig dat smaken verschillen.

Laat eens een sfeervolle foto zien van de omgeving daar die laat zijn wat jij bedoelt.
josti5
0
Lukt mij niet: krijg steeds 'server error'.
Anders had je een SFEERVOLLE foto gezien.
En gelukkig verschillen smaken, inderdaad-:)
Da Freeze
0
Opnieuw meer huizen verkocht in juli

Er zijn in juli 13.883 woningen verkocht, een stijging van 43,7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Dit meldt het Kadaster maandag. Vergeleken met een maand eerder stijgt de woningverkoop in juli met 22,6 procent.
Bij alle woningtypen is een toename zichtbaar. De verkoop van tussenwoningen stijgt het meest met een toename van 50,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bij 2-onder-1-kapwoningen neemt de verkoop met het laagste percentage toe, namelijk 37,5 procent.

Ten opzichte van een maand eerder is de grootste stijging te zien bij vrijstaande woningen met een toename van 30,2 procent. Bij de appartementen is de stijging het minst groot met 16 procent.
Utrecht
Ook in alle provincies stijgen de woningverkopen. Utrecht ging aan kop met een toename van 65,7 procent vergeleken met juli 2013. Groningen zag de kleinste stijging van de woningverkoop met 21,2 procent.
Vergeleken met juni is de stijging in Zeeland juist het grootste met 39,2 procent meer verkochte woningen. In Friesland is de toename juist het laagst met een groei van 14,6 procent.

Hypotheken
In juli werden 20.551 hypotheken geregistreerd, een toename van 43,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Op maandbasis nam het aantal geregistreerde hypotheken met 19,5 procent toe naar 17.204.
Het aantal executieveilingen nam met 24 procent toen van 175 in juli 2013 naar 217 in juli 2014.

www.nu.nl/geldzaken/3853232/opnieuw-m...
40.341 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront