Opportunty Investment Management « Terug naar discussie overzicht

Marius Ritskes tackled Henk Stienstra's Mercurius

113 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

tepper schreef op 25 maart 2014 09:32:

Confirmation of Directors' shareholding positions

er broeit iets
Hooi of stront...?

DeZwarteRidder
0
Conclusion
OIM’s management made great progress at the development of business activi-
ties over the past few months, and it has not yet been adequately appreciated by the stock market. After a rapid rally last
autumn a severe correction has followed, during which the major part of the gains was lost again. At the current price, the
company has – measured against the surplus from 2011 – only a PER of 5.9,
despite the fact that the group’s expansion holds a high profit potential. The group’s most important asset is still the Fleischhauer subsidiary, which is strengthening its position in the German market through acquisitions and is targeting revenues of EUR 100 m in the mid-
term. But also the recent activities of the financial holding, the participation in the Asian business of the thriving energy drink Mad Croc and the development of a financial service provider for
the Benelux countries, promise high returns in case of success. Against this background, we assess OIM still as a speculative buy with a target price of EUR 3.0

www.iex.nl/Forum/Upload/2014/7518190.pdf
DeZwarteRidder
0

Op de Brusselse beurs staat een obscuur Brits bedrijfje, in handen van Nederlandse aandeelhouders en met een activiteit in Duitsland. Wat staat het daar te doen?

Er woedt een hevige ruzie tussen de aandeelhouders van Opportunity Investment Management (OIM), een op Euronext Brussel genoteerd bedrijf. De belangrijkste aandeelhouder van het vehikel zou via slinkse constructies verhullen hoe groot zijn participatie werkelijk is, om te vermijden dat hij verplicht wordt een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen.

OIM is een eigenaardige boîte. De onderneming is Brits, ze wordt geleid door Nederlanders, haar enige activiteit is een klein ingenieursbureau in Duitsland, ze is bezig met complexe financiële transacties en ze heeft een beursnotering in Brussel. Waarom in Brussel??Dat is de vraag die Euronext Brussel en de toezichthouder in België zich zouden moeten stellen.

Het heeft er alle schijn van dat de hele OIM-structuur is opgezet om uit het vizier van de toezichthouders te blijven. Als Britse vennootschap met een beursnotering in Brussel is OIM voor sommige aspecten onderworpen aan de controle van de Britse Financial Services Authority (FSA) en het Britse Takeover Panel, voor andere aspecten is dan weer de Belgische marktenwaakhond Autoriteit Financiële Diensten en Markten (FSMA) verantwoordelijk.

In de praktijk is de bevoegdheidsverdeling echter niet zo klaar afgelijnd, spelen de toezichthouders in België en het Verenigd Koninkrijk elkaar de bal toe en ontsnapt OIM nagenoeg aan elke controle. Hoewel het voor iedereen duidelijk is dat er een reukje zit aan de onderneming, grijpen de toezichthouders niet in. OIM?is immers maar een onbelangrijk bedrijf, en een link met het Verenigd Koninkrijk of België heeft het amper. Noch de Financial Services Authority in het Verenigd Koninkrijk, noch de FSMA in ons land is gehaast om OIM tot de orde te roepen.

Intussen blijft OIM vrolijk genoteerd staan op Euronext Brussel. Een weinig transparant centjesaandeel waar nauwelijks handel in is en waar de Belgische beleggers weinig belangstelling voor tonen.?Het kunnen op de Brusselse beurs niet allemaal toppers zijn als AB InBev, Solvay of Belgacom. Maar wat staat OIM daar te doen, een schimmige onderneming die geen enkele band heeft met ons land?

Doordat de voorbije jaren een aantal Belgische bedrijven zoals Duvel, Omega Pharma, Devgen en IRIS de beurs de rug hebben toegekeerd, lijdt Euronext Brussel aan acute bloedarmoede.?Het is begrijpelijk dat de directie van de Brusselse beurs niet graag nog meer bedrijven van de koerstabellen ziet verdwijnen. Dat is slecht voor de statistieken. Maar een onderneming als OIM biedt de beurs of de beleggers geen enkele meerwaarde. Het is integendeel een schandvlek voor de Brusselse beurs.

‘Euronext Brussel is alleen maar een handelsplatform’, voert Vincent Van Dessel, de voorzitter van de Euronext Brussel, aan. Hij schuift de hete aardappel door naar de marktentoezichthouder FSMA. Maar dat is al te gemakkelijk.?Van een instelling als Euronext Brussel mag worden verwacht dat ze een minimale kwaliteitscontrole uitoefent op de bedrijven die ze tot het noteringsbord toelaat.

www.tijd.be/opinie/commentaar/Schandv...
DeZwarteRidder
0
quote:

tepper schreef op 12 maart 2014 11:30:

Waarde Fleischhauer 50-60 miljoen
Dus niet!

Slechts 20 miljoen...!!
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 april 2014 12:04:

[...]

Dus niet!

Slechts 20 miljoen...!!
Valt tegen ja.
ws belgie
0
vandaag volledig uitgestapt, vorige week een gedeelte van de hand gedaan , vandaag de rest;

Met winst? ja zeker.
met volledige overtuiging? nee, heb er lang in gezeten en wil nu wel mijn bijna 100% winst nemen, wel bang dat er komende weken maanden nog wat extra zal gebeuren.

4energy is de volgende die wellicht de deur uit gaat. Daarna heb ik nog wat vaste waarden in portofolio,

ageas: helf van de stukjes afgelopen maanden van de hand gedaan. +/- 65% winst, aangekocht tussen 1.25 en 1.9€ (nu 12.50 en 19€)
tiginix, wellicht nog enkele jaren voor ik misschien winst kan nemen.
Roularta: hopen op een economisch herstel
global grapics: nog wat wachten, maar hopelijk komende maanden winst;
roodmicrotec: de deur uit vanaf 0.30€, ooit behalen we die koerswaarde, dan cashen, nu geduldig wachten.
sbm: wachten, voorlopig nog maar een kleine 10% winst
tessenderlo: ingestapt met een gemiddelde van 19€. , daar valt zeker 100% winst te rapen in de komende 5 jaar; geduldig afwachten .

amerikaanse spelletjes:

gtat: voorlopig min 20%. we zien wel. Als ik daar iedereen mag geloven moet ik de rest van mijn dagen niet meer werken.
szym: zelfde verhaal, sedert de aankoop alleen nog maar achteruit gegaan.
tdey:statusquo, al geloof ik daar wel nog in. Dit zijn casino aandeeltjes en ooit valt het balletje wel eens goed. dergelijk aandelen kunnen gemakkelijk 200 tot 4000% stijgen in een zeer korte periode, alleen moet je er in zitten voor het balletje goed valt.
Dit zijn speel aandeeltjes.

Focus richten op vaste waarden en aandelen met een dividend.

hopelijk kan iedereen genieten van een fikse winst
[verwijderd]
0
Ik vermoed dat Stienstra nu terug slaat. In ieder geval lijkt het er op dat het verkoopteam van Mad-Croc het bijltje erbij heeft neergelegd. Laatste weken zijn er geen nieuwe verkooppunten bijgekomen.

www.echtesmaakmetkick.nl/verkooppunten/
[verwijderd]
0
er komen 2 nieuwe directeuren bij
goed teken ?
Bescherming tegen mercurius ?
Weet iemand hoeveel de boekwaarde van dit bedrijf is ?
[verwijderd]
0
ze zijn wel lekker bezig

May 8th, 2014

The Board of Directors of OIM Plc informs the market about the appointment of two new Directors.

The BoD of the Company has lacked a sufficient number of independent Directors for some time due to the leaving of Mr Tom Ackerly and Dr Reinhard Krafft.

Mr Tom Ackerly, who served the Company as a Director and CEO for quite some time in the past, has agreed to be reappointed as a Director. Mr Ackerly has been appointed as a Director on the 5th May 2014 with immediate effect and will act as a Vice-Chairman of the Board of Directors.

Mr Santiago Kalf, an internationally experienced trading manager who holds an AFM license, has been appointed as a Director of the Company on the 5th May 2014 with immediate effect as well.
[verwijderd]
0
Vandaag
zullen we zien hoe de machtsverhoudingen liggen bij oim
zal mercurius erin slagen de macht over te nemen
en welk impact zal dit hebben op het bedrijf ?

[verwijderd]
0
mercurius toch buiten spel gezet ,
intussen kan verkoop fleishauer afgerond worden ?
het wordt hier leuk
de echte waardecreatie kan beginnen
hoe zien jullie het ?
DeZwarteRidder
0
quote:

PATJES schreef op 14 mei 2014 07:57:

mercurius toch buiten spel gezet ,
intussen kan verkoop fleishauer afgerond worden ?
het wordt hier leuk
de echte waardecreatie kan beginnen
hoe zien jullie het ?
Als je dit nu even kan uitleggen aan ons, dan kunnen wij het ook begrijpen:


report on the General Meeting on 12. May 2014

May 12, 2014

The Board of Directors of OIM Plc informs the market that a General Meeting has been held on 12. May 2014.
Resolution 1 has been removed from business of the meeting and therefore not voted on.
Resolutions 2, 3 and 4 were proposed as ordinary resolutions. The resolutions were put to the meeting and a poll was demanded.
Resolution 5 was proposed as a special resolution to the meeting and a poll was demanded.
The Chairman exercised his power to adjourn the taking of a poll on resolutions 2 to 5 to a time and date no later than 30 days after the meeting which date was determined as 10 June 2014.

For additional information, please contact:
OIM plc
Jos Haag, Chairman
+31 (0)40 214 65 65
info@oimplc.com
[verwijderd]
0
quote:

PATJES schreef op 14 mei 2014 07:57:

mercurius toch buiten spel gezet ,
intussen kan verkoop fleishauer afgerond worden ?
het wordt hier leuk
de echte waardecreatie kan beginnen
hoe zien jullie het ?
Juist dat Mercurius niet buitenspel is gezet, omdat wanneer het zeker was dat er geen genoeg steun was voor de verzoeken van Mercurius, het bestuur de stemmingen had laten doorgaan en nu hebben ze juist de stemmingen nu voorkomen en moeten die stemmingen op een ander tijdstip toch gedaan worden. Er is door het bestuur tijd gewonnen maar Mercurius staat wel sterker in de besprekingen volgens mij omdat, ik denk dat ze een meerderheid achter zich hebben.
DeZwarteRidder
0
quote:

waarschuwer schreef op 14 mei 2014 18:52:

[...]

Juist dat Mercurius niet buitenspel is gezet, omdat wanneer het zeker was dat er geen genoeg steun was voor de verzoeken van Mercurius, het bestuur de stemmingen had laten doorgaan en nu hebben ze juist de stemmingen nu voorkomen en moeten die stemmingen op een ander tijdstip toch gedaan worden. Er is door het bestuur tijd gewonnen maar Mercurius staat wel sterker in de besprekingen volgens mij omdat, ik denk dat ze een meerderheid achter zich hebben.
Uitstel is misschien net genoeg voor partij Ritskes om aandelen bij te kopen.......!!!
113 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,11  +1,09  +0,12%  12:01
 Germany40^ 17.975,20 -0,63%
 BEL 20 3.872,53 -0,29%
 Europe50^ 4.965,04 -0,50%
 US30^ 38.316,52 -0,10%
 Nasd100^ 17.374,83 -0,85%
 US500^ 5.043,69 -0,57%
 Japan225^ 37.687,64 -0,82%
 Gold spot 2.325,51 +0,41%
 EUR/USD 1,0726 +0,27%
 WTI 82,74 -0,19%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Flow Traders +6,20%
UNILEVER PLC +5,85%
NX FILTRATION +2,78%
Fugro +2,44%
Accsys +1,83%

Dalers

ADYEN NV -11,76%
WDP -4,54%
VIVORYON THER... -1,90%
BESI -1,44%
Alfen N.V. -1,39%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront