TomTom « Terug naar discussie overzicht

Woensdag 12-2 "de dag na"

421 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
stot
0
hoe kan het dat tom2 er iedere keer in slaagt de koers in de grond te stampen:

2 jaar geleden de bug die 14 miljoen koste
vorig jaar de extra reclame kosten 14 milj extra in 3 maanden
dit jaar investeringen extra voor internet platform

wat is het volgend jaar ??????

zo blijven we tussen de 4 en de 6 de komende 5 jaar , de topman komt ook niet overtuigend uit zijn woorden en zou de PR aan iemand anders moeten laten met een enthousiastere manier van vertellen

hoe overtuigd zo iemand grote klanten van het goede produkt tom2????
Orginal
0
Ik ga ze zo verkopen en never maar dan ook never Tomgoddijn. pfff wat een t....stent
boem!
0
quote:

Maikel1983 schreef op 12 februari 2014 15:07:

Na de teleurstellende outlook, waar ik zelf rekende op groei mijn investering in TomTom tegen het licht gehouden. Ik zelf was ook enigszins teleurgesteld in de outlook, rekende op groei in 2014, waarbij ik stiekem hoopte op een klein dividend. Hierbij een signaal afgevend dat TomTom de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet.

Waarom is TomTom voorzichtig qua outlook? (CC – conference call, HG – Harold Godijn, MW – Marina Wyatt)
1) Automotive
Naar aanleiding van de vraag in de CC door Goldman Sachs analist. Is er voor mij een hoop duidelijk geworden. Automotive zit in transitie waarbij enkele hardware deals verlopen door dat deze modellen niet meer geproduceerd worden. Dus een simpele transitie van hardware naar software leverancier, dit gaat gepaard met een lagere omzet en “waarschijnlijk” hogere marge. Dit heeft al geleid tot resultaat want tijdens de CC zei HG; “During the year we won nearly all traffic deals on the market, with that we will progressively improve our probe database, with that further make our traffic product excel over competition offering”.
MW
2014 – execution of the strategy – Hardware based systems -> software content – 2014 take hold – other hardware contract starts to widen down. Content side – PSA/traffic deals start the end of development process. Revenue levels will be muted –hence will be down a bit.

2) CAPEX
Een andere reden waarom TomTom met een voorzichtige outlook komt voor 2014, is simpel weg het feit dat TomTom 100m+ uitgeeft aan CAPEX.
2 belangrijke projecten voor de toekomst voor TomTom zijn Navkit en Real time mapping platform. Op dit moment zijn er 2 verschillende naast elkaar functionerende mapping platforms. TomTom wil naar 1 “real-time” mapping platform. TomTom heeft als doel in 2015 naar 1 platform over te gaan.
MW – CC
Our goal is to retire our legacy platform in 2015. Tangible benefits – to focus on the new world driving innovation faster. Main benefit 100% focus on the new platform.
HG – CC
Real time map making platform – sustainable advantage over competitors. Cost savings, improved accuracy. For carmakers this is one of the critical building blocks for a highly automated cars. This will gets us to very high market share in the automotive industry.

Naar aanleiding van de vraag Alexander Peter – BNP Paribas, gaf HG het volgende antwoord. Waar de focus lag op CAPEX.
HG – CC
CAPEX keen to finish transition to both our mapping platform – NAVKIT – especially automotive. Accelerate that in 2014, benefits earlier – during that transition will be running 2 separate platforms. Competitive position the only one with a realtime map. Navkit want to complete this transition in 2014 complementary to the map making process. And have the whole chain in a close loop process.

3) Business Solutions
Waar komt de groei dan wel vandaan, business solutions blijft een groeibriljant. Fleetmanagement wagenpark van 330.00 auto’s onder beheer. De terugkerende omzet van fleetmanagement is SaaS 57€ m- 25% stijging in vergelijking tot vorig jaar (2012: 46€ m). Verwachting is om in de komende jaren te blijven groeien (dubbel cijferige groei), organische groei en door middel van overnames.
Naar aanleiding van een vraag door Hans Slob Rabobank, waar TomTom zich richt op acquisities in Fleet Management reageerde HG als volgt.
HG – CC
Fleet management space – our business is concentrated in Europe – present in all Europeans countries – in most countries w e have nr 1 or 2 position or even nr. 3. Predominately we are looking in those countries, where we are relatively small to get bigger faster.
MW - CC
Strict acquisition criteria – companies transition to our platform get access faster to our full range of products .

In North America – we have a two approach we have our own team and our partnership with Lo Jack; what we have learned during the course of the year in North America it takes time to get established but we are growing quite well in that market, its very small in large market The Lo Jack partnership In 2014 will watch the progress of our partnership with Lo Jack.

4) Consumer
Ondanks dat PND een afnemende markt is lijkt de trend af te zwakken. Door sterk marktaandeel in Europa en hogere gemiddelde verkoopprijzen. En een sterke stijging in de verkopen van de sportswatch.
Laatste vraag in conference call
MW – CC
Revenues in cosumer will decline at lower rate than in 2013, it’s hard to quantify in this stage of the year.
Sportswatch is slechts een klein deel van de omzet in de divisie consumer “tens of millions”.
MW –CC
In 2014, looking to more than double our revenue, open up more distribution.

Mijn visie op 2014

Catalysts in 2014, hetgeen de koers een positief effect kan geven.
- New contract wins in automotive – predominantly traffic contracts.
- Acquisitions in fleet management
- New product launches – fitness segment
- Further roll-out geographically HD traffic

Persoonlijk kijk ik vooral uit naar of de investeringen, die TomTom heeft gedaan zich gaan uitbetalen, voornamelijk in map/traffic content. Traffic/automotive deals in Brazilië en Rusland.

he he eindelijk iemand die ook de moeite heeft genomen om ook de conferenc-call te beluisteren.
voor mij ook teleurstellend vwb outlook.
ik begreep de 900 mio forecast niet.
echter in de conferenccall kwam duidelijk naar voren dat door afname van systemen(hardware) en toname van C&S er per saldo geen groei mag worden verwacht.

veel belangrijker en ook door jou aangestipt is het verhaal van extra intensivering om te komen tot 1 platform.
velen hebben hier aangegeven dat je dat moet zien als een middel om de winst te drukken maar als je goed naar HG en MW luistert blijkt dat dit noodzakelijk is enerzijds om de kosten te drukken in de toekomst(geen twee maar een systeem)maar nog belangrijker is het feit dat ze benadrukken dat tom2 daarddoor in staat is vele vele vele klanten in automotive te bedienen met het enige real-time traffic systeem.
HG en MW maakten op mij niet de indruk dat ze zwaar onder stress stonden integendeel ze kwamen voor mij volledig confident over waar het de toekomst van tom2 btreft

Uit de 4q cijfers en de outlook voor 2014 kan genoeglijk worden aangenomen dat met een omzet-outlook rond de 900 miljoen we geen spectaculaire winstcijfers mogen verwachten.
de post deferred revenue loopt echter zo fors op dat we hiervan in de toekomst gesteund door de te verwachten nieuwe contracten in automotive zeker in 2015 substantiele groei moeten zien in omzet die zich dan vertaald in een versnelling van de winst.

[verwijderd]
0
[quote alias=Chiddix id=7449957 date=201402121633]
[...]

De believers zijn waarschijnlijk goedgelovig blijven zitten toen de koers op 6,20 euro stond. Zo worden ze nooit rijk.
Verliefdheid op een aandeel kan je opbreken. En nu maar klagen. Goddijn heeft het allemaal gedaan.
Zeg niet dat Goddijn dit bedrijf goed managed. Wel grappig vind ik , dat men hier zegt , dat hij niet met zijn tijd is meegegaan.
M.a.w hij snapt niet hoe hij in moet spelen op de nieuwste ontwikkelingen.
TT wordt nu links en rechts ingehaald door de concurrentie.
De losse PND s lopen op hun laatste benen volgens de VEB.

------------

[/quote

Wat is er niet gemakkelijker dan een ander de schuld geven als je foutief hebt belegd(momentopname).

Goddijn krijgt de wind van voren en de mensen ,die hier positief t.o.v. TomTom staan en dit ook posten worden oplichters genoemd.

Schaamteloos!.En zonder zelfkritiek.Maar ja ,jezelf afvragen of je een verkeerde belegging heb aangeschaft is teveel gevraagd.

guusje
0
quote:

Kniesoor schreef op 12 februari 2014 17:13:

Pffffffffffffffffffffffffffff Waarheen leidt de weg .........................

Gaan we het groen nog een keer zien?
Zou niet gaan zitten kniezen, het is net als bij SBM, voor we omhoog gaan moet de tweede dag nog wat vlekjes weggewerkt worden, een natik.
Dam mogen wij weer stijgen.
guusje
0
quote:

Orginal schreef op 12 februari 2014 17:22:

Ik heb dat teringzooi gedumpt. Succes allen
Zielig, je had ze ook op de plank kunnen bewaren.
sjeroen
0
quote:

Orginal schreef op 12 februari 2014 17:22:

Ik heb dat teringzooi gedumpt. Succes allen
zat ik na vijf jaar ook aan te denken... heb pieken en dalen gezien en gemiddeld. maar we blijven al jaren in een transitiefase zitten. Eind 2013 leek het zo positief te zijn. En nu in twee dagen een vijfde van de waarde geslonken. Zit er voor gemiddeld 3,68 in maar ook dat is weer bijna in zicht. Wins is winst maar op 6,20 was het een mooi verkooppunt is gebleken en waar gaat het nu eindigen. Typisch Tomtom dat het een paar dagen blijft dalen bij wat minder nieuws.
[verwijderd]
0
quote:

Orginal schreef op 12 februari 2014 17:22:

Ik heb dat teringzooi gedumpt. Succes allen
Gefeliciteerd. Heb ik gister ook al gedaan. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
[verwijderd]
0
quote:

de snelle verdubbelaar schreef op 12 februari 2014 17:14:

[...]

he jan hoe is het!!! zit je nog in and of zit je ergens anders???
Nee niet in AND maar in TT , KPN en Boskalis

Alleen met KPN op lichte winst verder knudde. Gelukkig stond ik vóór de cijfers met TT op een behoorlijke winst maar ik ben weer blijven zitten en dat moet ik dus nooit meer doen

Ik heb nog voldoend liquide om bij te kopen want mijn positie in TT is maar 10% van het totaal. Alleen ben ik voorzichtig om aandelen TT bij te
kopen want ik denk dat de bodem nog niet is gezien

HG is inderdaad wat behoudend maar dat wist ik al en dat maakt het nog geen slechte CEO. Het geschreeuw van Moneymaker lijkt alleen maar op paniek vanwege de verliezen. Elke belegger gokt wel eens verkeerd

Boskalis stond wat onder druk ivm de cijferonderzoeken maar gezien de kwaliteit van het bedrijf maak ik mij daar geen zorgen om en blijf ik wel tot de cijfers. De dag van die cijfers zie ik of ik er eventueel uit stap

gr. Jan
[verwijderd]
0
quote:

martinmartin schreef op 12 februari 2014 17:17:

[...]
he he eindelijk iemand die ook de moeite heeft genomen om ook de conferenc-call te beluisteren.
voor mij ook teleurstellend vwb outlook.
ik begreep de 900 mio forecast niet.
echter in de conferenccall kwam duidelijk naar voren dat door afname van systemen(hardware) en toname van C&S er per saldo geen groei mag worden verwacht.

veel belangrijker en ook door jou aangestipt is het verhaal van extra intensivering om te komen tot 1 platform.
velen hebben hier aangegeven dat je dat moet zien als een middel om de winst te drukken maar als je goed naar HG en MW luistert blijkt dat dit noodzakelijk is enerzijds om de kosten te drukken in de toekomst(geen twee maar een systeem)maar nog belangrijker is het feit dat ze benadrukken dat tom2 daarddoor in staat is vele vele vele klanten in automotive te bedienen met het enige real-time traffic systeem.
HG en MW maakten op mij niet de indruk dat ze zwaar onder stress stonden integendeel ze kwamen voor mij volledig confident over waar het de toekomst van tom2 btreft

Uit de 4q cijfers en de outlook voor 2014 kan genoeglijk worden aangenomen dat met een omzet-outlook rond de 900 miljoen we geen spectaculaire winstcijfers mogen verwachten.
de post deferred revenue loopt echter zo fors op dat we hiervan in de toekomst gesteund door de te verwachten nieuwe contracten in automotive zeker in 2015 substantiele groei moeten zien in omzet die zich dan vertaald in een versnelling van de winst.
Zeer interessante post (zowel de post waar jij op reageerde als jouw commentaar). En het sterkt mij in de mening dat 2014 maximaal wordt geïnvesteerd in vooralsnog "stille reserves". De realtime maps zitten al in Goddijns hoofd vanaf de TA-acquisitie. Als dat in 2015 daadwerkelijk wordt uitgerold hebben ze inderdaad een vrijwel monopolie, dat nog sterker is dan dat van ASML, met allerlei "bolt-on" mogelijkheden. Software monopolies zijn vaak vele malen lucratiever dan hardware monopolies. In mijn beleving is de merknaam-waarde in de automotive industrie in 2013 sterk gestegen (nagenoeg alle Traffic contracts gewonnen). Ook zo'n "stille reserve" die je in geen resultatenrekening of balans terugziet.

Dit besef gaat echt wel tot de markt doordringen!
Orginal
1
quote:

guusje schreef op 12 februari 2014 17:25:

[...]
Zielig, je had ze ook op de plank kunnen bewaren.
Nee niet zielig hoor. we worden steeds door die Goddijn voor de gek gehouden. Had vandaag wel een herstel verwacht. Deze Goddijn flikt het elke kwartaal weer he. die mafkees. pff sorry hoor

Orginal
1
quote:

sjeroen schreef op 12 februari 2014 17:27:

[...]

zat ik na vijf jaar ook aan te denken... heb pieken en dalen gezien en gemiddeld. maar we blijven al jaren in een transitiefase zitten. Eind 2013 leek het zo positief te zijn. En nu in twee dagen een vijfde van de waarde geslonken. Zit er voor gemiddeld 3,68 in maar ook dat is weer bijna in zicht. Wins is winst maar op 6,20 was het een mooi verkooppunt is gebleken en waar gaat het nu eindigen. Typisch Tomtom dat het een paar dagen blijft dalen bij wat minder nieuws.
Elk kwartaal ga ik de mist in met dit fuck aandeel en steeds probeer ik het weer. Als die randdebiel van een Gordijn of Goddijn hoe hij ook mag heten opdondert zal ik over nadenken. pfff
[verwijderd]
0
quote:

Orginal schreef op 12 februari 2014 17:22:

Ik heb dat teringzooi gedumpt. Succes allen
Proficiat! Ik ben weer ingestapt in die "teringzooi"! Volle bak!

Bedankt voor je succeswens.
Orginal
0
quote:

xiut schreef op 12 februari 2014 17:28:

[...]
Gefeliciteerd. Heb ik gister ook al gedaan. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Dat is een heel goeie keus geweest Xiut.
Orginal
0
quote:

xynix schreef op 12 februari 2014 17:34:

[...]
Proficiat! Ik ben weer ingestapt in die "teringzooi"! Volle bak!

Bedankt voor je succeswens.
Ik hoop voor je dat je je rendement haalt, maar ik zie dat met gordijntje niet gebeuren.
[verwijderd]
0
quote:

xynix schreef op 12 februari 2014 17:31:

[...]
Zeer interessante post (zowel de post waar jij op reageerde als jouw commentaar). En het sterkt mij in de mening dat 2014 maximaal wordt geïnvesteerd in vooralsnog "stille reserves". De realtime maps zitten al in Goddijns hoofd vanaf de TA-acquisitie. Als dat in 2015 daadwerkelijk wordt uitgerold hebben ze inderdaad een vrijwel monopolie, dat nog sterker is dan dat van ASML, met allerlei "bolt-on" mogelijkheden.

Dit besef gaat echt wel tot de markt doordringen!
xynix,

Ik word zo moe van alle berichten die hier al jaren verwachtingen koesteren en altijd het volgend jaar en dan tenslotte weer een deceptie.

Nee ik laat mij hier door niemand leiden.

Het is verkopen van de gehele tent of deels door Harold en dan zal je oogsten in alle andere gevallen is het kwakkelen totdat zelfs de assets voor een belangrijk deel verdampt zijn.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
421 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 15:40
Koers 5,535
Verschil -0,195 (-3,40%)
Hoog 5,725
Laag 5,505
Volume 263.426
Volume gemiddeld 321.259
Volume gisteren 524.733

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront