Cate, ten « Terug naar discussie overzicht

ten cate halfjaarcijfers 2013

125 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
0


Ten Cate verwikkeld in rechtszaak om heerschappij kunstgrasmarkt

© anp.

Koninklijke Ten Cate, de grootste producent van kunstgrasvezels ter wereld, dreigt tientallen miljoenen te verliezen als gevolg van een slepende rechtzaak in de Verenigde Staten over de wereldhegemonie op de kunstgrasmarkt.

Dat blijkt uit documenten van de rechtbank in de Amerikaanse staat Georgia, waar sinds het voorjaar van 2011 een juridisch gevecht loopt tussen Ten Cate en zijn grootste concurrent Fieldturf Tarkett. Inzet van de rechtzaak zijn de kosten van het vervangen van honderden kunstgrasvelden die de afgelopen jaren in de VS met vezels van Ten Cate zijn aangelegd, en die veel sneller slijten dan de bedoeling was.

De juridische strijd gaat daarnaast over de patenten en merkrechten op de kunstgrasmarkt. Fieldturf biedt Revolution Kunstgras aan, Ten Cate Evolution Kunstgras. 'Dit zijn de Apple en Microsoft van het kunstgras, die strijden om de wereldhegemonie, in een markt die booming is', zegt kunstgrasondernemer Theo Ceelen van C.S.C. Wereldwijd groeit het aantal kunstgrasvelden zeer sterk.

In Nederland, waar de KNVB-amateurcompetitie zijn tweede weekend in gaat, is inmiddels 20 procent van de velden kunstgras. Volgens de voetbalbond zijn er nu 2072 kunstgrasvelden, tegen 250 acht jaar geleden. Daarnaast telt Nederland 650 hockeyvelden van kunstgras, 200 korfbalvelden en 2000 tennisbanen. In de VS heeft Fieldturf meer dan 12 duizend kunstgrasvelden aangelegd, voor een groot aantal sporten.

Spil in de titanenstrijd tussen beide kunstgrasgrootmachten is de deze zomer plotseling overleden Nederlander Jeroen van Balen (54) , die vanaf midden jaren negentig de stuwende kracht bij Ten Cate was in de ontwikkeling van kunstgras. Na zijn ontslag door Ten Cate in 2003 bouwde Van Balen ('Mister Kunstgras') samen met twee rijke Saudische families in Dubai een kunstgrasimperium op, dat hij in 2007 voor 178 miljoen euro verkocht aan zijn oude werkgever.

Van Balen overleed in juni op 54-jarige leeftijd aan de nasleep van een knie-operatie - het gevolg van een blessure die hij opliep door jarenlang voetballen op echt gras. Van Balen werkte altijd nauw samen met FieldTurf, dat in 2007 werd opgekocht door het Franse Tarkett. Door de overnames bekoelden de verhoudingen. Inmiddels beschuldigt FieldTurf Ten Cate en Van Balen van oplichting en het leveren van minderwaardige kunstgrasvezels. Ook verwijten beide bedrijven elkaar oneerlijke concurrentie.

Uit een tussenvonnis van mei van dit jaar blijkt dat FieldTurf, dat circa 23 miljoen euro claimt van Ten Cate, de betere kaarten heeft in de rechtszaak over slijtage van velden. Mede daardoor dreigt het textielbedrijf miljoenen te moeten afschrijven op de aankoop van het bedrijf van Van Balen in 2007. FieldTurf en Ten Cate willen niet reageren op de kwestie, omdat die onder de rechter is.

Lees het gehele verhaal over Ten Cate en Van Balen in de Volkskrant

Door: Merijn Rengers, John Schoorl 14-9-13 - 06:30

www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie...

www.rss24.nl/newsitem/344836-ten-cate...
[verwijderd]
0
quote:

pietje-2005 schreef op 15 september 2013 10:21:

Klinkt niet goed!
Is er een tijdpad voor rechtzaak / uitspraak?
Tussen-vonis is toch al in mei uitgesproken... vandaar dat Ten Cate sindsdien lange tijd niet mee omhoog ging???

Zit dus toch al lang in de koers ingeprijsd?
[verwijderd]
0
quote:

Martijn van M schreef op 15 september 2013 14:16:

[...]

Tussen-vonis is toch al in mei uitgesproken... vandaar dat Ten Cate sindsdien lange tijd niet mee omhoog ging???

Zit dus toch al lang in de koers ingeprijsd?
Ik wist dit niet .-(
Ben hier dan ook niet erg blij mee.
[verwijderd]
0
De 10 aandelen die ik als profitmaker eruit wil 'picken ' en waarvan ik persoonlijk verwacht dat verdere koersstijgingen in het verschiet liggen de komende tijd:
- TKH (Twentse Kabel)
- KPN
- Imtech
- Bam
-Arcadis
- OCI
- Unit4
- Ten Cate
- Boskalis
- SBM

Suc6 allen de komende beursweek
[verwijderd]
0
5 ervan te duur al , Bam KPN Imtech moeten nog veel waarmaken.

Boskalis en Ten Cate zie ik als enige
[verwijderd]
0
quote:

UvP schreef op 15 september 2013 15:20:

[...]

Ik wist dit niet .-(
Ben hier dan ook niet erg blij mee.
GEEN GEZEIK... ALLEMAAL RIJK :-)
ApacheNL
0
quote:

Martijn van M schreef op 15 september 2013 14:16:

[...]

Tussen-vonis is toch al in mei uitgesproken... vandaar dat Ten Cate sindsdien lange tijd niet mee omhoog ging???

Zit dus toch al lang in de koers ingeprijsd?
Zit inderdaad al lang in de koers verwerkt

TenCate heeft recentelijk een koopadvies gekregen van ING

Op 09-09-2013 herhalen de analisten van ING hun koopadvies voor de Nederlandse aanbieder van kunstgras en kunstvezels Ten Cate (ISIN: NL0000375749 / Mnemo: KTC).

Het 12-maands koersdoel is vastgesteld op € 23,00.

In 2012 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2012) 23,71.
De forward PE (de slotkoers van 06-09-2013 gedeeld door de winst per aandeel over 2012) bedraagt 21,52.
[verwijderd]
0
rechtspraak ...voor de juristen onder de lezers......

Tot slot, de verdachten betogen dat Georgië economische loss-regel voorkomtFieldTurf van het terugkrijgen van schadevergoeding voor veld reparaties en vervangingskosten omdatdat zou toestaan dat de eigenaren van het veld om te maken dubbele terugvorderingen. (Zie Defs.' Mot. voorSumm. J., op 36). FieldTurf vecht dat er is geen risico van dubbele schadevergoeding omdatTenCate heeft geen contractuele relatie met de eigenaars van het veld en gemaakte novertegenwoordigingen aan de eigenaars van het veld. Inderdaad, FieldTurf vecht dat de veld-eigenaars kunnenvorderingen tegen FieldTurf brengen, maar alleen FieldTurf kan brengen een vordering tegen TenCate,zoals ze de enige partijen in privity zijn. TenCate reageren niet op de FieldTurftwisten in haar antwoord, en het Hof is het eens met de FieldTurf analyse. Zie algemeneElektrisch Co. v. Lowe's Home Centers, Inc., 279 Ga. 77, 80 (2005) (vaststellend dat deeconomische loss-regel is bedoeld om te voorkomen dat "herhaling aansprakelijkheid [aan meerdere partijen enniet-verdragspartijen] voor dezelfde schade "). Dienovereenkomstig, FieldTurf van schade zijn nietbeperkt door de economisch verlies doctrine.T:\ORDERS

IV. Conclusion
For the reasons set forth above, the Plaintiffs’ Motion for Partial Summary

dockets.justia.com/docket/georgia/gan... [Doc. 354] is GRANTED and the Defendants’ Motion for Summary
Judgment [Doc. 358] is DENIED.
SO ORDERED, this 10 day of May, 2013.
/s/Thomas W. Thrash
THOMAS W. THRASH, JR.
United States District Judge

pdf
docs.justia.com/cases/federal/distric...
ApacheNL
0
Zojuist weer een pluk bijgekocht. Goede vooruitzichten, goede adviezen van banken en veel vertrouwen in de order portefeuille van TenCate.
[verwijderd]
0
vraag? is dit een onderdeel van ten cate

Reed Composite Solutions Receives USCG Award for Lightweight Body Armor
Posted

Reed Composite Solutions Receives USCG Award for Lightweight Body Armor
ABERDEEN, WA – September 11, 2013 – In a milestone accomplishment, Reed Composite Solutions, LLC (RCS) – a new comer to the personal protection market in the US and internationally – has received its first competitively awarded federal contract for the production of “Stand Alone” lightweight composite body armor capable of defeating the most lethal threats encountered by Homeland Security personnel. The contract has a value of approximately $279,000.RCS’s advanced composite armor manufacturing techniques will be used to insure a 60 day on-time delivery to the United States Coast Guard from the award of the contract.
RCS CEO Ryan Reed commented: “We are extremely pleased to have been awarded this body armor contract. While limited in quantity, we feel this award clearly demonstrates that RCS is an emerging technology leader in the personal protection business. Our body armor designs and performance are a leap forward for our National Security Personnel as well as our Warfighters. We anticipate meeting the government’s performance, quality and delivery requirements with this order.”
About RCS
Located in Aberdeen, Washington the company was founded in 2012. Since its founding the company has been focused on R&D and manufacturing of body armor and vehicle armor that bring enhanced safety and advanced technology to the men and women of the US Department of Defense, Department of Homeland Security, other federal, state and local law enforcement agencies as well as international customers. RCS staff combines many years of composite fabrication experience with cutting edge materials research to bring novel solutions to the defense, aerospace, marine, automotive and building materials sectors.
For more information on RCS, visit: www.reedcomposites.com.
Media and Investor Contact
Ryan Reed: (360) 637-4313
Reed Composite Solutions, LLC
2210 Port Industrial Road
Aberdeen, WA 98520

www.reedcomposites.com/site/?s=ten+cate
[verwijderd]
0
zal wel maar als je ten cate zoekt op hun site krijg je ten cate rechts boven in beeld.beetje vreemd!
ecfghil
0
en als je apple zoekt op hun site, krijg je apple in beeld... of willekeurig welke zoekterm..
[verwijderd]
0
Er staat een laatblok in van 42k op 20,25.
Vandaag gaan we niet omhoog verwacht ik.
Tenzij het bericht over de automobielindustrie komt
pietje-2005
0
Net in het nieuws:
ALMELO (AFN) - TenCate Advanced Composites en het Zwitserse Kringlan Composites hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om oplossingen te ontwikkelen voor het fabriceren van onderdelen op basis van thermoplastisch composiettechnologie. Dat maakte het technisch textielbedrijf dinsdag bekend.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

De belangrijkste ontwikkeling die Kringlan Composites op dit moment heeft geïnitieerd is het ontwerp en de ontwikkeling van een volledig koolstofvezelversterkt composiet wiel voor auto's in het hogere segment. TenCate is betrokken bij de ontwikkeling van het thermoplastisch composietmateriaal dat voor dit doel is aangewezen. ,,Deze ontwikkeling komt nu in de laatste fase voor serieproductie'', aldus de onderneming.
ApacheNL
0
quote:

pietje-2005 schreef op 17 september 2013 08:33:

Net in het nieuws:
ALMELO (AFN) - TenCate Advanced Composites en het Zwitserse Kringlan Composites hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om oplossingen te ontwikkelen voor het fabriceren van onderdelen op basis van thermoplastisch composiettechnologie. Dat maakte het technisch textielbedrijf dinsdag bekend.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

De belangrijkste ontwikkeling die Kringlan Composites op dit moment heeft geïnitieerd is het ontwerp en de ontwikkeling van een volledig koolstofvezelversterkt composiet wiel voor auto's in het hogere segment. TenCate is betrokken bij de ontwikkeling van het thermoplastisch composietmateriaal dat voor dit doel is aangewezen. ,,Deze ontwikkeling komt nu in de laatste fase voor serieproductie'', aldus de onderneming.

Goed nieuws! Thanx voor het plaatsen
pietje-2005
0
Inderdaad.
Wat laatste fase inhoudt en wat tijdpad is/wordt is afhankelijk van wat zaken, neem ik aan, maar gaat de goede kant op nu met die composiet-materialen en acceptatie/orders.
Succes
Bir
0
quote:

ApacheNL schreef op 17 september 2013 09:43:

[...]

Goed nieuws! Thanx voor het plaatsen
Zou dit nou de aangekondigde "grote opdracht" zijn irt de automotieve industrie?

If so, dan ben ik toch een beetje teleurgesteld, begrijpen jullie dat?

Grtn Bir.
125 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.916,00 -0,95%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.948,42 -0,83%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.397,07 -0,73%
 US500^ 5.040,19 -0,63%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.330,68 +0,63%
 EUR/USD 1,0734 +0,34%
 WTI 82,96 +0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront