Unit 4 Agresso « Terug naar discussie overzicht

Unit 4 in het nieuws!

619 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
[verwijderd]
0
Zie de koers al een aantal maal opveren tot ruim in de 26.

Zal er wat nieuws op komst zijn?
viermeiden
0
L.s.,

Ontwikkelingen en trends in accountancy gepresenteerd tijdens acht bijeenkomsten in Nederland.

In mei en juni houdt UNIT4 de jaarlijkse UNIT4 Accountancy Tour. Tijdens acht bijeenkomsten verspreid door het hele land, krijgen aanwezigen informatie over de laatste ontwikkelingen binnen de UNIT4 Accountancy software.

Plenaire sessies zijn er over de productlancering van UNIT4 Online Samenwerken, het nieuwe online samenwerkingsplatform voor de accountant en zijn cliënten. Ook krijgt de nieuwe versie van UNIT4 Personeel & Salaris Online aandacht. Daarnaast presenteert UNIT4 nieuwe software voor de aangifte van de schenk- en erfbelasting tijdens de bijeenkomsten die als centrale thema ‘De Accountant Vooruitgedacht’ hebben.

De softwareleverancier staat tijdens de UNIT4 Accountancy Tour ook stil bij recente ontwikkelingen op het gebied van SBR. Vanaf 1 januari 2014 zijn digitale jaarrekeningen van kleine rechtspersonen uitsluitend via SBR bij de Kamer van Koophandel te deponeren. Ook de OB- en ICP-aangifte zijn alleen maar via SBR aan te leveren. Banken willen kredietrapportages van ondernemers aangeleverd krijgen in SBR. Specialisten van UNIT4 staan uitgebreid stil hoe hier mee om te gaan.

viermeiden
viermeiden
0
L.s.,

SAN FRANCISCO (AFN) - FinancialForce, een Amerikaanse dochteronderneming van Unit4, heeft de omzet in het eerste kwartaal met meer dan 90 procent zien groeien. Dat meldde het bedrijf woensdag. Een concreet omzetcijfer werd niet gegeven.

Het aantal werknemers is verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. FinancialForce heeft nu 200 mensen in dienst. Het bedrijf kondigde aan dat in verband met de explosieve groei de kantoren in San Francisco en in het Verenigd Koninkrijk zullen worden uitgebreid.

viermeiden
viermeiden
0
L.s.,

UNIT4 Online Samenwerken biedt efficiencyslag in het primaire werkproces van accountant
UNIT4 komt met een platform dat online samenwerking tussen accountant en ondernemer op alle primaire processen en advisering mogelijk maakt. UNIT4 Online Samenwerken verbindt accountancy gerelateerde systemen. De accountant bepaalt welke informatie hij met zijn cliënt wil delen en welke hij laat aanleveren. Daardoor ontstaat een gemeenschappelijk dossier dat accountant en ondernemer beiden kunnen inzien en bewerken, ook via een mobiel apparaat.

Accountants- en administratiekantoren leveren een veelheid aan diensten. Veel van deze werkzaamheden vinden plaats buiten het zicht van de ondernemer maar wel op basis van de door hem aangeleverde informatie. De ondernemer verwacht steeds sneller resultaat tegen lagere kosten. Accountants zijn genoodzaakt om werkprocessen te optimaliseren waarbij nooit een concessie gedaan mag worden aan de kwaliteit van de dienstverlening.

Traditionele portals richten zich voornamelijk op het goedkeuringsproces. Het nieuwe online platform van UNIT4 maakt samenwerking mogelijk gericht op het totale werkproces. Van aanleveringen van data, vastleggen van gegevens, het leveren van adviesdiensten, tot het delen van het resultaat. Door deze transparantie weet zowel de ondernemer als de accountant voortijdig welke informatie nog ontbreekt om aan de geplande processen te beginnen. Dit inzicht voorkomt dat processen voortijdig stilgelegd moeten worden. Daardoor kan accountantsmedewerker effectiever werken.

De nieuwe oplossing kent een 100% integratie met de accountancy applicaties van UNIT4. Hierdoor is de accountant in staat om cliëntgerichte werkprogramma’s, het elektronische dossier en persoonlijk advies te delen met cliënten of hen onderdelen van de IB en VpB-invoer online te laten doen. UNIT4 Online Samenwerken is een open online platform. Via transparante koppelvlakken is integratie mogelijk.

Herman de Jonge, directeur UNIT4 Accountancy: “Iedere cliënt is anders. Daarom zijn we in 2005 (op aangeven van de WTA) overgestapt van een standaard werkprogramma naar cliëntgerichte werkprogramma's. Mede door deze aanpak is de kwaliteit en de effectiviteit van de werkzaamheden en het dossier gigantisch toegenomen. Deze kwaliteitsslag en aanpak hebben we verwerkt in het concept “online samenwerken" en vertaald naar de oplossing UNIT4 Online Samenwerken. Deze samenwerkingsvorm biedt de accountant naast een hogere effectiviteit, een hogere kwaliteit, transparantie en een hoger rendement.

UNIT4 presenteert de nieuwe oplossing tijdens de UNIT4 Accountancy Tour. Deze vindt plaats van 23 mei tot 13 juni op acht locaties verspreid door Nederland.
viermeiden

viermeiden
0
L.s.,

SLIEDRECHT (AFN) - Unit4 wil José Duarte per 1 januari 2014 benoemen als opvolger van bestuursvoorzitter Chris Ouwinga, die in een wijziging van de bestuursstructuur niet-uitvoerend directeur en president wordt. Dat maakte het softwarebedrijf maandag bekend.

De benoeming van Duarte wordt in september tijdens een buitengewone vergadering voorgelegd aan de aandeelhouders. Ook kunnen zij dan stemmen over de voorgenomen wijziging van de bestuursstructuur en de aanstelling van Ouwinga als niet-uitvoerend bestuurder.

De 45-jarige Duarte is afkomstig van de Duitse softwaregigant SAP. Het is de bedoeling dat Ouwinga en Duarte gezamenlijk Unit4 gaan leiden tot aan het vertrek van Ouwinga om een soepele overdracht te garanderen.Ouwinga blijft aandeelhouder van Unit4, aldus het bedrijf.

Unit4 wil per 1 januari overstappen van een two-tier naar een one-tier bestuur, waarbij een strikte taakverdeling geldt tussen de uitvoerende en niet-uitvoerende bestuurders. ,,Het nieuwe bestuursmodel past in de ambitieuze plannen van Unit4 om internationaal de vleugels uit te slaan'', aldus de onderneming. Hierbij zal Ouwinga actief benaderd worden. De huidige voorzitter van de raad van commissarissen, Philip Houben, wordt de voornaamste onafhankelijke niet-uitvoerende bestuurder.

viermeiden
viermeiden
0
L.s.,

07 juni 2013

Toolkit stelt developers in staat om toepassingen te ontwikkelen op UNIT4 Multivers (Online)

UNIT4 introduceert een toolkit waarmee ontwikkelaars koppelingen kunnen maken tussen branchespecifieke software en UNIT4 Multivers (Online). Met de API zijn ook apps te ontwikkelen die delen van de functionaliteit van het MKB-administratiepakket beschikbaar stellen op mobiele apparaten.

Het maakt niet uit of de software lokaal, in de cloud of in een hybride omgeving draait. De toolkit, UNIT4 Multivers API, is platformonafhankelijk en stelt ontwikkelaars in staat om snel aan de veranderende informatiebehoeftes van ondernemers te voldoen.

Het administratieve pakket voor MKB-ondernemers is al vele jaren aan branchespecifieke software te koppelen via UNIT4 Business Connector. Voor tientallen lokaal te installeren branchepakketten zijn er koppelingen met UNIT4 Multivers beschikbaar. Met de opkomst van administratieve software in de cloud, smartphones en tablets groeit ook de behoefte aan koppelingen tussen cloud software, mobiele toepassingen en UNIT4 Multivers (Online). UNIT4 Multivers API maakt dit mogelijk.

“UNIT4 Multivers API is een omvangrijke toolkit voorzien van een paar honderd objecten. De toolkit biedt alle mogelijkheden van UNIT4 Business Connector, maar is daarnaast platformonafhankelijk. De creativiteit van de ontwikkelaar is de beperkende factor”, aldus product development manager MKB Kuno Klumpers van UNIT4.

Fred Loos, sales- en marketingmanager MKB bij UNIT4: “Wij willen ons focussen op UNIT4 Multivers (Online). Daarom hebben we een platformonafhankelijke toolkit ontwikkeld waarmee softwaredevelopers zelf programma’s kunnen maken die kunnen communiceren met UNIT4 Multivers. Hierdoor zijn ze niet afhankelijk van UNIT4, maar kunnen zo snel inspelen op veranderende informatiebehoeftes van ondernemers.”

viermeiden
viermeiden
0
L.s.,

lexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van ERP-oplossing doorslaggevend voor keuze van snelgroeiende klinisch onderzoeksorganisatie
Julius Clinical gaat UNIT4 Agresso inzetten als bedrijfsinformatiesysteem. De ERP-oplossing van UNIT4 vervangt diverse losse systemen die de Academische Research Organisatie (ARO) in gebruik heeft. Het doel van een geïntegreerd systeem is sneller inzicht te krijgen in de bedrijfsprocessen en de werking van de interne controle. Daardoor zijn betere beslissingen te nemen. Belangrijkste reden voor de keuze is de mogelijkheid om Agresso zelfstandig aan te passen aan gewijzigde bedrijfs- en managementbehoeften.

Julius Clinical is in 2008 voortgekomen uit het Julius Centrum van het UMC Utrecht om wetenschappelijk klinisch onderzoek verder te ontwikkelen in therapeutische gebieden als cardiovasculair, het zenuwstelsel en infectieziekten. Opdrachtgevers zijn grote medicijnfabrikanten en academisch onderzoekers over de hele wereld. Er werken momenteel bijna 200 mensen en dit aantal neemt snel toe.

Binnen de medische wereld gebeurt veel op contractbasis. Elk contract kent een eigen dynamiek. Dit zorgt voor een complexe administratie. De huidige IT-omgeving, die bestaat uit losse pakketten voor de financiële-, project-, salaris-, en HR-administratie, is echter niet meer toereikend om de snelle groei van de organisatie te ondersteunen. Zo zijn er te veel handmatige handelingen nodig voor de gewenste rapportages. Het meten van de financiële performance is een belangrijk aspect om de bedrijfsvoering van Julius Clinical gezond te blijven houden. Daarom zocht de medisch onderzoeker naar een integraal ERP-pakket.

Vanwege de constante groei en toenemende compliance, wilde het bedrijf een oplossing die na implementatie zelfstandig is aan te passen om zo wendbaar te zijn. Uit de onderzochte oplossingen voldeed Agresso het beste aan de eisen. “Het is een flexibel ERP-systeem met alle functies en workflows die we nodig hebben: Procurement, Financieel, Projecten, Resource Planning, HR en Salaris. De meeste ERP-systemen zijn star en daardoor niet aanpasbaar aan groei. Agresso biedt die flexibiliteit wel en we kunnen zelf aanpassingen doen. Daarnaast is het voor niet-financiële mensen gebruiksvriendelijk en de rapportagemogelijkheden zijn omvangrijk”, beargumenteert Patrick Beekman, Finance Director bij Julius Clinical, de keuze.

Julius Clinical neemt Agresso gefaseerd in gebruik. De eerste fase, Financieel en Projecten, gaat op 1 juli 2013 live en 1 januari 2014 is het hele systeem naar verwachting in gebruik genomen. Het medisch onderzoeksbedrijf is de afgelopen jaren enorm snel gegroeid en voert studies uit in dertig landen.

viermeiden
viermeiden
0
L.s.,
UNIT4 gaat intensiever investeren in de ontwikkeling van oplossingen voor de onderwijssector. Het doel is de belangrijkste IT-speler te worden in de markt voor hoger onderwijs en onderzoeksinstellingen wereldwijd. Een onderdeel van dit plan is de ontwikkeling van een standaard, branchespecifiek softwarepakket, in samenwerking met onderwijs- en onderzoeksinstellingen. De nieuwe oplossing UNIT4 Campus is gebaseerd op dezelfde architectuur als de ERP-oplossing UNIT4 Agresso (voorheen Agresso Business World).

UNIT4 levert software aan vierhonderd onderwijs- en onderzoeksinstellingen wereldwijd. Dit aantal is sterk groeiende. De meeste instellingen zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië, waar UNIT4 marktleider is. In 2012 heeft UNIT4 zijn Global Centre of Education and Research opgericht. Hier combineert UNIT4 uitgebreide domeinkennis met de post-implementatie mogelijkheden van het Agresso Development Platform.

UNIT4 heeft een nieuw centraal management team samengesteld dat verantwoordelijk is voor de Global Education and Research strategie. Het huidige team bestaat uit Ab van Marion (COO), Darren Hunt (Head of Global Sales), David Harwood (R&D Director) en David Turner (Corporate Marketing Director). UNIT4 heeft hier recent Rob Sparks aan toegevoegd. Sparks is aangenomen als Vice President Product Management and Strategy voor het Education and Research programma.

“Onderwijs- en onderzoeksinstellingen opereren steeds vaker internationaal en er is veel concurrentie voor de financiering van onderzoek. Het behouden van kwaliteit, tevredenheid en de mogelijkheid om op een mondiaal niveau te concurreren, is erg belangrijk. Een moderne en wendbare oplossing kan hier sterk bij helpen”, aldus Ab van Marion, COO van UNIT4. Volgens hem is UNIT4 de eerste partij die zich echt concentreert op en investeert in deze sector. Ze focussen zich hierbij op een enkele en organisatiebrede oplossing die speciaal is ontwikkeld om met verandering om te gaan. “De flexibiliteit van onze software, gecombineerd met onze kennis van de sector en de Flexible Service Delivery methode, ondersteunt shared service-initiatieven en cloud-diensten.”

UNIT4 heeft een wereldwijd educatief plan ontwikkeld waarbij alle basis-oplossingen worden gebouwd op het UNIT4 Agresso ERP-platform. In aanvulling op Finance, HR en Project Management, komt UNIT4 met Agresso Research Costing and Pricing. De dienst is ontwikkeld in samenwerking met twee van de meest vooraanstaande universiteiten in de wereld. Het is speciaal ontworpen om organisaties te helpen bij het beheren van de kosten en prijzen die in verband staan met het aanvragen van subsidies voor een onderzoek.

viermeiden

viermeiden
0
L.s.,
Met de oplossingen van UNIT4 kunnen klanten facturen bekijken en zien wanneer bestelling wordt geleverd

Fakro Nederland heeft een overeenkomst gesloten met UNIT4 voor het gebruik van Agresso Wholesale in combinatie met Web Solutions van UNIT4. Voor klanten van de importeur van dakramen, zoldertrappen, zonnecollectoren en zonweringen wordt het daardoor eenvoudiger om zelf online producten te bestellen. Fakro wil daarmee de verkoop binnendienst ontlasten en verwacht dit binnen een half jaar te kunnen doen.

Fakro opereert wereldwijd en heeft dochterondernemingen in veertien landen. Sinds 2000 is het in 1991 opgerichte familiebedrijf actief op de Nederlandse markt. Als importeur is het voor Fakro Nederland van groot belang dat de inventaris te allen tijde correct wordt weergegeven. Als inzichtelijk is wat de actuele voorraden zijn, dan kunnen klanten sneller worden bediend. Een koppeling tussen de databases van het voorraadsysteem en verkoopportaal is daarom erg belangrijk.

De mogelijkheid om een e-commerce-oplossing te integreren in het ERP-systeem was voor Fakro doorslaggevend om met UNIT4 in zee te gaan. “Klanten kunnen straks zelf inloggen via internet, de prijzen inzien en het product bestellen. De bestelling komt automatisch in het ERP-systeem terecht. Zij kunnen zien wanneer de bestelling wordt geleverd en kunnen de facturen bekijken”, aldus directeur Theo Peters van Fakro Nederland. “Dit is het grootste voordeel van de integratie tussen Agresso Wholesale en Web Solutions.”

Volgens Peters was Fakro juist op zoek naar een online portaal waar klanten op kunnen inloggen. “Je ziet vaak twee systemen die los van elkaar werken, waardoor je twee databases moet bijwerken. Bij de oplossing van UNIT4 houd je één database bij en dit maakt het beheer veel eenvoudiger.” Het verlichten van de administratie is voor Fakro een tweede voordeel. “Wanneer klanten de orders zelf kunnen regelen en deze automatisch worden verwerkt, verlicht dat de ballast op onze organisatie.”

De importeur is in januari overgestapt naar de software van UNIT4 en die overstap verliep soepel, volgens Peters. “We gaan straks nog meer verbeterslagen maken.” De andere holdings en werkmaatschappijen van Fakro (waaronder een dakdekkertak en zonweringbedrijf) gaan in de loop van dit jaar ook over op de software. Naast het aantal werkmaatschappijen, wordt er ook nog een component aan het softwarepakket toegevoegd. Fakro implementeert eind dit jaar CRM-software van UNIT4. Peters: “Voor de verkoopafdeling is dat een flinke ondersteuning. Daar houd je het hele relatiebeheer bij. Ook qua mailings die je de deur uit doet en de contacten die je maakt.”

viermeiden
[verwijderd]
0
Wat is er vandaag in GODSNAAM aan de hand met Unit4? Nergens nieuws te vinden, maar het staat meer dan 6% lager. Hoezo?
Diegy
0
Inderdaad een enorme daling met een hoog volume. Misschien mensen die meer weten en dat er straks slecht nieuws komt?
Diegy
0
Kan zelf ook niks vinden over de pittige daling. Misschien een beetje mensen bang maken om te verkopen? De rsi is erg laag, kans op herstel dus groot. Misschien toch maar een aantal kopen op 24 euro.
voda
0
Unit4 krijgt opdracht van CGIAR

Gepubliceerd op 3 sep 2013 om 11:21 | Views: 1.165

Unit 4 16:07

EUR 26,73+0,08(+0,30%)

SLIEDRECHT (AFN) - Unit4 heeft een opdracht met een totale waarde van 4 miljoen dollar (3 miljoen euro) gekregen van onderzoeksconsortium CGIAR. Dat meldde het softwarebedrijf dinsdag.

Unit4 zet met zijn ERP-software een IT-systeem op waarvan alle bij CGIAR aangesloten organisaties gebruik kunnen maken. Het eerste deel van de opdracht is inmiddels afgerond.
voda
0
Unit4 neemt Franse Unify Portal over


AMSTERDAM (Dow Jones)--Unit4 nv (U4AGR.AE) heeft het Franse Unify Portal, een aanbieder van onderwijs management software oplossingen, overgenomen, meldt Unit4 woensdag.

Financiele details van de transactie worden niet vermeld.

Unify's portal-technologie dient ter aanvulling op de Unit4 Agresso Education software, meldt het concern in het begeleidend persbericht.

Daarnaast geeft de overname Unit4 het eigendomsrecht over een gezamenlijk ontwikkelingsinitiatief met Unify Education om de functionaliteit van software beter te laten aansluiten op de behoeften van onderwijsinstellingen en studenten, aldus het concern.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

Kada79
0
Koers reageert wel weinig op de berichtgevingen. Vandaag pas op het einde van de dag naar groen. Ik heb dit aandeel sinds kort in portefeuille genomen met de idee om naar 30 te gaan tegen eind dit jaar, we zullen zien...
619 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.332,46 +0,02%
 EUR/USD 1,0730 +0,30%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront