Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Modelportefeuille: Out of Amazon

Amazon knalden we er bij de opening uit. Dat komt door ons reisje naar Nederland, vorige week donderdag. Toen hadden we ze eruit moeten gooien. Stom en slordig, verontschuldiging aan de lezers. We doen het nu, liever laat dan nooit, na de tik van gisteren. Die cijfers waren niet goed en daar hadden we ook niet op moeten wachten.
 
We verkopen onze Dell positie op $28, winstneming en we leggen een koopordertje in voor de dag, met een limiet op $43 voor 300 Peoplesoft (PSFT). Dell had slechte resultaten en steeg. Dat is de trend. PSFT verkocht 73% méér licenties, groeide 25% per kwartaal en zakte van $50 naar $43.50. We leggen een bodemvisorder in en wie weet pakken we straks wat op voor een ritje naar boven. We kochten net een pluk voor ons fonds, iets boven die koers. Doel: $50 op korte termijn.
 
Tomaten zijn niet nodig. Wij weten dat dit een duur aandeel is. Wij weten ook dat dat niet strookt met ons beleid om terug te schakelen naar defensiever spul, maar gisteren hebben we al flink banken gekocht, we hebben ook al wat van het goedkope spul gekocht en weer verkocht, zie Dell. We gaan nog een stap verder en verkopen ook de helft van Yahoo!, nu pats! op $40. Mogen we dan wat PSFT op de bodem pakken?
 
Tot later, we komen nog bij u terug, want vandaag is Groenspaandag.
 

Michael Kraland is vermogensbeheerder en beheert een beleggingsfonds. Kraland schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Kraland handelt vaak in beleggingen waar hij over schrijft. Op moment van publicatie is zijn fonds long Peoplesoft en Yahoo!, en zijn posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op kraland@iex.nl.

Michael Kraland is medewerkre van het eerste uur en aandeelhouder van IEX.nl. Hij woont in Parijs, was als partner verbonden aan een Amsterdams vermogensbeheerder en is met name actief in de hedge fund sector. Kraland schreef zijn columns op persoonlijke titel. Hij handelt vaak in beleggingen waar hij over schrijft en zijn posities kunnen op elk moment veranderen. In dat geval meldt hij of hij zelf of voor zijn cliënten actief is in een genoemd fonds.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Kraland

Michael Kraland (1950, politicoloog, MBA Insead '77) is sinds '91 werkzaam in de financiële sector na een eerdere carrière in de industrie. Hij was tot 2005 columnist en minderheidsaandeelhouder van IEX.nl. Kraland was tevens beheerder van de IEX.nl Polderportefeuille met Frank van Dongen. Daarnaast schrijft hij sinds 1992 e...

Meer over Michael Kraland

Recente artikelen van Michael Kraland

  1. apr '05 Twee gezichten van Mammon
  2. mrt '05 Zeepbel? Geen kunst aan
  3. mrt '05 Recht voor z'n RAB

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links